Tidigare utställningar

 

9-14 mars 2024

Dåedtjies johke är sydsamiska och betyder ”en bäck som stilla flyter fram”. Håll kvar den bilden, stanna och se dig omkring. Ta ett foto som visar att det är du. Om du vänder blicken bort från dig själv, men samtidigt får med dina skor, fötter så vet vi att du blivit ”en turist i din egen verklighet.” Det är enkelt, alla kan göra det. En ny folkrörelse, som ”selfies”? Kanske inte då. Men det kan finnas skäl att vända blicken mot tingen som omger oss. Då är det här ett första steg. Du kommer att mötas av runt 30 bilder där fotograferna gjort precis så. Stannat och tagit en bild, tänkt efter. För att inte komplicera tillvaron för er, kära publik så finns också en del i utställningen med ca tio bilder där fotografen förblir anonym, men bilden desto mer intressant. Temat är detsamma; stanna till, reflektera och fäst en bild i tidens outgrundliga väv. Mr Urbano aka Ulf Fågelhammar har bjudit in fotografer från när och fjärran till denna utställning som har premiär i mars.

Vernissage lördag 9/3 kl 14-19
Sedan öppet den 10-14 mars kl 15-19

 

12-17 Januari visar Bo Svedberg Maskinernas kyrkogård -Krom, stål och skrot

Bo Svedberg är en multikonstnär som arbetar med text, musik, poesi, video och fotografi. Han skriver om livets resa. Om berusningen, kärleken och döden. Musiken och texterna har sina rötter i storstadens asfalt och finns numera tillgänglig på alla strömningstjänster för den nyfikne. 

Bo visar nu sitt senaste projekt Maskinernas kyrkogård. En hyllning till våra mekaniska maskiner. Utställningen består av foto, video och skulptur. ”När maskinernas ekonomiska livscykel är slut återstår bara nedmontering, nedsmältning, kross och pressning. Men vad händer med deras själ? Kan de känna kärlek, hat, glädje, sorg? Eller kanske rentav smärta? Vad är vi skyldiga dem?”

För kontakt med konstnären: b.svdbrg@outlook.com
Mobil: 070 354 59 50
 
Vernissage Fredag 12 januari kl 16-20
Lördag-Onsdag öppet kl 11-19 

 

23-28 november 
Fyra keramiker från "Paraplyateljén" visar sina grymmaste verk på Korn under en vecka i november. Det blir randigt, prickigt, blommigt och en massa färg. Kom och kika på eller köp med er lite keramik, drick vin och säg "oooh" och "aaah"!  Vernissage torsdag 23 nov kl 17-21 

 

 

 

17-19 November visar Jan Åkerlund sitt måleri på Galleri Korn.
Jan Åkerlund är född 1964 i Stockholm. Han är en autodidakt konstnär utbildad inom marknad och försäljning. Han har länge funnit att måleri och arbete med färg och form varit ett bra komplement till hans ordinarie arbete. Han säger att han egentligen alltid haft tankar om konst och måleri då han under sin uppväxt omgivits av färgstarka tavlor och det funnits konstnärer i familjen i flera led. Under åren har han tagit några målerikurser och gjort en del samarbeten men nu ställer han för första gången ut en helt egen utställning. För mer info och direkt kontakt med konstnären, 0733-90 19 00

Öppet: Lördag kl 11-17 och Söndag kl 12-16

9 November på Galleri Korn
I samband med en goggles lansering visar CHPO Brand tillsammans med Stuntwood en utställning med fotografi från tidigare event. Varmt välkomna mellan kl 18-21
Foto: @dnsolzn

 

13-15 oktober  Curt Fägersjö 
Curt vinterbor på Reimersholme och sommarbor på Ingarö.
Han har genomgått Konstfacks treåriga program "Reklam och bokhantverk" och sedan arbetat med reklam och samhällsinformation som Art Director / illustratör under ett 50-tal år. Även med egen reklambyrå under ett flertal år.

Curta har endast gjort ett par utställningar med akvareller tidigare och de har varit av stort intresse. Oljor, skulpturer samt grafikblad finns också på lyran men har hittat sina köpare på sociala nät. Hemsidorna är nu borttagna och för närvarande är ingen aktuell.

Utställningen på Galleri Korn avser att samla besökare inom området Reimersholme, Långholmen, Södermalm och Liljeholmen/Lövholmen.

För mer info och kontakt: 
Curt Fägersjö tel: 070 339 27 50

ÖPPET: 
Fredag, Lördag & Söndag  13-15:e oktober kl 11 till 17. 

 

 

9-14 september
De tre vännerna Birgitta, Lillimor och Evalotta är tillbaka på Korn med sin spännande keramik, målningar och textil. Utställningen kallar de ”Memento mori”. Temat berör människan, klimatet, världsläget, livet och döden.  Här nedan presenterar de själva sitt arbete och processen som lett fram till denna utställning.

Öppettider:
Lördag 9/9 16.00-20.00 Vernissage med livejazz mellan 16.30 - 18.30
Söndag: 13.00-20.00
Mån, Tis, Ons: 16.00-19.00

Birgitta Fagerlund
Jag har arbetat med skapande verksamhet och främst keramik under många år. Min ambition är att ständigt utvecklas och lära nytt. Har genom åren medverkat i olika konstnärliga sammanhang och gått en mängd kurser inom hantverket. Keramik och raku fascinerar mig. Leran ger rika möjligheter att utforska stabilitet, elasticitet och sensibilitet. I mitt formspråk vill jag eftersträva obalans och fokusera det som skaver. Jag vill gestalta kraften i det sårbara med alster befriande från teknisk finess. Oftast med ett stänk av humor. I skapandeprocessen är de fyra elementen -jord, luft, eld, vatten- väsentliga delar som avgör hur det färdiga resultatet åskådliggörs. Rakutekniken tillför ytterligare en dimension som i dess oförutsägbarhet är tilltalande. I mötet sker det oväntade där de fyra elementens samspel är slumpmässigt avgörande hur godset tar form. Det är en fascinerande process fylld av förundran och känsloyttringar. Att bränna raku är en livsstil. Rakuföremålen har egna inre rum. Det är rakuns själ.

Instagram: raku_lera_bild
birgfag8@gmail.com
072 333 91 92

Lillemor Moqvist
Jag arbetar med skapande verksamhet i såväl keramik som textil. Jag växtfärgar ull och ullgarn som jag stickar, tovar och väver av. Ibland kombinerar jag också textil, keramik, betong och andra material. Att arbeta med lera är det som just nu fascinerar mig mest och då framför allt att rakubränna mina alster. Resultat blir alltid lika oförutsägbart! Inspirationen hittar jag i min inre fantasi, i min omgivning och i det som händer i världen. Flyktingströmmarna och krigen har fått mig att arbeta med modergudinnor. Kvinnor som bär sina barn bort från krig och svält är dagens modergudinnor. Jag har utbildning i keramiskt formspråk och rakubränning från olika folkhögskolor. Jag har deltagit i flera utställningar och konstnärliga sammanhang både i Stockholm och i dess närområde.

www.utanlike.nu
instagram: raku_lera_bild
lillemormoqvist@hotmail.com
070 404 87 79

Evalotta Giusti Bardel
Jag älskar färger och använder nog ofta mina akvarellfärger lite brutalt, lite kompakt kanske. Jag har målat mest i just akvarell, men även i akryl och i blandteknik. Efter Nyckelviksskolan och Konstindustriskolan i Göteborg, tänkte jag att jag skulle verka som konstnär på heltid. Så blev det inte, men jag har parallellt med mitt arbete gått olika kurser, i måleri och nu senast i bildväv, för att utveckla mitt kunnande. Som pensionär har jag fått mer tid att måla. Jag är socialt och politiskt engagerad och vill i politisk oro bidra med kreativitet, fantasi och harmoni och försöka få oss behålla hoppet i kaoset, ge lite andrum, men även utmana tänkandet. Vårt aktuella tema ”Memento mori” (kom ihåg att du är dödlig) kan ju också uppmuntra till ”Carpe diem” (fånga dagen). Enligt folk som ser mina målningar har jag en egen stil. Något lite åt det japanska hållet. Jag undrar själv hur det blir så, och kan därför inte medvetet få till stilen. Välkomna att själva bedöma vad det är jag gör.

instagram: raku_lera_bild
levalotta@live.se

 

 

15-19 juni Neiman - Tirén
I mitten av juni bjuder mor och dotter; Eva-Lena Neiman och Annika Tirén på en färgsprakande utställning med teckningar och målningar. Dessa två konstnärssjälar skapar med hela hjärtat och låter konsten växa fram inifrån där känslan helt får styra. Resultaten är naturligtvis helt olika, trots att de bägge använder skapandet som en slags meditation. ”Vi skapar för att bearbeta sorgen efter vår son/bror som lämnade oss alldeles för tidigt och för att hitta lugn i tillvaron". Vi hoppas med detta väcka nyfikenhet och inspirera andra att också våga skapa och hitta sina egna konstuttryck.” 

Smygvisning / förvisning den 14 juni med ”måla och skåla”
Vernissage: 15 juni kl 16-20
Öppettider övriga dagar kl 12-18

 

9-11 juni  Anna Lundgren och Johanna Liljestrand Rönn visar Strofer ur mörkret

Om utställningen:
Att skapa bilder i mörkrummet kan vara utmanande och samtidigt en underbar stund av kreativitet. Bildskapandet blir en levande, dynamisk process där teknik, val av papper och framkallningssätt alla smälter samman för att skapa en slutgiltig bild.

I den poetiska fotoutställningen Strofer ur mörkret visar fotograferna, Anna Lundgren och Johanna Liljestrand Rönn, fotografier framställda genom metoder som inte alltid (i stort sett aldrig faktiskt…) följer skolboken. Båda experimenterar i mörkret för att få till olika effekter som kan förstärka element i bilden och skapar på så sätt drömska och poetiska stämningar.

Om Johanna Liljestrand Rönn:
Johanna Liljestrand Rönn är en prisbelönt fotograf som tidigare ställt ut både i Sverige och internationellt. Hennes fotografi kretsar ofta kring en känsla av lugn och intimitet. Inspirationen kommer oftast i ensamhet och fotograferandet blir en form av meditation och närvaro. Johanna fotograferar både analogt och digitalt och mörkrumsarbete är ofta en del av skapandeprocessen.

Om Anna Lundgren:
Fotokonstnären Anna Lundgren har ställt ut ett trettiotal gånger i Sverige och utomlands. Poesi, melankoli, dröm och verklighet är ständigt närvarande i hennes bilder. Sedan 2019 arbetar Anna uteslutande med mörkrumskonst, till största del analogt men också i kombination med det digitala.

Välkomna på vernissage den 9 juni 16.00-21.00.
Utställningen visas även följande tider:
10 juni 11.00-20.00
11 juni 11.00-18.00

 

26 maj - 4 juni  Xavier Velazquez

"Mina bilder existerar i ett komplext mikrokosmos med åtråvärda egenskaper. Dessa bilder är en illusionernas spel där verkligheten skyggar framför en hägring av minnen utan slut, som reproducerar sig i det ensamma voyeuriska ögat. Med denna samling bilder vill jag framhäva vikten av det inre seendet. Det är inte detta ständiga spel mellan ljus och skogar som fångar oss. Vi känner oss fascinerade av en utväxt som i sin tur slutar det verkliga, inte genom att ta bort någonting, men genom att ge oss en oändlig mättnad där återblickar förflyttar sig betagna längs dess overkliga yta med en störning i självaste balanssinnet och på väg mot ett tomt utrymme. Slutligen befinner vi oss i ett universum där vi slukar bilder när vi märker frånvaro av det avstånd som normal finns mellan den undermedvetna och självaste näthinnan." 

Xavier Velazquez was born in Bogotá, Colombia. In the 80's he moved to London where he studied photography at the Harrow College of arts and then he moved to Sweden in Stockholm where he studied film and TV production. He has been showing his work in exhibitions both in Stockholm, Madrid, Malaga, Warsaw, Krakow, Utrecht Holland and recently in Colombia. He is represented in digital exhibitions in the USA, Argentina and Japan and his works are in various private collections. He is currently working in the field of digital and graphic Design with different projects.

Öppettider: 
Vernissage fredag 26 maj kl 17-20 
Öppet övriga dagar kl 11-17 


22-27 april 2023 Ingeborg Belfrage Grönlund

Undersökande av ljus och mörker, färger och former

Ingeborg har målat och skapat sedan tidiga år, något hon uppmuntrats till redan i barndomshemmet. Idag arbetar hon som hantverkspedagog och cirkelledare där hon inspirerar och leder andra inom olika former av hantverk, skapande och dans. Vid sidan av detta designar hon också smycken som sedan visas både på marknader och online.

Ingeborg har hittills främst ställt ut måleri, men i denna utställning blir det premiärvisning av hennes fotokonst. Hon visar i utställningen ett undersökande av ljus och mörker, färger och former. Denna gång med hjälp av kameran istället för penseln.

"Jag inspireras av möten mellan natur och tillverkade strukturer och försöker ofta fånga dessa möten i mina bilder. I mig finns en inbyggd nyfikenhet för detaljer så som skimmer, kontraster, skuggor, färger och mönster som slumpartat kan uppstå lite varsomhelst." 

I utställningen visas både monokroma samt färgrika fotografier, varav några på akvarellpapper.

Öppettider:
Vernissage lördag 22/4 kl 11-16
Öppet även söndag kl 11-18
samt måndag-torsdag kl 13-19

 

24-26 mars - Farsan och Jag

Far och son, Anders och Rasmus Bergh, är två bildskapare från olika generationer. Med sina olika uttryck och erfarenheter genomförde deunder sommaren 2022 sin första gemensamma utställning.
Det gav mersmak och under våren visar de nu sin andra utställning
på Galleri Korn. 

"Vi hoppas kunna erbjuda våra besökare en rolig mix av foton, teckningar och målningar. Vi tillhör två olika generationer och använder oss av helt olika tekniker men vi gillar vad den andra gör och inspireras av varandra." 

I den här utställningen visar de dokumentärt- såväl som minimalistiskt fotografi, akvareller, serier och annat. "Vi tycker båda två att det är roligt att skapa bilder och se det vardagliga i ett nytt ljus.
Att leta efter och hitta olika vinklar och uttryck."

"Något av det fina och roliga med att göra bilder är att aldrig bli klar eller känna sig helt färdig. En bild kan alltid förändras och utvecklas. Ett sätt att sen ta sig framåt är att ställa ut och visa andra det man gjort och få lite respons."

Öppet:
Fredag: 11-18
Lördag: 12-18
Söndag: 11-16

 

 

10-16 mars 2023 Nicklas Svartengren
The Barbershop Tales - Un true stories from Honest Al´s

The Barbershop Tales är en serie svartvita porträtt skapade under 2022-23 i en av Sveriges mest originella Barbershops, Honest Al´s på Södermalm i Stockholm. Karaktärerna på bilderna är genuina besökare som lånat ut en liten bit av sin tid. För fotografen Nicklas var dessa minutrar en ovärderlig gåva viket han är evigt tacksam för.

De texter som medföljer porträtten är endast löst sammanhållna genom Nicklas högst fiktiva idéer.
De är snarare tänkta att fungera som en slags katalysator för betraktarens egna mörka fantasier än som skönlitterärt verk. -Kan texterna möjligen ses som kaksmulor som i någon mån visar betrakaren vägen. 

Nicklas Svartengren är porträttfotograf och delar sin tid mellan kommersiella uppdrag och egna konstnärliga projekt. Stilen ligger närmast i gränslandet mellan film- och neo-noir.

2022 Erhöll Nicklas International Photography Awards (IPA)
Official Selection Award i kategorin Peoples Portraits.

Öppet mellan den 10-16 mars kl 14.00-19.00 
Vernissage den 10 mars kl 15-21

9-12 december 2022 Lars L Gustafsson visar Havsfoton- Natur, ljus och liv. 
Lars visar nu sina bilder från när och fjärran.
Vernissage fredag den 9 december kl 15-19
Även öppet Lördag, Söndag och Måndag kl 11-17
2-4 december 2022 Lennert Eng
Författaren och illustratören Lennart eng ställer ut på Galleri Korn. Kom och gör ett djupdyk i Kaskelottens förtrollande värld. Med original ur Kaskeloten - Världens största rovdjur, Valdemar i världshavet och Harry över havet tar Lennart Engs bilder med oss på en resa genom havet. 
Vernissage 2 december kl 16.30-19.30
Övriga öppettider 11.00-16.00

25-27 november Nils Lagergren
Konstnären Nils Lagergren är tillbaka på Galleri Korn med papperscollage från sin alldeles egna ”Paperworld”. Följ med till London, Neapel, Barcelona och Miami och möt glada krokodiler, mystiska pestfåglar och svartsjuka flamingos. Och en eller annan räv.
Vernissage 25:e november kl 18-20
Övriga öppettider 26-27e November kl 11-16.
4-6 November visar Klaus Schmidt Nya bilder  
Utställningen består av verk som delvis är uppspända på kilram, delvis inte. Träsnitt och collage är delar av bilderna, jämlika uttrycksmedel, liksom vaxbatik. Inspirationen kommer från den New York baserade konstnären Gina Ruggeri och Luis Gordillo från Spanien.
Vernissage fredag kl 17-20
Öppet även lördag och söndag kl 12-16
15-20 oktober - Anders Glantz
Anders största utmaning har varit att sammanställer elva år av fotograferande till en utställning. Var börjar man, vad ska visa och hur vill man att den ska upplevas? Anders har tvivlat ofantligt mycket på sig själv och sitt bildmaterial men till slut bestämde han sig för att göra slag i saken. Han åkte till Gotland med strax över 70 000 bilder som till slut blev 34 printar. Under två terminer på Folkhögskolan i Hemse arbetade han med att sammanställa ett axplock av alla dessa bilder. Varje ögonblick kan och bör ses som sin egen lilla historia. I detta fall så spänner ögonblicken över år av promenerande, cyklande och resor. I en hel del av bildmaterial finns det människor som är med i olika situationer. Anders har en enorm respekt och vördnad för de människor som förevigats med hans kamera och det uppkom ofta fina samtal vid fotograferingstillfällena. Nu vill han dela dessa ögonblick med er. 
Vernissage lördag den 15 oktober kl 13.00-19.00
Övriga dagar 16-20 oktober öppet kl 13.00-19.00
23 - 29 september - Bevarade ögonblick av Lasse Persson 
Lasse Persson har i sina gatubilder förevigat ögonblick på vanliga människor i deras vardag. Utställningen kallar han ”Bevarade ögonblick”. Vissa bilder är nutida och i färg, andra bilder är i svart-vitt, bland annat från resor i Europa under 1960-talet. Det är ögonblicksbilder som är humoristiska och absurda, som bara existerar för någon sekund och sedan är borta för alltid. 
Lasse började fotografera vid 10 års ålder. När det blev tal om yrkesval var det aldrig någon tvekan, det var fotograf han skulle bli. Men först blev det utbildning på 2-årig fotografskola i hemstaden Malmö. Direkt efter skolan vid 19 års ålder fick han anställning som pressfotograf på en bildbyrå där det blev uppdrag för både dagstidningar, kvällstidningar och veckotidningar. Efter 4 år på bildbyrån slutade han sin anställning och började frilansa vilket han under många år kombinerade med längre och mer omfattande resor i Europa och USA. Under ett par år bodde han även i Los Angeles varifrån han arbetade som frilansfotograf för svenska tidningar. Sedan i slutet av 1970- talet har han varit bosatt och verksam i Stockholm.
Parallellt med sitt yrke som fotograf har han sin egen fotografi. Gatufotografi och pressfotografi har mycket gemensamt då båda handlar om konsten att se, att observera och ha ett intresse för människor för att kunna berätta en historia i en enda bild.
Öppettider:
Vernissage fredag 23/9 kl 17-21
Lördag 24/9 - onsdag 28/9 öppet kl 11-19  
Torsdag 29/9 öppet kl 11-15

 

16-17 september visar Li Hultquist utställningen ”Fjäll” 

Blyerts. Det hela började med blyerts. I början var jag rädd för att rita utanför linjerna och addera färg i mina teckningar, det svartvita monokroma var för mig tryggt och fängslande. 

Variation. Just nu målar jag mer abstrakta ting när jag tar fram penseln. Men det händer att jag då och då går tillbaka till det detaljarbete jag en gång började med. Uttrycket och tekniken varierar från akryl, tusch, blyerts och akvarell. 

Det går inte att forcera fram ett verk, det kommer bara helt enkelt som kreativa infall, ofta oväntat, men alltid välkommet. 

Struktur. Prickarna svävar, tränger sig ut från tavlan. Prickarna blev lite av ett signum då jag började jobba med akryl. Tjocka lager av prickar blir ett ordnat kaos. De lever utanför tavlan, in i betraktarens medvetna. Frågan är, tas det emot på det sätt jag vill förmedla? 

Naturen. Får jag hylla den lite? Det är i naturen jag hämtar energi och det är också där jag hittat en del av mig själv. Den blir en del av penseldraget. Och det är därför det följer sig så naturligt att det är dit jag tar med er idag. 

Öppet fredag och lördag kl 16-21 

9-11 september Flavia Salvati - Flora

Flora är ett ord som kommer från latin och som används för att beskriva naturens mångfald av växter i ett område. Flora var också den romerska vår- och blomstergudinnan, gift med Zephyr västanvinden. Ett namn som passar perfekt till en utställning vars syfte är att fira naturens skönhet. En skatt som vi alla tillsammans delar och som måste bevaras. Flavia Salvati är bosatt i Stockholm och kommer ursprungligen ifrån Italien. Hon jobbar som arkitekt och har natur- och resefotografi som en stor passion i livet.
Öppet
Fredag 14-21 
Lördag 10-21
Söndag 10-17
 

3-4 september

Här bjöds det på en slags konstupplevelse. Den numera totalt bortglömde
bildkonstnären (!) Ture Rangströms kompletta Oeuvre förevisas! Det omtalade konstverket har hittats vid en vindsröjning.Ture berättar om bakgrunden:


”Jag glömmer det aldrig någonsin! Det var mitt under
kårhusockupationen i slutet maj 1968. På väggen i matsalen råkade min
tavla hänga kvar sedan Vårutställningen. Den hade tyvärr inte blivit såld.
Ingen ville ha den! Och så kommer jag där för att hämta hem den före
sommaren. Och hamnar mitt i revolutionen.
I Kårhusets matsal pågick det ett stormigt stormöte. Palme var där! Alla
var ursinniga! Poliser med blanka sablar och nervösa hästar rörde sig på
Holländargatan och i Spökparken. Jag försökte ta mig ut ur kårhuset
med konstverket som skydd och fick en hel skock av upphetsade
studenter efter mig som knuffades och var urförbannade. De trodde jag
hade stulit konstverket. ”Leve den fria konsten!” skrek någon och lyfte
upp mig och tavlan i luften. Som ett varnande tecken i skyn! Eller som en
symbol. ”Mot Operan!” ropade man. Resten har jag glömt. Det var som
en dröm!”

Öppet kl 12.00-16.00 lördag och söndag.

 

11-16 juni Fredrik och Filippa 
Vännerna Fredrik och Filippa är två konstnärer som arbetar med collage, måleri och foto. Deras konst har fram tills nu framförallt setts på väggarna hemma hos vänner och familj, men nu är det tid att dela med sig till omvärlden. Bägge två gör de verk som kittlar fantasin och som väcker minnen från världens städer. Från 80- och 90 talets mode och musik.
Öppettider: 
Lördag 11-18 
Söndag 11-16
Mån-ons 17-21
4-8 juni The Concert
Utställningen är ett samarbete mellan tre konstnärer. Anders Josefsson som fotograferar, Cecilia Haupt som målar och hemliga Iron. Texterna som är skrivna över målerifotografierna är en hyllning till några av Sveriges stora musiker: Bob Hund, Teddybears, Caesars Palace, Patrick El Hag med flera. I utställningen möts dessa konstnärer, med sina helt olika uttryck, i ett gemensamt arbete på dukar.
Vernissage lördag 4/6 kl 12-20
söndag-måndag kl 12-20
tisdag-onsdag kl 15-19

20-26 maj  174 TON

En hyllningsutställning till ”Rena Mälaren” som fram till i dag har idag lyckats dra upp 147 TON miljöfarliga bilbatterier och skrot från Mälarens botten med hjälp av Främjas dagliga verksamhet och volontärer! På Galleri Korn kommer vi visa textil installation med inspiration från Mälarens växtlighet och skrot men också fotografier och film.

Den 23 maj Klockan 13.00- 16.00 bjuder vi även in till:
-Skräplockardag i Tanto vid Bergsundstrand tillsammans med Håll Sverige rent
-Rena Mälaren kommer ha ett ”Live dyk” på Bergsundstrand.
-Kl 17.00 kommer även street art konstnären Herr Nilsson att ställa ut verk skapat av skrot från Mälarens botten i Galleriet.
-Såklart bjuder vi på Pallas äppelmust under dagen.

Omsorgsföretaget Främja har även andra verksamheter med hållbarhetsfokus så som:
* Främjas grönsaksodling som förser Främjas verksamheter med ekologiska grönsaker
* Främja Ateljé som bl.a. skapar konst och barnkläder med återvunna material.
* Palla äppelmust gjord av fallfrukt med Främjas dagliga verksamhet.
* Hållbara boendeverksamheter

Måndag 23 maj kl 13-19 
Tisdag 24 maj kl 13-19

Läs mer på framja.se

13-18 maj  Visa färg - lekfull kalabalik

Tre vänner som på fullaste allvar ägnar sig åt lekfull och ofta färgsprakande kreativitet. En kreativitet där händernas arbete och det flow som koncentrationen ger är lite som meditation, det blir terapeutiskt. Det här är deras första utställning tillsammans och temat är färg, mod och lekfullhet.

Gunilla har alltid målat. Hon gillar konsistensen på akrylfärg och att det går att måla i lager på lager, forma och skulptera. Hon målar hellre grovt och fult än fint och följsamt. Det är viktigt för henne att måla intuitivt och expressivt. Hon planerar inte, följer bara med i vad som händer under processens gång. Och även om allvaret finns där måste det vara lek. Utan lek, ingenting.

Sonya älskar att vara kreativ och blandar gärna olika material, som naturföremål, trä, ull, garn och lera för att pröva sina idéer. Hon målar också gärna i akryl. Hon kan hitta en träbit på stranden eller i skogen som sätter igång fantasin och låter materialet, misstagen och slumpen vara med och bestämma resultatet.

Jessica blir lycklig av garn. Av att känna garnet mot händerna, se hur mönster och strukturer växer fram. Hon känner sig som mest levande i det lekfulla skapandet, oavsett om det är garn eller ord hon pysslar med. Att göra nya kombinationer, leka fram något som inte fanns innan. En sjal, en katt, en berättelse.

Vernissage fredag 13 maj kl 16.00
Lördag och söndag öppet kl 11-16 
Måndag, tisdag och onsdag kl 16-19
Utställningen pågår fram t.o.m 18 maj

 

11-12 maj - Vi ser så stora ut härifrån. 

Målningar från boken ”The year under the Machine” av Peter Danielsson
Vernissage 11 maj klockan 18-22

6-8 maj Kornet kollektiv är tillbaka 
Öppet Fredag 17-21, Lördag 12-18 och Söndag 12-15

 

1-6 april Sonja Bohman "I vattnets stillsamma värld" - en trankil tillvaro i färg och form. 

Sonja Bohman började fotografera i början på 2000-talet då den digitala eran tog fart. Hon testade på olika genres och hon fastnade tillslut för landskap och makro. Från det stora till det lilla, som hon själv uttrycker det. Under den mörka årstiden befinner hon sig ofta i sin källare där hon har byggt upp sin vattendroppstudio. Här fångar hon droppar av alla dess olika slag, en lek med färger och försök att få till unika formationer. Ibland går det bra, ibland går det inte alls. Just vattendroppar har hon hållt på med sen 2017 och har på dessa år samlat på sig en hel del bilder som hon nu vill visa upp.

Öppettider:
Vernissage fredag 18-21
lördag och söndag 12-18
måndag - onsdag 13-19

 

25-27 mars 2022 Rolf Clovemo "Black and White"

 Vernissage fredag 25 mars kl 17.00-21.00
 Lördag 26/3 och Söndag 27/3 öppet kl 13.00-18.00

 

26 november - 2 december 2021 Magnus Engström

Magnus Engström är skulptör. Han föddes 1961 i Dalhem på Gotland. I sin ungdom arbetade han främst i trämaterial men nu är det mestadels sten; framförallt gotländsk kalksten som gäller. Även marmor och andra stenarter kan förekomma. Utställningen som visas på Galleri Korn kretsar kring existentiella frågor och som alltid i Magnus verk med ett stråk av humor. Grovkornigt, ibland finstämt skapas hans skulpturer ur ett feberlikt tillstånd som både roar och oroar.


5-10 november Jens Forsberg, Japanalog - Minnen från Japan

Fotografi och film har länge varit en del av Jens Forsbergs liv. Han är utbildad inom animation och videoredigering och sedan en tid tillbaka arbetar han som grafiker med fokus på just rörlig bild. Parallellt med detta har han haft ett brinnande intresse för Japan och under några år även bott i landet. Språket, människorna, naturen och estetiken är några av de saker som han uppskattar allra mest med Japan. 2012 tog han sin kandidatexamen i just japanska vid Stockholms universitet. I denna varma och personliga utställningen får vi se honom kombinera det som ligger honom varmast om hjärtat.  

Jens svärmor som levde och bodde i Japan gick bort alldeles för tidigt. För att bearbeta detta och träffa släkt och vänner reste Jens och sambon tillbaka till Hiroshima under hösten 2020. Den japanska familjen kände till Jens stora intresse för fotografi och det var självklart att han skulle ärva svärmoderns gamla analoga kamera från 80-talet. Jens menar att det var både varmt och hedrande att få bli kamerans nya ägare. Kombinationen av denna speciella känsla, av platserna och upplevelserna gjorde att fotograferande blev ett sätt att minnas svärmodern på. De flesta bilder är tagna i prefekturen Hiroshima, Japan är indelat i 47 prefekturer ungefär som landskap i Sverige, men det visas även bilder från ön Shikoku och Setonai-havet som ligger i anslutning till Hiroshima. Motiven består av både naturlandskap, stadsmiljöer och allt däremellan som fångade hans uppmärksamhet under hösten i Hiroshima.

Varmt välkomna till Galleri Korn för att dela denna innerliga upplevelse.
Öppettider: fredag: 18-21, lördag: 12-21, söndag: 12-19, mån-ons: 13-19

17-21 September Lars L Gustafsson - Fönstervyer 

Fönster är diskreta eller storslagna. Vi möts, attraheras och umgås vid fönster. Innanför rutorna finns den lilla världen och utanför det okända stora äventyret. Lars L Gustafsson är numera pensionerad deltidsarbetande läkare och forskare, men under de senaste 15 åren har fotografi spelat en stor roll i hans liv. Han fascineras av kamerans möjlighet att fånga ögonblicket. Både i de små detaljerna och den större helheten. Fönster, glasrutans speglingar, vatten och skuggor väcker hans fantasi och ger honom en öppning mot det okända och framtiden. Han älskar att vid sitt köksfönster följa gatans och granngårdens liv och naturens skiftningar dygnet runt, året runt. ”Fönstervyer” är Lars andra fotoutställning. 

Varmt välkomna!
Vernissage Fredag kl 15-19
Lördag-Tisdag kl 11-17 


 
 

 

25-29 augusti Catrin Zubicky Villafranca

Catrin Zubicky Villafranca hälsar er välkomna in för att dela de känslor och stämningar som dyker upp när hon målar. "Det är spännande att se vad ens inre bjuder på när du ger dig tid att skapa. Det är också ett sätt att bearbeta händelser i livet och möten med människor jag träffar eller önskar jag hade fått möta" Catrin Zubicky Villafranca är utbildad hantverkspedagog på Nyckelvikskolan och Stockholms konstskola. I dag driver hon en konstateljé för personer med särskilda begåvningar. Målningarna är gjorda i vattenbaserad olja på råa ark eller duk. ” 

Vernissage Onsdag 25 augusti kl 16-19 
Torsdag  26 augusti kl 12-19
Fredag    27 augusti kl 13-19
Lördag    28 augusti kl 11-19
Söndag   29 augusti kl 11-16

20-22 augusti Hanna Nerström

Under en intensiv helg visar Hanna Nerström äntligen upp en serie magiska teckningar på Galleri Korn. Hon berättar att hennes tecknande har utvecklats genom intresset för hur små skillnader av svärta och nyanser påverkar och förstärker varandra. Hennes bilder är alltid tecknade i blyerts, alltid upp och ner och motiven är tagna ur vardagen. Nerström är inte huvudsakligen verksam som konstnär utan arbetar till vardags som lärare i specialpedagogik. Intresset för små skillnaders avgörande inverkan på varandra finns även där, menar hon.

Teckningarna som nu visas för allmänheten har länge suttit upptejpade hemma på hennes vardagsrumsvägg. Där har de kommit att fungera som en slags dagboksanteckningar, utan vidare tanke kring urval. Efter en ettårig konstutbildning har Nerström tidigare medverkat i ett par utställningar där hon visat möbler och krukor i stål och betong. Den här gången får vi ta del av någonting helt annat.

Nyfiken? Titta in på Instagram och följ @nerstromhanna.

Varmt välkomna till vernissage Fredag den 20/8 kl 13.00-20.00
Öppet även lördag den 21/8 kl 11.00-20.00 samt söndag den 22/8 kl 11.00-17.00 

5-11 juli Joar Vestergren "Fotonihilism, eller vad är ett gott liv?"

I svallvågorna av psykisk ohälsa och efter ett uppbrott med sin tidigare partner djupdyker Joar i sitt fotografiska inre för att hitta syfte och vad det kan innebära “att leva ett gott liv”. I Fotonihilism bearbetar Joar sin ambivalenta relation till omvärlden och sitt egna mående. Med hjälp av fotografi skildrar han den kaotiska värld som utspelar sig inför hans ögon: Det är misantropi och hopplöshet blandat med dokumentation ur vardagen, fest, glädjerus och gråt. Det antagligen livslånga projektet blir en rå romantisering av livets eviga lidande allt medans han skrattar döden i vitögat. “Såhär ser min värld ut. Det här är mitt liv och det är ett gott liv.”

Joar Vestergren är bosatt i stockholm och verksam som konstnär och fotograf. Han går för närvarande en projektkurs inom fotografi på Forsa Folkhögskola. Utställningen är öppen 5-11 juli mellan kl 13.00-20.00


 


18-20 juni David Aler "Eld och sten - ny och gammal kultur i Afrika"
Den heta Bushfirefestivalen i Eswatini och den isolerade gamla stenstaden på Ilha de Mozambique - två miljöer som illustrerar spannet mellan det koloniala inflytandet och den moderna populärkulturen i Afrika. Dessutom två miljöer rätt opåverkade av turistströmmar utifrån. Genom David Alers bilder får vi möta människorna, miljöerna och livet på dessa färgstarka och fantastiska platser. Utställningen visas endast under denna helg så passa på att titta förbi på Hornsgatan. 

Fredag kl 18-21, Lördag kl 12-18, Söndag kl 12-18

Hemsida:davidaler.com

20 - 28 April Stina Aldén
Stina Aldén studerar just nu andra året på Fotolinjen på Gotlands Folkhögskola. Som slutprojekt har hon skapat utställningen ”K.Ö.K - Kontroll Över Kroppen”. Detta är en utställning om att göra slut med sin ätstörning. Med ett sårbart och naket sätt, men samtidigt så starkt och målmedvetet, visar Stina Aldén, 23, en pågående och ofta dold problematik.  

- Vi måste våga lyfta på locket, se vad som försiggår och varför. Enligt min mening har det här blivit någon form av samhällsproblematik till priset av våra kroppar. Vi måste börja prata om det och utan att normalisera försöka se varför så många lider av olika typer av ätstörningar. Jag tror att det finns vissa samhällsfunktioner vi skulle kunna justera och i längden få en mindre påtaglig problematik, inte bara inom ätstörning.  

Utställningen är främst skapad analogt med en mellanformatskamera och tillhörande texter har Stina skrivit under projektets gång. Texterna är en direkt ingång till hennes tankar och känslor kring sin sjukdom, väldigt avskalade och ärliga. 

Öppet 20-28 april kl 11.00-17.00
(2 gäster i lokalen åt gången) 

 

23 mars till 4 april visas utställningen RAKU av Lillemor Moqvist & Birgitta Fagerlund.

Under hela utställningen kommer konstnärerna finnas på plats i galleriet. samtidigt visas verken paralellt här på hemsidan och på instagram: raku_lera_bild. Galleriet på Hornsgatan 147 är öppet men pga nuvarande restriktioner släpper vi bara i 2 personer i lokalen samtidigt. Det går naturligtvis bra att kontakta oss i förväg. Se kontaktuppgifter nedan.

Lillemor Moqvist
Jag arbetar med skapande verksamhet i såväl textil som lera. Jag växtfärgar ull och ullgarn som jag stickar och väver av. Ibland kombinerar jag också textil, lera, betong och andra material. Att arbeta med lera är det som just nu fascinerar mig mest. Att skapa i jord och vatten och låta luft och eld göra föremålet beständigt. De fyra elementen är ständigt närvarande. Inspirationen hittar jag i min inre fantasi, i min omgivning och i världen. Jag arbetar i olika tekniker. För närvarande är det rakubränning som upptar min mesta tid. Att bränna raku är att utsätta sig själv och sina föremål för vädrets makter. Det kan störtregna, det kan vara 10-15 grader kallt, det kan vara ett ymnigt snöfall och det kan vara storm. Inrökt blir man. Man hostar och gråter, men ingenting hindrar när man ska bränna raku! Jag har utbildning i keramiskt formspråk och rakubränning från olika folkhögskolor. Jag har deltagit i flera utställningar både i Stockholm och i dess närområde. 

lillemormoqvist@hotmail.com
www.utanlike.nu 
@lera_raku_bild 
070-4048779

 

Birgitta Fagerlund
Jag har arbetat med skapande verksamhet och främst keramik under flertalet år. Min ambition är att ständigt utvecklas och lära nytt. Har genom åren medverkat i olika konstnärliga sammanhang och gått en mängd kurser inom hantverket. Det senaste åren är det keramik och raku som fascinerar mig. Leran ger rika möjligheter att utforska stabilitet, elasticitet och sensibilitet. I mitt formspråk vill jag eftersträva obalans, fokusera det som skaver och gestalta kraften i det sårbara med alster befriande från teknisk finess. I skapandeprocessen är de fyra elementen – jord, luft, eld, vatten – väsentliga delar som avgör hur det färdiga resultatet åskådliggörs. Rakutekniken tillför ytterligare en dimension som i dess oförutsägbarhet är tilltalande. I mötet sker det oväntade där de fyra elementens samspel är slumpmässigt avgörande hur godset tar form. Det är en fascinerande process fylld av förundran och känsloyttringar.

birgfag8@gmail.com
Instagram: @lera_raku_bild
072-3339192

Öppet på plats i Galleriet på Hornsgatan 147
Tisdag 23/3 - Fredag 26/3 kl 13.00-15.00
Lördag 27/3 - Söndag 28/3 kl 13.00-17.00
Fredag 2/4 - Söndag 4/4 kl 13.00-17.00 

 

 

12-25 februari  Vendela Linder och Salome Kappelin

Salome Kappelin och Vendela Linder är kusiner. De har länge fungerat som varandras kreativa bollplank och trots att de gått olika vägar har deras arbeten kommit närmare och närmare varandra. Hösten 2020 hade de sin första gemensamma utställning ”In i kusinernas värld”. Nu är de tillbaka med ”Tillbaka in i kusinernas värld”. 

Vendela Linder, eller Wendla som är hennes kreativa alter ego, arbetar med konstverk och illustrationer som andas både rörelse, starka färger och enkelhet. Hon gillar att gestalta det som är både dråpligt, vackert och knasigt. Hennes konst blir till i gränslandet mellan hennes fantasifoster, drömmar, funderingar och samtida skeenden. 

Vendela är en nyexaminerad modevetare och frilansande illustratör. Hon är en drömmare och en analytiker som vill arbeta i gränslandet mellan konst och teori, drömmar och vardag. Hennes kreativa inspiration finner hon genom studier, naturen, filosofi och religion. 

Salome är en mångsysslande kreatör, vars fokus legat främst på att skapa kreationer att utsmycka och omgiva kroppen. Mitt i en brusande värld, brinner hon för att skapa kapslar för eftertanke och fantasi. Att med hjälp av nästan glömda tekniker blicka bakåt för att på nya sätt ge dessa tekniker relevans och därmed skapa rum för en ljusare framtid inom mode och design. Den kreativa processen för Salome tar ofta sin fysiska början i ett skissblock. Under hösten 2019, ledde dessa skisser till en serie affischer, som sedan bara blev fler och fler. Här ställs några utav dem nu över 100 verken ut. 

OBSERVERA:
Utställningen är anpassad efter folkhälomyndighetens rekomendationer.
Därför släpps endast 2 besökare in i lokalen åt gången fram till den 18 februari. Därefter fortsätter utställningen endast digitalt. Det digitala materialet publiceras på Galleri Korns hemsida mellan den 12:e - 25:e februari.
Salome Kappelin:
www.salomekappelindesign.com
@salomekappelindesign
Vendela Linder:
www.wendla.se
@lavendelfabrik



1 - 29 november "Fyra vänner" visar en Digital utställning.
Björn Hagelin, Robert Hultman, Jan Pettersson och Lennart Skoog har hållit kontakten sedan skoltiden i Täby. Alla hade foto som hobby men när arbete och familj tog över hamnade fotograferandet i bakgrunden. Kontakterna bibehölls dock och när alla pensionerats tog intresset för fotografering ny fart. Detta är deras första gemensamma utställning. Bilderna är gamla och nya i såväl färg som svart-vitt. 


30 oktober – 1 november Från The Hives till Don Giovanni 2002-2020.
Fotograf Micke Sandström har varit verksam inom konsertfoto och teaterfoto i 18 år. Att fota konserter blev kärlek redan vid första ögonkastet. Då var det The Hives som stod framför kameran på Gröna Lund 2002. Sedan dess har över 300 olika artister fotograferats. Detta tog honom sedan vidare till att fota bl.a för skivomslag, böcker och de senaste nio åren också på Sveriges största teater och operascener. För 10 år sedan hade han sin första utställning ”Med trumhinnorna som insats”. Även den på Galleri Korn. Sedan dess har Micke Sandström hunnit medverkat på 10 olika utställningar. Nu är det dags igen. Den 30 oktober till den 1 november ställer han ut fotografier tagna både framför och bakom konsert/teaterscener under de senaste 18 åren. På utställningen kommer ni att få se bilder på bl.a legender som Iggy Pop, The Hives, Erykah Badu och Thåström, samt även teater, musikal och operabilder från bl.a Uppsala stadsteater, Norrlandsoperan och Helsingborgs stadsteater. Utställningen pågår under tre dagar. Under vernissagen kommer även ett fotografi att auktioneras ut till förmån för Hjärt-Lungfonden. För mer info: www.mickesandstrom.com

Öppettider:
30/10 Fredag 17-21 
31/10 Lördag 12-18
1/11 Söndag 12-18

23 oktober – 25 oktober Korn kollektivet visar sin fjärde utställning.
Kornet kollektiv består av en samling passionerade dokumentärfotografer. Gruppen startades med syftet att skapa ett sammanhang där fotografer tillsammans kan dela, inspirera och utvecklas. De visade i juni 2019 sin första gemensamma utställning på Korn. Nästa hade de i september och en i december 2019. Nu är de tillbaka igen och engagemanget och antalet fotografer bara växer.

Öppet fredag kl 17-21, lördag kl 11-20, söndag kl 11-16

 

3-7 oktober TyckOmBild
Fotogruppen TyckOmBild är tillbaka på Galleri Korn. Fjolårets utställning gav mersmak och nu vill gruppen åter visa sina bilder för en större publik. Utställningen  kan ses både inne i galleriet och i mindre format i fönstret ut mot gatan. TyckOmBild skapades för sex år sedan och består idag av åtta personer, alla seniorer med ett brinnande intresse för bilder och fotografi.

Öppet 3-7 oktober
Lördag-söndag kl 13-17 (Vernissage lördag)
Måndag- onsdag kl 12-19


5 september – 10 september Folke med vänner 
Litet och Stort - Naturen speglad av fyra fotografer; Kurt Frihammar, Clara Jonsson, Tommy Månsson och Folke Strömberg.

Öppettider
5-9 September 13.00-20.00
10 September 13.00-16.00


28 augusti - 3 september Emil Möller "No Bad Days"
Fotografen och regissören Emil Möllers utställning "No Bad Days” är en samling skateboardfotografier från tiden då han bodde i Los Angeles. Emil lärde känna de olika skejtarna i Venice Beach skatepark som på dagtid omringas av turister som filmar allt med sina smartphones och applåderar åkarnas höga trick. Emil berättar: 

"Dessa skejtare är Venice Beach superstars. Men när mörkret faller och turisterna gått hem till sina fina hotell, insåg jag att många av ungdomarna inte hade någonstans att ta vägen. Plötsligt ställdes allt i ny dager. De var stjärnor på dagen, men bortglömda och hemlösa på natten. Jag började prata mer med några av dem och fattade hur viktig skateboarding är i deras liv. Det slitna uttrycket "Skate Or Die” fick ny mening och är sanning för många utslagna och hemlösa ungdomar. Brädan, tillhörigheten och motivationen att utveckla trick behåller deras fokus i positiva banor. När dom står på brädan och lyckas med det där tricket dom tränat på i veckor är deras liv helt underbart, om bara för ett ögonblick.” 

Emil har lyckats fånga just dessa fantastiska ögonblick med sin kamera och bilderna finns att se på utställningen "No Bad Days” på Galleri Korn mellan den 28 augusti och 3 september. 


8-12 augusti
visar de två fantastiska fotograferna ”Micke och Musse” upp sin drömvärld av bilder på Galleri Korn. Detta är en utställning att bli både inspirerad och förförd av.

Musse - eller Jennie Sandborg Billman som är hennes officiella namn, är född 1968. Hon är självlärd fotograf och ”bildpåhittare”. Musse tillbringar mycket av sin fotograferande tid på marken med makroobjektiv eller mellanringar för att sedan klura vid datorn för att hitta vägar att tolka vad hon sett. Detta är hennes första utställning i vilken hon vill visa upp en liten, stor värld, som vi ofta skyndar förbi, trampar ner eller bara missar. Hon vill bjuda in till skönheten i det blygsamt oförmärkta likaväl som det uppenbart vackra. Till yrket är Musse violinist i Kungliga Hovkapellet på Operan i Stockholm där hon har arbetat sedan 1989.

Närmast Mickes hjärta ligger konstfoto i kombination med akvarell. Till en början, vid själva fotograferingen, planerar Micke sina bilder väldigt noga och utgår alltid från en skiss i blyerts. Men i den andra fasen, framför datorn och akvarellfärgerna, blir bilden bara till i ett magiskt gyllene ögonblick. Micke beskriver själv, hur två toner blir till en, när bilden är klar. Motiven har ofta varit änglar, demoner och en och annan hund. Men till den här utställningen, är det insekter och fåglar, med ett stänk av melankolisk humor, som gäller.

Micke Sjömilla har jobbat med bild och form sedan 1987. Han har tagit guld och silver samt fått ett antal hedersutnämningar i tävlingen AFFE-Sveriges bästa scenaffisch. 2014 blev han nominerad till Svenska Designpriset. Vidare har Micke illustrerat barnboken Modigt med Vilma och Loppan (författare: Anneli Khayati) som av The International board on books for Young People – IBBY – blev utvald som det svenska bidraget till Outstanding Books. Förutom denna bok har han illustrerat 10 stycken barnböcker samt varit grafisk formgivare och illustratör på Riksteatern och Cullbergbaletten i 12 år. Micke är utbildad fotograf på GFU och blev av tidningen Bröllopsmagasinet utvald som en av Sveriges bästa bröllopsfotografer. Han har ställt ut i: Stockholm, Göteborg, Sigtuna, Ekerö, Munkfors, Lindesberg, Sunne, Falun, Sala och Uppsala.

 

Öppet 8:e till 12:e augusti kl 14.00-20.00

 

 

6-12 Mars Lisa Nääs - Kvinnliga Uppfinningar
I samband med veckan kring Internationella Kvinnodagen slår Lisa Nääs upp dörrarna för sin utställning på temat ”Kvinnliga Uppfinningar”.

I vanliga fall jobbar Lisa som ingenjör men har sedan barnsben ett stort fotointresse. Här kombinerar hon sitt intresse för teknik med fotografi genom att lyfta fram kvinnliga uppfinningar i sina bilder med hjälp av kvinnliga ingenjörer som modeller. Med utställningen vill hon inspirera fler tjejer/kvinnor att bli intresserade av teknik och synliggöra kvinnliga förebilder inom branschen.

Fredag 6/3 kl. 17.00-21.00 Vernissage.
Lördag 7/3 kl. 12.00-20.00
Söndag 8/3 kl. 12.00-20.00 Internationella Kvinnodagen firas med mingel och fika.
Måndag 9/3 kl. 12.00-20.00
Tisdag 10/3 kl. 12.00-20.00
Onsdag 11/3 kl. 17.00-21.00 Finissage och AW

 

28 Februari - 5 Mars - Klaus Schmidt
Efter år av experimenterande med akvarell och collage har Klaus Schmid hittat sin teknik. Han arbetar med ett tuschmåleri och laserande akrylfärg på tyg. Detta har en mjukare karaktär och ger honom möjligheten att vika eller skrynkla tyget så att nya former uppstår. Det stränga rätvinkliga bildformatet ger vika åt en öppnare bildgräns. ”Främmande” material så som infärgad gel eller vissa avigsidor av tyget blir beståndsdelar av bilden. Klaus inspirationskälla är den New York-baserade konstnären Gina Ruggeris verk.

Vernissage fredag 28 februari kl 16.00-20.00
lördag kl 12.00-16.00 
söndag kl 12.00-16.00 
måndag – torsdag kl 16.00 – 20.00

 

15-16 Februari Fotografen Michael Odevall visar porträtt på 40-talister.
Fotografen Michael Odevall är född 1946. Hans bilder har publiserats i både svenska och Italienska fotomagasin och han har haft ett antal utställningar tidigare. Nu har vi glädjen att presentera hans senaste projekt på Galleri Korn. Detta är en utställning där Michael Odevall har porträtterat några personer ur de stora efterkrigskullarna. När de många 40-talisterna gjorde sitt vuxna intåg kom de traditionella institutionerna att ifrågasättas. Samtidigt upplevde västvärlden ett aldrig tidigare sett välstånd baserat på fred, demokrati, utbildning och internationell samverkan. Efterkrigsbarnen är idag på väg mot 80, de flesta fortfarande påfallande aktiva. 

Vernissage 15 februari kl 13-18
Öppet även Söndag kl 12-16


25-29 Januari visar Kerstin Westeson sin tredje utställning på Galleri Korn

Därtill firas hennes födelsedag. Denna gång kretsar utställningen kring funderingen "Har behovet av att hitta balans ersatt drömmen om att finna lyckan?" 

Vernissage Lördag 25/1 kl 14-21
Söndagsöppet kl 13-19
Måndag - Tisdag kl 17-19
Finissage och Födelsedag onsdag den 29/1 kl 17-21

 

17-23 Januari - Aron Mattsson med utställningen Corpus Materia.
Aron Mattssons konstnärskap tar avstamp i det analoga och han använder det både som metod och redskap. I sina olika projekt utforskar han det svartvita fotografiets möjligheter. För den som, likt mig, inte lever i det analoga fotografiets värld är det svårt att föreställa sig till vilken grad dessa verktyg präglar alstren. Arons bilder får ofta en drömsk kvalitet till följd av tekniken som, till skillnad från det digitala, alltid efterlämnar spår från mediet självt. Denna typ av fotografi formas av en nyckfullhet som Aron utnyttjar i sina porträtt. Jag tänker mig att han genom sitt skapande, medvetet eller omedvetet, hyllar fotografiets tidiga historia. I sitt föregående projekt 'Nox Sanctum' stod det ockulta i fokus. Som ett sökande efter magi lät bilderna bryta gränsen mellan verklighet och fantasi. I detta projekt tittar Aron på en annan gräns, den mellan kropp och ting. I utställningen 'Corpus Materia' består varje verk av två bilder som med fördel läses tillsammans, som en kropp eller ett ting. Men i denna lek med den dekonstruerade kroppen vill Aron inte bara blicka mot gränsen mellan kropp och ting utan också vidare till gränden mellan liv och död. Det går att se det som att dessa fotografier inte bara bryter en gräns, utan snarare suddar ut den helt. Dessa utsnitt av tvetydig verklighet skapar en slags antropomorfisk harmoni vars enda skiljelinje är en tunn svartbränd ram. Om vi föreställer oss att vi kan blicka in i vårt eget inre, ner till mikroskopisk nivå så måste vi erkänna att vi alla består av samma beståndsdelar. Vi är alla kolbaserade livsformer, människa eller inte. Av kol är du kommen, till kol skall du åter vandra. Eller som Mattsson själv säger: ”vi alla är uppbyggda av samma stoff, elektroner, protoner och tomhet”. 

Ida Brattmo

Vernisage fredag den 17 Januari kl 17-21
Övriga öppettider fram till den 23/1 kl 12-17

 

 

6-8 december Kornet kollektiv - Årets sista utställning på Korn. 
Kornet kollektiv består av en samling passionerade dokumentärfotografer. Gruppen startades med syftet att skapa ett sammanhang där fotografer tillsammans kan dela, inspirera och utvecklas. De visade i juni 2019 sin första gemensamma utställning på Korn. Sen var det ytterligare en i september och nu är de tillbaka igen. Förutom att de ställer ut sina senaste verk lanseras även deras första magasin någonsin. I den presenteras Kollektivets medlemmar med text och bild. Endast i begränsad upplag. Varmt välkomna!

Öppet 
Fredag 17-21
Lördag 11-20
Söndag 11-16

 

4:e December - Miranda och Kajsa Frisk "TUSENHUNDRASEX"
Det maximala, det mesta, det absolut största som finns: Tusenhundrasex. Så resonerade Miranda Frisk som fyraåring. Sedan dess har det blivit en gemensam symbol för systrarna Kajsa och Miranda Frisk. Under de senaste åren har de både individuellt och tillsammans utvecklat ett stort intresse för analogt fotografi. I utställningen TUSENHUNDRASEX presenteras svartvita analoga bilder från livet i Barcelona där de bott tillsammans i en liten lägenhet. Bilderna berättar om en tid som är maximalt laddad, nästan elektrisk, men samtidigt också en vemodig brytpunkt mellan ungdom och vuxenliv. Öppet endast 4 december kl 16:00-21:00 


30 november - 1 december Carina Norrgård & Lisa Rondahl Pedersen

Fotograf Carina Norrgård och Silversmed Lisa Rondahl Pedersen presenterar den gemensamma utställningen Flower Power. Carina och Lisa träffades genom silversmidet och har även tidigare haft gemensamma utställningar. När vi frågar dem om valet av tema säger de ”Blommor betyder så mycket mer än bara skönhet. De symboliserar kärlek, hopp, förgänglighet men också livet själv och döden.” Utställningen pågår helgen 30 nov – 1 dec

Lördag öppet kl 12 – 20
Söndag öppet kl 12 - 18

22-24 november Per Sonerud målar musiken av Bo Kaspers Orkester
Per Sonerud, f. 1952, startade sin professionella karriär som konstnär för fem år sedan. Målat har han gjort hela sitt liv, men det var då det startade på allvar med målningar som såldes runt hela världen. Vintern 2019 spelade Bo Kaspers Orkester i Hudiksvall. De bodde då på Hotell Strandpiren, och där finns ett stort antal av Soneruds verk att beskåda. De fastnade för målningarna och tog omedelbart kontakt för ett samarbete. Resultatet av detta samarbete visas nu i samband med releasen av albumet 23:55. Per Sonerud har målat samtliga låtar. Ett unikt samarbete ni inte bör missa. Varmt välkomna 22/11 till 24/11.
Öppettider 12:00 - 18:00


9-10 november Tomas Lange
”Lägg din hand på min bark och jag ska göra dig hel” 
Lange är tillbaka hos oss för tredje året i rad. Den här gången är temat skog och mark och vad naturen gör med oss, och vi med den. Det blir studier i både färg och svartvitt och texter därtill. 

Öppet lördag 9 nov kl 12-18
och söndag 10 nov kl 12-16

 

1-7 november Matilda Zeits
Matilda Zeits, f 1980, är utbildad på bl a Nyckelviksskolan och Konstfack. Hon
arbetar parallellt som bildpedagog och med sin egen konstnärliga produktion,
främst måleri på papper eller glas men också keramik.

Matilda har utvecklat ett eget bildspråk med tydliga grafiska inslag, där bildens
form är starkt koncentrerad, ofta i svart-vitt, med begränsade inslag i färg. I
bilderna undersöker och prövar Matilda omvärlden genom att forma ytor,
strukturer och kroppar i en tydligt grafisk, renodlad teknik, ofta med starkt
repetitiva inslag. Inspirationen från såväl cell- och molekylstruktur som
astronomiska strukturer är tydlig.

I denna utställning har Matilda utgått  från den lilla delen - punkten, cirkeln
eller strecket, och upprepat sig fram till former. Genom den konsekventa
upprepningen av grundformen eller tecknen, strecket, punkten eller cirkeln,
skapas en svävande helhet, där tecknens upprepning också bidrar till ett
meditativt uttryck, understruket av formen och den begränsade färgskalan.

Vernissage Fredag 1/11 kl 17.00-21.00

 

18-20 oktober David Aler - Faces of Nepal
2018 besökte David Aler Nepal. Under sin resa fick han uppleva både miljonstaden Kathmandu, lantbruksdistriktet Dang i väster och bergsbyar i Annapurnaregionen. Mötena, bilderna och intrycken från resan har han nu samlat i utställningen ”Faces of Nepal” som nu visas på Galleri Korn. David Aler är en i stort sett självlärd deltidsfotograf från Stockholm. Han är främst fokuserad på subjektivt dokumenterande fotografi. Han har tidigare haft ett flertal separatutställningar, senast visade han den uppskattade ”Slussen R.I.P”. Titta in på Davids webb för mer info och bilder. Fredag 17-22  Lördag 10-20  Söndag 10-21

 

 

5-10 oktober Galleri Majkens presenterar stolt utställningen 'Women in War' med verk av fotografen Dina Oganova och författaren Salome Benidze.
Genom Dina Oganovas lins får vi följa med hem till en grupp modiga civila kvinnor som överlevt kriget mellan Ryssland och Georgien 2008. Ett krig som under fem mörka dagar slutade med en officiell statistik på över 400 döda, 2000 skadade, ca 20 000 försvunna och hela 22 förlorade byar. Med det sagt så lider Georgien av kriget än idag.

I mitten av krigets kaos, förödelse och ruiner finner vi en slags rå skönhet i Oganovas dokumentära fotografi. Genom de bilder av övergivna fastigheter och kvinnor porträtterade i deras hemmiljöer infinner sig en känsla av hur dessa hem och liv, mot alla odds sakta byggs upp igen - bit för bit. Utställningens ofiltrerade inblick i hur livet fortgår bakom krigets kulisser är baserat på 'sHEROes' - en fotobok skapad tillsammans av Oganova och Salome. sHEROes publicerades 2018, tio år efter kriget och förmedlar en alternativ historia där hjältarna i berättelsen i huvudsak är kvinnor. Galleri Majkens som för en feministisk politik mot patriarkala normer och strukturer vill därför lyfta narrativ som detta. Då kvinnor statistiskt sett sällan startar krig eller värvas av armén, är de generellt inte heller inkluderade i de historieskrivningar som härrör ämnet. Genom att dela Georgiens senaste berättelser om krig och fred, kärlek och lojalitet, död och återuppståndelse - är vi medskapare till en alternativ historia i solidaritet med dessa kvinnor. Som tidigare nämnda ödesdigra fem dagar pågår Women in War symboliskt med samma tidsperiod. I fem dagar delar, belyser, och hedrar vi dessa ofattbara skildringar, fulla till brädden av sorg, smärta, tårar och blod - men även fulla av hopp.

Dina Oganova (f. 1987)
är en dokumentärfotograf som mestadels arbetar med personliga långtidsprojekt i sitt hemland Georgien och i andra tidigare Sovjetiska länder. Dessa projekt har vida ställts ut både internationellt och i Georgia, som med projektet 'My Place' som utmärker Dina Oganova till den första författaren någonsin att porträttera Georgiens första generation som växt upp efter Sovjetunionens fall. Boken återfinns i samlingar hos ett flertal museer, så som Metropolitan Museet i New York. Sedan 2012 har Oganova erhållit många stipendier och prisutmärkelser, så som 'bästa fotograf' och 'Topp 30 lovande fotografer under 30 (år) att ha koll på', och Europeiska Unionens pris för journalism. Hennes fotobok 'sHEROes' publicerades (i samarbete med Georgiska författaren Salome Benidze) 2018 och blev sedan presenterad på Frankfurts bokmässa som en del av Georgiens officiella hedersgäst-program.

Salome Benidze (f. 1986)
är en samtida författare från Georgien som redan är väletablerad i Georgiens litterära scen med en läsarkrets väl bekant med hennes poesi, prosa och översättningar. Salome Benidze mottog 2012 det litterära priset SABA i utmärkelsen 'Årets Bästa Debut' vilket gav henne ett rikstäckande erkännande. Genom hennes karriär har hon även blivit nominerad för många viktiga priser. Hennes novellsamling 'The City on The Water' publicerades 2015 och blev en nationell bästsäljare och fick Tsinandali-priset till följd. Två år senare översattes boken till tyska av förlaget Aviva Verlag. Salome Benidze har arbetat i många statliga och icke-statliga myndigheter. Idag arbetar hon som PR-specialist engagerad i kvinnorättsfrågor.

Lördag 5 oktober kl 16-20 VERNISSAGE 
Invigning och mingel med Dina och Salome

Tisdag 8 okt kl 18-20 FÖREDRAG & BOKSIGNERING
Dina Oganova, Salome Benidze – om sHEROes som projekt, bok och grund för pågående utställning. Johanna Arkåsen – om sitt arbete som ambassadör för KVINNA TILL KVINNA, en kvinnorättsorganisation baserad i krigsdrabbade områden världen över https://kvinnatillkvinna.se/

G A L L E R I M A J K E N S
www.gallerimajkens.se

I nära samarbete med: 
Galleri Korn
Kvinna till Kvinna
Stockholms Kvinnohistoriska 
Georgiens ambassad i Stockholm
Mariam Orjonikidze & Unga Ambassadörer från Georgien till Sverige

Text: Magdalena Blom, Konstnärlig ledare
Korrektur: Carolina Andreasson, Styrelsemedlem

 

 

27 september - 3 oktober visar Eva Ekblom & Staffan Nilsson fotografi.
För Eva Ekblom började fotograferandet tidigt, från att laborera i egna mörkrummet i köket, fundera över framkallningstider och fixvätskor, handkolorera svartvita bilder, till att under många år jobba på bildbyrå. När man dagligen tittar på tusentals bilder, bränns bild och komposition in på näthinnan och blir självklara. Eva använder hellre den enkla och lättillgängliga kameran eller mobilen med små och få val, än den stora, dyra och avancerade utrustningen. Det som gör själva bilden kommer sen. Redigering, beskärning, tona ner, dra upp, ta fram, förhöja. Det kreativa efterarbetet som nu endast är en app bort. Lika mycket ett hantverk, lika kreativt. En vacker vy eller en upplevelse återspeglas inte så lätt i en bild. Den känslan man upplevde när man stod där och tittade ut över det dimmiga landskapet i gryningen, får man inte alltid med sig ända in i bilden. Eva letar fram den känslan och lägger till det dimmiga, kalla och fuktiga som upplevdes då. Att kunna höja upp och framhäva det som var där och då. Många bilder är ju ögonblicksbilder, vänta någon sekund för länge och stunden och bilden är förbi. Eva och Staffan är kusiner och bär båda med sig ett gemensamt arv med förkärlek till naturen och att se skönheten i naturen. På Instagram finns hennes bilder att tjuvkika på @ekblomma 

Staffan Nilsson menar att den nya tidens fotande har fött mycket kreativ lust och känsla, både i den egna stundens editering av bilden och i mötet med en stor publik. – Jag har fått ny lust att fota när kameran alltid är med – trots att fotoutrustningen är kvar hemma, säger Staffan Nilsson Mobilkamerans bildkvalité blir ju inte fullgod, men tillräckligt bra på belysta skärmar. Förr visade man sina diabilder hemma i vardagsrummet för familj och kompisar – nu finns en stor publik där ute. Att ta steget till att visa bilder på pränt på ett galleri är spännande och pirrigt: Är bilderna värda att visas? Håller mobilbilderna för print och gallerivisning? Utställningen tillsammans med Eva Ekblom på Galleri Korn blir både ett steg tillbaka till en mer begränsad publik och ett prov på de egna bildernas förmåga att locka och fånga betraktaren – utan bakgrundsbelysning. - Jag älskar såväl bildens attraktion och kommunikativa kraft som ordet, och inte minst kombinationen, säger Staffan som på Instagram har som signum att lägga in en liten text i bilden. Bilderna i Instagramflödet följer de ytor han mest rör sig på: Stockholm och gårdslivet på Mälarön. Fotandet tränar ögat och man ser fler och fler bilder. - Det är härligt att vara en bildseende människa! Om att nu visa bilderna på ett galleri: – Många säger att de blir glada av att se mina bilder. Det känns lite tryggt att ha med sig det in i denna utställning. Följ med in i Staffans bildvärd på Instagram @staffan_nilsson

Öppet vernissage Fredag 27/9 kl 16.00-20.00
Öppettider Lördag - Söndag kl 11.00-16.00
Måndag - Torsdag kl 16.00-19.00

20-24 september Per Engström - Stockholm After Dark
Per Engström ger ut boken 'Stockholm after dark' den 20 september 2019. Boken skildrar Stockholm under dygnets mörka timmar. Mellan den 20-24 september hålls också en utställning med bilder från boken hos oss på Galleri Korn. Ordet fotografi betyder att skriva med ljus, men lika viktigt för den resulterande bilden är hur mörkret hanteras. Fotografierna i boken är tagna under nätter, stormväder eller i skuggorna. Utgångspunkten är att ljuset är ett undantag som gör att mönster och motiv framträder i kontrast mot det mörka. Stockholm, som de flesta städer, har ett överflöd av ljus. Men som alla som varit ute i Stockholm en vinternatt vet, så finns det även gott om mörker. Men mörkret kan vara minst lika fantasieggande och vackert som allt det ljusa. Per Engström är en Stockholmsbaserad fotograf som främst inriktar sig på urbana miljöer, natur-, musik- och resefoto. Hans konsertfoton publiceras regelbundet på www.gaffa.se. Han är aktiv på instagram (www.instagram.com/instaper) och hans portfolio finns på www.per-engstrom.se.
Vernissage fredag 20/9 kl 16-19
öppettider lördag & söndag kl 11-17
öppettider måndag 23/9 kl 16-19
Finissage tisdag 24/9 kl 16-19
14-18 september James Davis 
American born James Davis studied fashion photography at the Fashion Institute of Technology and the School of Visual Arts in New York City. He worked as a fashion and lifestyle photographer in NYC before moving to Malmö, Sweden in 2004. His main interest focus now is mix media art, a mixture of photos, photo manipulations, photo collages with his own photos and acrylic paints that was inspired by the famous German photomontage artist Hannah Höch of the Dada era. This is a premiere of the New York photographer James Davis, selected work featuring manipulated photos of Andy Warhol, Marvin Gaye, black & white New York City photos, photo collages with quotes from legendary people, and other works of art.

Opening day Saturday, September 14th time 17-21. 
Also open Sun Sept 15th – through Sept 19th time 17-21.

6-8 september "Kornet kollektiv" 
Kornet kollektiv består av en samling passionerade dokumentärfotografer. Gruppen startades med syftet att skapa ett sammanhang där fotografer tillsammans kan dela, inspirera och utvecklas. De visade i juni 2019 sin första gemensamma utställning på Korn. Nu är de tillbaka igen och de blir allt fler för varje gång. Logga in på Instagram och se mer av varje fotograf där:
@auslund  @vurt_vurt   @emilchanna  @niklasporter  @foto_joakim   @mrh3nn1n6   @johantappert   @fredrikheinze  @lasse_persson_sweden 

Vernissage Fredag den 6/9   kl 17.00 - 20.00 
Lördag 7/9 och Söndag 8/9   kl 11.00 - 17.00

30 augusti - 1 september Rikard Nilsson 
Rikard Nilsson, utbildad på konstskolan Kuben i Örebro och bildlärarutbildningen på Umeå Universitet, är intresserad av den kreativa processen i sig. Det uttänkta, det slumpartade, kompositionen, uttrycket, det lättsamma, det allvarsamma och bildens möjligheter. Detta blir tydligt i den samling tavlor han visar på galleri Korn. Ingen tavla är den andra lik och spänner mellan lekfullt naivistiskt, stämningsfullt eftertänksamt och kaosartat abstrakt. Utställningen kan närmast ses som en samlingsutställning med honom själv och en kärleksförklaring till bilden och den kreativa processen. Rikard är till vardags bildlärare men jobbar även småskaligt som illustratör och grafisk formgivare. Han har tidigare ställt ut sina tavlor på Skåls gård på Gotland och Judit och Bertil här i Hornstull.

Fredag öppet kl 16.00-22.00 
Lördag och Söndag kl 11.00-17.00 

19-25 augusti Tirilleia { In between a memory and a dream }
Tirilleia har studerat konst och hantverk i Oslo och är utbildad vid konstakademin i Reykjavik. I Sverige är hon kanske mest förknippad med de konstnärliga bilder och samarbeten hon gjort med den norsk/svenska artisten Ane Brun. Tirilleias val av motiv kan beskrivas med att hon inte fotograferar det hon ser utan snarare det hon hör och känner. Då hon var blyg som ung blev musik och fotografi tidigt ett sätt för henne att uttrycka sig. Hon älskar musik och kan memorera allt i en låt hon gillar. Hennes vinylskivsamling är omfattande och hon botaniserar gärna däri för att sedan använda kraften i musiken till att förbättra sin egen fotografering. – Tirilleia menar att musiken ger henne de meditativa andetag hon behöver och till ljuden och tonerna som ekar in i huvudet komponerar hon ofta sina bilder. Alla hennes verk har därför titlar från låttexter. Tirilleia tar sina bilder med slutna ögon och ett varmt, pulserande öppet hjärta. Hon speglar sina känslor i och genom naturen så väl som i andra människor och hennes fotografier blir som emotionella landskap som växer fram inom henne uttrycks genom kameran. Hjärtat slår också extra för det analoga. Hon har så länge hon kan minnas fotograferat och hon har en stark kärlek till sina gamla Leica kameror. De allra flesta bilderna tar hon numera med Kodakfilm med sin kamera från 1953. Filmen framkallar hon alltid själv, vare sig det är färg eller svart vitt. Sedan mitten av 90-talet har hon ägnat sig åt mörkrumsarbete, vilket vi får se prov på i denna makalöst vackra utställning.

Vernissage Måndag 19 augusti 17.00-20.00
Tisdag-Fredag kl 17.00-20.00
Lördag-Söndag 11.00-17.00

10-17 augusti visar Kristina Gellerstedt "Stinas 40"
Tro det eller ej men en vacker dag fyller man helt enkelt 40 år. Vare sig man vill det eller ej. Detta  firades på bäst sätt, och kanske det enda rätta sättet för mig. Det vill säga med en färgsprakande utställning på älskade Galleri Korn. Jag skapade en lustfylld serie med 40 bilder ur livet nu. Dessa är manuellt överförda till furuplywood som en flört med min gamla fascination för mörkrumsarbetet. Utställningen består av experiment, fragment och minnesbilder från de senaste åren med en blandning mellan dröm och verklighet, himmel och hav, träd och ängar. Ja, det är mitt liv helt enkelt. 


Vernissage lördag den 10 augusti kl 15.00-20.00
Sedan öppet till 17 augusti mellan kl 13.00-19.00 


14-16 Juni Kornet Kollektiv - 7 fotografer i 3 dagar. 
Kornet kollektiv består av en samling passionerade dokumentärfotografer och startades med syftet att skapa ett sammanhang där fotografer tillsammans kan dela, inspirera och utvecklas. De visade i juni 2019 sin första gemensamma utställning.

Emil Channa (@emilchanna) Med hjälp av 21mm och 28mm jobbar Emil nära inpå för att ge ett starkare intryck och en mer distinkt bild. Han har en försmak för foton från ”the golden age 50-70’tal”. Han försöker kombinera en klassisk look med vårt moderna samhälle. Fotar analogt svart/vitt.Felix Rehnberg (@vurt_vurt) Felix har fotat sedan gymnasiet. Helst svartvitt. Övervägande naturbilder men också annat. Hans ögon letar alltid efter spännande ljus, intressanta kompositioner och vardagliga märkligheter. Niklas Porter (@niklasporter) För Niklas handlar foto främst om möten med människor. Fotografiet kommer någonstans som ett resultat av dessa möten men är inte en bärande del. Han säger att han inte vill beskriva eller påstå någonting med sina fotografier utan istället försöka förmedla närvaron och känslan vid tagnings ögonblicket. Simon Åslund (@auslund) Intresset för fotografi hade sin början för dryga 2 år sen i samband med en kurs i film. Simon köpte då sin första kamera och har sedan dess utforskat det mesta inom foto. Under senaste tiden är det  nattfotografering han fastnat för. Per Österlund (@per.osterlund) Per fick sin första kamera av sin morfar i slutet av 1970-talet. Han har alltid gillat gamla stockholmsbilder, dokumentära filmer och bilder, så när han för tiotalet år sedan började med gatufoto hittade han något som han fortfarande tycker är lika roligt och intressant. Fredrik Heinze (@fredrikheinze) Fredriks fotograferande präglas av en dokumentär närvaro som ofta har en liten twist. Motivet och kompositionen är för honom långt mycket viktigare än att det är ett tekniskt perfekt fotografi. Fredrik fotograferar nästan uteslutande med sin mobilkamera och alltid i stundens ingivelse. Johan Tappert (@johantappert) Johan letar efter de flyktiga och autentiska situationerna, som för en kort sekund, gör en vanlig händelse till något speciellt.
14 Juni Fredag kl 17.00-21.00
15 Juni Lördag kl 11.00-20.00
16 Juni Söndag kl 11.00-16.00

 

1 - 6 juni Nils Lagergren ”Passport to Paperworld”
Konstnären Nils Lagergren är tillbaka på Galleri Korn, den här gången med en utställning baserad på papperscollage med lätt fabeltema. I ”Passport to Paperworld” bjuds besökaren med på en resa runtom en värld där romantiska rävar hänger på Rivieran, mullvadar spionerar i Östberlin och välskräddade krokodiler njuter av livet i Miami. Nils Lagergren (f 1965) har varit verksam som konstnär i 10 år och har bl.a. haft utställningar på Galleri Korn, Det Lilla Galleriet och Tobbo Galleri.

Instagram: @nilslagergrenart
Vernissage lördagen 1a juni 12-17.

 

24-26 maj - Maria Tanaka "Big Time Sensuality"
Vad är sensualism? Vad är skillnaden mellan sensuella och erotiska bilder? Var går gränsen och vad eller vem avgör det? I den här utställningen vill Maria Tanaka visa vad som för henne representerar sensualism. Hon menar att en sensuell bild är en bild i vila, en bild som förmedlar trygghet och närhet, lugn och tillit. En erotisk bild är mer ”aktiv”, har en annan spänning och upplevs därför inte som lugn på samma sätt, den kanske t.o.m provocerar betraktaren. En sensuell bild ska däremot aldrig kännas provocerande. Hur din egen definition av sensualism än är, så hoppas vi att du ska uppleva sinnlighet och att du ska njuta av Marias sensuella bilder i den här utställningen. Ta in utan att analysera, låten sinnena sköta resten och bara flyta med… Som den isländska artisten Björk sjunger i låten Big Time Sensuality från 1993: ”I can sense it, Something important is about to happen, It’s coming up”

Fotografi har alltid varit Marias passion. Hon tog sina första foton som ung flicka och köpte sin första analoga systemkamera som tonåring, inspirerad av sin far som var en entusiastisk och duktig amatörfotograf. För några år sedan förändrades det som var en fritidsaktivitet till en mer avancerad hobby- /deltidssyssla. Maria håller inte fast vid enbart en eller några få fotografiska stilar, utan gillar att experimentera i flera olika genrer. Hon har genomgått flertal kurser och utbildningar bl a på Fotografiska Academy och har haft utställningar bl a på SQ Bar & Restaurant, (Elite Hotel Marina Towers) och Alviks Medborgarhus. Detta är hennes andra utställning på Galleri Korn.

Vernissage fredag 24 maj kl 18-21
Öppet lördag och söndag kl 12-18

 

17-21 maj Mediagymnasiet visar utställningen Adfectus
En fotoutställning skapad av MediaGymnasiets fototreor. Under tre år har vi jobbat mot den här utställningen. Utställningen består av 11 fotografers verk där vi jobbat med att gestalta känslotillstånd och stämningar under samlingsnamnet Adfectus. Alla fotografer har fått förhålla sig fritt utifrån utställningens övergripande tema och arbetat med sitt eget bildspråk för att skapa sina verk.

Vernissage Fredag 17/5 kl 15:00 -18:00
Lördag 18/5 - Söndag 19/5 Tid: 12:00 - 17:00
Måndag 20/5 - Tisdag 21/5 Tid:16:00 - 19:00

4-12 maj Jean Christian Jacobsen "Början på allt!”
Jean Christian Jacobsen har alltid inspirerats av livet självt och att få skapa och uttrycka sig är något som bidrar till hans personliga utveckling och livskvalitet. Till vardags arbetar han i en miljö med högt tempo och där det ställs höga krav. Skapandet och andlighet skapar en balansering som kommer till uttryck i målningar, foton, ceremonier och möten. Bilderna är spännande möten mellan inre och yttre världar. Under denna utställningsperiod bjuds du på olika händelser, möten, målningar och fotografi.

Utställningen pågår mellan den 4-12 maj. Öppettider utanför de speciella evenemangen är kl 17- 20 på vardagar. Mer information hittar ni på Facebook: YOLOL aka Jean Christian Jacobsen. För kontakt om de övriga evenemangen i samband med utställningen vänligen kontakta Jean Christian jcja1960@gmail.com



26-28 April – Matti Merilaid ”Rivet och förvrängt”
Under åren har Matti Merilaid provat fotografiets många olika uttryckssätt men för ungefär tio år sedan fastnade han för street fotografi. Matti menar att det är långt mellan de riktigt bra gatufototillfällena och därför håller han ögonen öppna för alla urbana motiv som kommer i hans väg; såsom street art, urbant abstrakt och affischer påverkade av väder och vind. Detta är Matti Merilaids första utställning och i den visar han en liten del av sin stora samling. Den här gången är det fotografierna av de rivna affischerna från Stockholm, Berlin och New York City som får stå i fokus. ”Jag tycker det är fascinerande hur uttrycksfulla de blir efter att väder och vind slitit och rivit sönder dem och skapat nånting helt nytt. Ibland kan det liknas vid ett omvänt kollage, och någon slags samtida konst är det ju.”

Vernissage fredag 26 april kl 16.00 – 20.00
Lördag – söndag 27-28 april kl 12.00 – 18.00


5-11 April  - Felix Rehnberg  "Close and far. Black and white"

Naturen är himmel och helvete, det vackraste och det mest skrämmande som finns, den är allt och inget. Naturen är mäktiga, kluriga och vackra motiv att fotografera. Felix har alltid tänkt i bilder, ritat hela sitt liv och filmat halva. Under resor har han fotograferat motiv med naturen som största komponent. "Det är lätt att känna naturens storhet men svårare att fånga den på bild. Åtminstone så jag själv blir nöjd." säger Felix. Bilderna i utställningen är från tillfällen där han själv förundrats och känt blodet rusa i kroppen. Tillfällen då vördnaden för vår planet varit påtaglig och en nästan skrämmande känsla av den egna futtigheten infunnit sig. Att fotografierna är svartvita var en självklarhet från start. Det ger en helt annan känsla menar Felix. Tiden blir mindre närvarande och mystiken laddas än mer.






















22-24 Mars  Victor Strindemark släpper sin första fotobok "Individ"

Victor Strindemark är grafisk formgivare med ett stor intresse för fotografi och mode. Under ett par år har han studerat ett antal unga artister, modeskapare, butiksägare och modeller med syfte att sammanställa en fotobok. Victor ville att boken skulle innehålla porträtt av individer som på ett eller annat sätt är en del av dagens sub- och populärkultur. Alla har de på något sätt fångat Victors nyfikenhet och inspirerade honom i det egna skapandet. Under resans gång började han ställa sig själv frågan vad det egentligen var som fascinerade honom med människorna som han ju knappt kände? Han hade till en början bildat sig en ytlig uppfattning om dem men i själva verket hade han ingen närmare kännedom om människan bakom skalet. Han undrade om det i en bild egentligen är möjligt att fånga en individ i sin helhet? Eller om personen på bilden alltid kommer uppfattas på olika sätt av betraktarna baserat på deras bakgrund, värderingar och erfarenheter? Många av bilderna i boken är Victors allra första möte med de medverkande och nu är det upp till dig att bedöma resultatet. Välkommen in på bokrelease, utställning och samtal.

Victor själv finns på plats och håller öppet följande tider:
Fredag kl 18.00-21.00
Lördag kl 10.00-18.00
Söndag kl 10.00-18.00


 

5-10 Mars Tempo Dokumentärfestival "This Room"
Upplev virtual reality-projektet This Room av regissören Pejk Malinovski som för första gången visas i Sverige. Projektet har hyllats världen över för sin starka berättelse och förmåga att förflytta deltagaren till den klaustrofobiska miljö som är många asylsökandes verklighet. This Room tar upp ämnet flykt och berättar vad som händer när man väl är framme, blir placerad i ett asylboende, i ett rum. Vad betyder rummet för hur man tar sig vidare till både fysisk och emotionell trygghet? Många människor som flyr från krig i sina hemländer kommer till Europa och hamnar på överfulla flyktingförläggningar. Vissa bor i skolor, fängelse- och sjukhusbyggnader och andra i flyktingläger. Boendet som är ämnat att vara tillfälligt blir ofta en ny verklighet i månader, ibland upp till flera år, medan beskedet om asyl dröjer. Poeten och dokumentärmakaren Pejk Malinovski väcker flyktingförläggningen till liv, men låter också oss som åskådare känna av klaustrofobin och osäkerheten, om än blott i några minuter.

Öppettider:
tisdag – fredag 15.00 – 19.00
lördag – söndag 12.00 – 19.00

https://tempofestival.se/program/this-room/



16-20 februari ”Tyckombild”
Fotogruppen Tyckombild bildades för fem år sedan. Drivkraften var ett brinnande intresse för bilder och fotografi. Gruppen består i dag av åtta personer, alla seniorer med olika bakgrunder, som träffas en gång i månaden för att diskutera varandras bilder och utveckla den svåra konsten att ge och ta bildkritik. Nu vill de visa upp sig för en större publik i en gemensam utställning.


Utställningen pågår 16 feb t.o.m. 20 feb
Öppet alla dagar kl 11.00-19.00


25-31 Januari visar Johan Tappert fotoutställningen Everyday Coincidences

Johan Tappert letar efter de flyktiga och autentiska situationerna, som för en kort sekund, gör en vanlig händelse till något speciellt och unikt. Humor, en lekfull fantasi och visuella paradoxer är ofta närvarande i hans arbete. Han vill uppmärksamma livets absurditet, surrealistiska motsättningar, ett ögonblick av förlöjligande, melankoli, ironi, en komisk situation som distraherar oss från vår existentiella oro. Fokus ligger framförallt på att fånga autentiska situationer där människan samverkar med miljö på extraordinära sätt. Johan letar avsiktligt efter mänskliga element i publika miljöer som kan skapa en friktion mellan fotografiet och sanningen, där bilden kan skapa en egen berättelse, ”en fotografisk lögn” med en touch av absurd realism.

Vernissage Fredag den 25/1  kl 16.00 - 22.00
Lördag 26/1 och Söndag 27/1 kl 12.00 - 16.00
Måndag 28/1 till Torsdag 31/1 kl 12.00-18.00



23 - 26 november - Annika Thofelt - ”Träden, molnen, marken där jag går"
Annika Thofelt är en av Härkekonstnärerna som har sin ateljé på Härke Konstcentrum på Frösön i Jämtland. När hon själv pratar om sin utställning på Galleri Korn låter det så här. ”Naturen finns alltid i mina verk. I konsten vill jag spegla alla de intryck jag fått från vandringar i skog och på fjäll. Jag arbetar med grafik, oljemåleri och skulpturer i stengods. Det är dessa tre tekniker som visas i utställningen.

Fredag 23 november kl. 12-19
Lördag 24 november kl. 12-17
Söndag 25 november kl. 12-17

 

17 - 18 november - Tomas Lange 
Tomas Lange ställer nu ut för andra gången på Galleri Korn. Denna gång under temat ”Små Betraktelser av Stora Ting”. Det blir studier i svartvitt med text därtill.

Vernissage lördag 17 november kl 12.00-18.00
Öppet även söndag 18 november kl 12.00-18.00





10 - 15 november - Folke Strömberg "Vad du ser, Vad du upplever"
Folke Strömberg anser att motiv och komposition är det mest väsentliga för en bild. Tekniken kommer i andra hand. Han drar sig dock inte för att sätta ihop bilder i ett montage. Det finns flera exempel på det i utställningen. En bra bild ska sätta igång fantasin, menar han. "Först ser man bara en bild. Sedan börjar man fylla ut med saker som inte finns där. Bilderna berättar något och man börjar undra." I Folkes bilder kan man ofta ana att något har hänt, kommer att hända eller att vi är mitt uppe i det. Det finns en rörelse. 

Idag är Folke 76 år. Han har arbetat med ekonomi hela sitt yrkesverksamma liv och har bland annat spenderat 5-6 år i Afrika. Han har länge fotograferat med enkla kameror och delat ut bilder till vänner och bekanta. När flera av vännerna sa att bilderna var bra bestämde han sig tillslut för att börja jobba mot en utställning.

Vernissage Lördag 10 november kl. 11.00-19.00 
Söndag 11 november till onsdag 14 november mellan kl. 14.00–19.30
Torsdag 15 november kl. 12.00-15.00 




27 oktober - 1 november - Kerstin Westeson 
"The tide that left and never came back”
Kerstin Westeson låter ofta föremål axla rollen som karaktärer i sina bilder. De används som en symbol för henne själv, men hon väljer dem också för att de ska kunna representera och väcka igenkänning hos betraktaren. I ”The tide that left and never came back” får en enkel origami-båt spela den anonyma huvudrollen.

Vernissage lördag 27/10 kl 14-22
Söndag kl 12-19
Mån-Tor kl 15-20

 

 

6 - 10 oktober - Per Österlund - "Folkfänge"
Utställningen Folkfänge visar stockholmaren Per Österlunds svartvita gatufotografier från 1988 fram till idag. Att gå omkring i en stad som gatufotograf för att fånga folklivet är lite som att ge sig ut på sjön för att fiska och hoppas på ett bra fiskafänge - man vet aldrig vad man kommer hem med i fiskhinken - eller i gatufotografens fall kameran. Per Österlund är född 1969 och har sitt livs första fotoutställning på Galleri Korn. Bilderna som visas är i huvudsak tagna i Stockholm, men det blir även bilder från New York, Köln, Budapest, Warszawa, London och Borås.

Vernissage lördagen den 6 oktober kl. 13.00-17.00
söndag 7 oktober – onsdag 10 oktober öppet kl. 14.00-20.00 

 

29 september - 3 oktober - Helle Lotz – "Där daggdroppar föds"
Bara i Stockholm finns det hundratals människor som saknar nyckel till ett eget hem. I Hamburg är det över två tusen människor som sover på gatan. Under några nätter vandrade fotografen Helle Lotz längs Hamburgs kyliga gator och fick en glimt av de villkor som råder för uteliggarna. Livet på 1000-stjärnorshotellet är hårt. I utställningen vävs fotografier från den omskakande resan samman med installationer och måleri, i ett försök att fånga den sköra tråd som skiljer innanförskap från utanförskap. 


Vernissage lördag kl. 12.00
Lör – sön kl. 12.00-16.00
Mån – ons kl. 12.00-18.00
















22 - 27 september - Lena Birksten
Lena Birksten målar i huvudsak i akryl. Hon försöker fånga en närvaro och en stämning mellan ljus och mörker i sina verk och det finns någonting som påminner om den fotografiska bilden i många av målningarna. Att vi får se vatten i utställningen på Galleri Korn i september är något vi kan räkna med eftersom Lena menar att hon är speciellt fascinerad av hur landskap nära vatten får ett särskilt liv. ”Jag inspireras av ljuset, speglingarna och vattnets rörelse. Dess kraft, färg och form. Mina landskap finns där jag vandrar.”

Vernissage lördag den 22/9 kl 12.00-16.00
lördag - söndag kl 12.00-16.00
måndag - onsdag kl 12.00-18.00
sista dagen torsdag den 27 september kl 12.00-17.00

 

31 augusti - 2 september - visar Jessica Linder utställningen "Post-summer"
Jessica berättar själv "Konsten har alltid varit en del av mitt liv, i både arbete och fritid. En komponent för mitt välbefinnande och för min existensiella känsla. Jag upplever den överallt runt omkring mig, i tex känslor, omgivningar och musik. Måleriet har naturligt blivit mitt verktyg för att uttrycka den

Post-summer är den första av två sammanhängande utställningar i år. 
Pre-winter visas den 30 nov - 2 dec på galleri Juste.

Fre: 16 - 22
Lör: 10 - 22
Sön: 10 - 18

 

 

 



















25-28 Maj Maria Tanaka visar "Mödrar, döttrar och andra snapshots"
Maria Tanakas fotointresse har ända sedan tonåren varit stort och på ett eller annat sätt har det alltid funnit med som en viktig ingrediens i hennes liv. De senaste åren har intresset intensifierats vilket har lett till att hon gått ett flertal kurser bl.a på Fotografiska i Stockholm. Numera har hon alltid kameran med sig, och inte bara ut på resor utan även i vardagslivet. "Mödrar, döttrar och andra snapshots" är hennes första egna utställning.

I denna utställning undersöker och tolkar hon relationen mellan mor och dotter. Bilderna är Marias hyllning till kvinnligheten och feminismen. Länge har hon fashinerats av hur dessa starka mödrar inspirera och visa vägen för sina döttrar som i sin tur växer upp och utveckas till unga starka och självständig kvinnor. Själv har Maria två söner, men ingen dotter, kanske ligger fascinationen för denna speciella förbindelse i just detta faktum? Förutom dessa mor-dotter-bilder visas också ett mindre urval svartvita fotografier från platser som betytt mycket för Maria de senaste åren.


Öppettider 26-28 Maj: 
Vernissage Lör 12-17
Sön 12-17
Mån 12-17

 

18-24 Maj Metamorfoser // Förvandling <i dialog med myter>
Fotografi, textil och skulptur möts i utställningen Metamorforser / Förvandling. Fem olika konstnärskap binds samman genom att de undersöker, gestaltar eller diskutera ett ämne utifrån en antik mytologisk berättelse. Konstnärerna belyser hur antik litteratur och konst kan användas i en modern kontext för att skapa förståelse för eller öppna upp för samtal kring problem och fenomen i vårt samhälle idag. Verken i denna utställning refererar till, tar spjärn emot eller samtalar med konsthistorien och det antika kulturarv som präglat den västerländska konstens utveckling fram till modern tid.

Titeln för utställningen, Metamorfoser, kommer ifrån den romerske poeten Ovidius mest kända verk som består av 250 samlade myter. Metamorfoser betyder förvandling på grekiska vilket också utgör en essentiell del inom konsten. Hur olika material förvandlas till verk, hur en diskussion förvandlas till en visuell representation, hur abstrakta frågor förvandlas till konkreta objekt eller tvärtom.

Adéle Askelöf (fotografi)
Maja Fredin (skulptur/installation)
Alma Melike Soukkan Uhr (fotografi)
Anna Sollevi (installation, textil möter digitalt)
Maja Bergström-Svahn (skulpturalt i textila material)


Vernissage fredag 18 maj kl 16-22
Öppet lördag till torsdag kl 12-18  

 

12-13 maj är Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski tillbaka igen.
Nu visar hon måleri och tryck i utställningen "To Boldly Go". Det är en berättelse om Nockeby Torg och Lottas uppväxt där. Vernissage lördag 12 maj kl 11-16. Öppet även söndag 13 maj kl 12-17. 


5-6 Maj - Kerstin Scott-Eriksson ”Kambodja och Vietnam i bilder”
Att fotografera har varit ett stort intresse som följt Kerstin genom olika tidsperioder ända sedan ungdomen. Även om utbildningar, arbetsplatser och boplatser varierat så har kameran alltid följt med henne på resan. Hon har ägnat sitt yrkesliv åt arbete inom vården och hennes fascination för möten människor i mellan är något hon undersökt både i yrket så väl som under sina resor till fjärran länder. Efter en lång längtan till Sydostasien blev den stora resan äntligen av i vintras. Den gick genom Kambodja och Vietnam och kom att bli en resa som påverkade Kerstin både konstnärligt och politiskt. Det var naturligtvis många starka intryck vid mötet med andra kulturer men det Kerstin främst reagerade på och fångade i bilder var människors olika levnadsvillkor. Denna resa har gett många fantastiska minnen och bilder men också fått Kerstin att uppskatta det som finns hemma i hennes eget Sverige.

Öppettider: 
Vernissage Lördag 5 maj kl 12-19
Söndag 6 maj öppet kl 12-18



27-29 April visar Viktoria Möller utställningen Kaleidoscope 
Genom en konstant rörelse bildar kalejdoskopet nya uttryck och mönster, motiven blir alltid unika och föränderliga. I våra individuella kalejdoskop upplever vi ett vardagligt men känslomässigt spektra av gråskala och multifärg, ljus och mörker.

Genom Viktoria Möllers abstrakta akrylkonst, foto och rörlig bild tar hennes utställning betraktaren till att se hennes individuella mönster som hon mött i sitt kalejdoskop. Hon har tagit det som för henne varit uttrycksfullt och vackert till sin största influens till hennes målningar.

Öppettider
fre 12.00-22.00 
lör 12.00-22.00
sön 11.00-15.00


 

6-12 April Erik Centerwall visar utställningen 
"Den vintern drömde jag hela mitt liv"
”Den vintern drömde jag hela mitt liv” är den tredje utställningen om staden och kärleken. Den  beskriver hur hågkomster, drömmar och fotografier bildar ett gemensamt sammanhang och en människas historia. Mönstret i det förflutna är rörligt och ständigt föränderligt eftersom nuet förändras. Kärleken blir till en del av den flyktigheten.

Liksom de tidigare utställningarna och böckerna ”Vårvinter i en stad vid havet” och ”Sommar i hela världen” båda på Ease Editors, utgår denna utställning från bilder tagna av Erik Centerwall i åldern 13 till 16 år, vid slutet av 1950-talet. Texten liksom fotografierna speglar utvecklingen och en ung mans väg till insikt om världen och sig själv. Men bilderna speglar både yttre händelser och inre upplevelser som blir till minnen och ett sökande efter ett andra, det som man behöver för att se sig själv. Till denna den tredje utställningen hör också boken med samma namn.

Erik Centerwalls har länge haft ett starkt intresse för fotografi. Som författare och bildredaktör började han använda bilder på ett sätt som gav utrymme för tolkningar och fördjupning. Hans texter utgick ofta från bilder. På senare tid har han ägnat sig år att gå igenom de egna gamla negativen från tonåren. Där fanns en sammanhållen upplevelse av Staden och kärleken. Bilderna har digitaliserats och bearbetats av Tommy Hallman som har stor erfarenhet av professionell bildbearbetning. Stefan Ohlsson har bearbetat för tryck och Ease Editors har producerat boken. Fotografen Stina Brockman har övervakat processen.

För mer info se:www.erikcenterwall.wordpress.com



Öppettider:
Fredag 6/4 kl 16-20
Lördag 7/4, kl 13-17
Söndag 8/4 kl 13- 17
Måndag till Torsdag kl 17-20


27 Mars Malin Dannemann 25 år som grafisk formgivare


24-25 Mars - Nenne Panrike

Nenne Panrike har varit blind sedan två års ålder, men bestämt sig för
att trotsa andras fördomar, följa sitt hjärtas dröm och bli fotograf.
Nenne är en exprimentell livskonstnär som skapar drömska naturbilder
kombinerade med musik som skildrar bildernas stämningar.
Nennes utställning: Mina sätt att se vill inspirera alla att använda sina inre ögon.
Nenne säger: "Jag ska lära kameran att se som jag ser! Jag kanske inte
ser med mina fysiska ögon, men jag ser med hela kroppen"!

Vernissage lördagen 24 mars Kl 13.00-19.00.
Söndag öppet Kl 13.00-17.00.



17-22 Mars - Bengt Klevbom

HAVET – en bild & ljudupplevelse vid havet.
Bengt F Klevbom, med 78 års erfaranhet av livet och en dragning till dramatiska kontraster i bildskildringar! Han började inte med idyller, utan med bearbetningar av radions rapporter från striderna i Dien Bien Phu i Vietnam 1954 - utan kännedom om verkligheten tecknade han dem som ett indiankrig med pilar och kanoner som vapen, men han gav det en egen fattbarhet. Man kan säga att det finns stridbarhet även i hans havsbilder, i havets våldsamhet i kontakten med land eller vindar eller i himlarnas avspeglingar. Han började tidigt arbeta med bilder, på 50-talet väggmålningar i Spånga folkan och i Vällingby, en resa på de sju haven, några år i Australien, hela tiden målande. Några utställningar i Stockholm mm. “Havet är min allvarligaste satsning - har aldrig varit så konstant fängslad, kunnat hålla på så sammanhängande att måla! Förut har jobbet med mässor nästan tagit all min tid. Mitt nästa projekt är Isberg!”

Öppet: Lördag och Söndag kl 14-18. Vardagar kl 15-19.

 

9-15 Mars Fyra Fotografer

Nu är det tredje gången de Fyra fotograferna ställer ut på Galleri Korn tillsammans, så nu kan vi väll nästan kalla det en vana?! Bästa sättet att få reda på vad de visar denna gång är förstås att maka sig till Söder och titta efter själv. Men en liten ledtråd är människor. Både på väggarna och på gallerigolvet. Man kan förstås också kalla det porträtt, av människor, från olika delar av tillvaron.
 
De Fyra Fotograferna är:
Krister Kleréus, Alf Johansson, Göran Tonström och Per-Erik Åström. 
Vernissage 9 mars kl 16-20

 

 



















2017  



Lördag den 16:e December kl 12.00-20.00

Välkommen på julmingel hos oss på Galleri Korn lördagen den 16 december. Med en vecka kvar till "dan före dan" fyller vi galleriet med julstämning och goda vänner. Vi erbjuder er samtidigt möjligheten att göra lite julshopping i vår minijulmarknad, vilken innehåller både smått och gott. Du kan bland annat hitta fotokonst, affischer och vykort men även lammskinn och karameller. På väggarna finns ett par fotografiska verk med vintertema utställda och har du turen med dig kanske just du blir vinnare i vårt jullotteri som har spännande fotokonst i potten. 



25-26 November - Rickard Darlington och Sebastian Dahlgren

Rickard Darlington f. -81, är långdistanspilot med hela världen som arbetsplats. Han började tidigt att fotografera det han ser från cockpit – fantastiska vyer av karga landskap, bergsmassiv, norrsken och städer – men också de platser han besöker. För några år sedan startade han kontot Wherethehellami på Instagram där han publicerar många av sina bilder, i dag har kontot över 12 000 följare. Rickard själv tycker att hans foton passar bäst i bakgrunden, gärna på en plats med högt tempo. För att erbjuda betraktaren en stund av återhämtning, ett lugn och en påminnelse om hur vacker vår del av universum är.

 

Sebastian Dahlgren f. -81 har en bakgrund som fotograf sedan 2003. När hans konstnär till mormor (och mentor) gick bort för några år sedan ville Sebastian hedra minnet av henne och själv börja måla. Så kameran byttes mot färger och penslar. Motiven byttes från avbildande till abstraktioner. I denna utställning, tillsammans med fotografen Rickard Darlington, har Sebastian använt akvarellfärger i kombination med mer ovanliga verktyg så som glasskivor, betongskrapor och kammar.


 

 

18-19 November Stefan Peterson visar utställningen "Är här"

Han slutade att hoppa och började ta ansvar. Det fanns inte plats för hopp.
Han ville vara en skitunge. En sån där smutsig med långt oborstat hår. Med en attityd som bara ett barn kan ha. Hans högsta önskan. Han mötte henne i korridoren. Från den sekunden hade han bestämt sig. Hans största bedrift någonsin. Allt annat kunde vara ogjort. Han försökte förklara. - Jag vill vara kompgitarristen i bandet. Inte synas för mycket. Men jag är mycket intressantare än sångaren. För jag har skrivit låtarna. Hon tyckte synd om honom. Skuggan, den måste han hålla hemlig, lite som en låtsaskompis. De ser ju honom som vuxen. Hon sa - möt mig vid gränsen till döden. Han fattade aldrig vad hon menade. Han behövde tydliga instruktioner för att förstå. Karaktärsdragen som vuxenlivet hade slipat bort. Han saknade dem. Utställningen är en pendang till "Dansar med mig själv" som ställdes ut på Galleri Korn 2016

Den Stockholmsbaserade fotografen Stefan Peterson (http://www.stefanpeterson.se) har under de senaste åren bland annat ägnat sig åt sitt projekt långtidsprojekt Details of Stockholm (https://www.facebook.com/detailsofstockholm/). En del av projektet utmynnade som en del av en grupputställning på Wadström Tönnheim Gallery (http://wadstromtonnheim.se) under maj 2016. I september 2017 ställda han ut sitt projektet Dansar med mig själv på Galleri Korn. Stefan är autodidakt, undantaget fotostudier på highschool i USA samt tjänst som fartygsfotograf på HMS Carlskrona under sin militärtjänstgöring.

 Vernissage 18 november 12.00-17.00. Fotoutställningen pågår till 19 november. Öppettider 10.00-17.00  

 

 

11-12 November - Tomas Lange - Ängeln i Assisi och Djävulen i Lucca, samt betraktelser däremellan.

Ängeln i Assisi. Italien. San Rufino Katedralen. Maj 2015. Klockan har just passerat nio på morgonen. Väl framme vid katedralen ser jag kvinnan utklädd till Ängel. Hon sitter på en pall och sorterar handskrivna kort med små enstaka raders budskap som hon snart ska börja sälja till turister. Hon har valt att sätta sig i skuggan. När jag passerar faller linjen mellan skugga och solsken precis där hon sitter. Jag går ett tiotal meter bort för att inte störa henne. När jag börjar fotografera har hon blicken ner mot sina kort, hon lägger inte märke till mig. Efter en stund då linjen mellan sol och skugga ligger perfekt gör jag några exponeringar till. Då lägger hon märke till mig och tittar plötsligt rätt in i kameran. Hon ser inte ut att vara irriterad. Snarare undrande, avvaktande. Jag kände direkt att motivet och inramningen var perfekt i svartvitt. Bilden av Ängeln med sina handskrivna kärleksbudskap. Ängeln med sina vingar. Ängeln som sökte sig bort från ljuset. Ängeln som tog plats i skuggan - Ängeln i Assisi.

Djävulen i Lucca. Italien. Maj 2015. Jag vandrar genom Luccas trånga gränder och kommer fram till ett litet torg där en äldre kvinna monterar ner sitt blomsterstånd. Hon får hjälp av en yngre man med att lasta upp sina saker på en lastbil. Hon sätter sig i sin trehjuliga moped. Det är någonting med kvinnan som fångar mitt intresse. Hon ser härdad ut och samtalet mellan henne och mannen låter lätt irriterat. Jag börjar fotografera henne när hon börja rulla iväg. Hon visar sig måttligt road av det och viftar i protest med sina armar i styrhytten. Det triggar mig ytterligare så jag fortsätter fotograferandet varpå hennes tålamod uppenbarligen är slut; plötsligt ändras hennes blick och hon stirrar stint på mig och räcker upp sin vänstra hand i ett djävulstecken. Tillhör hon någon gammal Italiensk djävulssekt; har hon förbannat mig nu? Hursom, att möta både en Ängel och en Djävul på en och samma dag i Italien hör inte till vanligheterna.

Öppet 11-12 november kl 12.00-18.00.



 

31 oktober - 5 November Sayuri Hayashi och Maki Okamoto.

Minnen  ljud + objekt
Samma ljud, samma objekt kan framkalla olika minnen. Alla är olika, alla har olika bakgrund, alla känner vi olika saker trots att vi tittar på samma sak. Det är dina känslor, dina tankar som speglas i våra verk, och det är dom som är mest värdefulla. Du är välkommen till vår utställning. Speglar i ljudlandskap. ”Minnen” är ett samarbete mellan ljudkonstnären Sayuri Hayashi och objektkonstnären Maki Okamoto. mer om Sayuri: sayurihayashi.com mer om Maki: makiokamoto.com

Med stöd från Stockholms stad. 

31 Oktober - 5 November
Vernissage 31 Oktober 16:00 - 20:00
Övriga öppettider 11:00-18:00

__________________ 

The memory sound + objects
The same sound, the same object can evoke different memories. Every parson is different, we all have different background, all feel different things even though we see the same thing. It is your feelings, your thoughts that are reflected in our work, that is the most precious. You are welcome to our exhibition. Mirrors in soundscape. 'The memory' is a collaborative project between the sound artist Sayuri Hayashi and the object artist Maki Okamoto. more about Sayuri: sayurihayashi.com more about Maki: makiokamoto.com  

Supported by Stockholm stad.

31 October - 5 November
Opening party 31 October 16:00 - 20:00
Opening hours 11:00-18:00

 ___________________




https://www.instagram.com/minnen_sound_objects/


https://www.facebook.com/events/603124760076666

 

27-29 oktober - Jörgen Rönn "Mitt Land" - En bildvärld från appen EyeEm.  

Detta är en utställning med bilder från appen EyeEm. Jörgen började använda EyeEm för snart två år sedan och gillade att han snabbt kunna dela med sig av bilder han tagit och lika snabb få respons på dem. Dessutom kunna han genom appen ta del av och bli inspirerad av andras bilder. Genom EyeEm blev han en del av ett community med fokus på fotografi och bilder.

"När jag i år passerade över 1000 bilder på appen tänkte jag dels att nu får det vara nog och dels att jag ville göra något annat av bilderna, att presentera dem på ett annat sätt. Jag bestämde mig för att ha en utställning med de bästa bilderna för att se hur de fungerar när de lyfts ur det flöde som de annars utgör i en app. Och kanske också ge dem nytt liv och ljus. En bild i en app sprids fort men den faller också snabbt i glömska. Titeln Mitt land fick jag från en av mina vänner på EyeEm (det har liksom blivit vänner) som kommenterade en av mina bilder med vilken fin form mitt land har."

Detta är Jörgen Rönns tredje publika utställning. En utställning som också reflekterar hans fascination för ögonblicksbilder, det plötsligt sedda, en snapshot. Alla bilder på utställningen är mobilbilder. De allra flesta är tagna i stundens ingivelse och fångade i flykten. Jörgen säger att det är lite av hans sätt att se på världen. Samtidigt ger utställningen oss också en möjlighet att fundera på vad det innebär att använda en app och vara aktiv i ett community. Hur påverkar det hur vi ser på bilder? Vad är det för bilder vi lägger upp? Vad får oss att gilla vissa bilder och andra inte?

 Jörgen önskar er varmt välkomna till hans bilder och utställningen "Mitt land"

Öppettider:
Vernissage 27/10 kl 16-20
Öppet 28-29/10 kl 11-16

  

 

24-26 oktober - Viktoria Möller 

Viktoria öppnar sitt hjärta och låter besökaren komma henne under huden. Med akrylfärg, film och fotografi får vi följa med på hennes resa. 

 

 

13-19 oktober - Bo G Svensson

Bo G Svensson (f. 1959) arbetar med video, fotografi och electronica. Han har sedan länge sin dagliga gärning inom den offentliga kulturmiljövården. Som byggnadsantikvarie arbetar han med att vårda och bevara en del av det byggda kulturarvet; slott, kyrkor, herrgårdar, torp och gårdar.

Sedan tonåren har han fotograferat och även arbetat med smalfilm. Både foto och video sker sedan lång tid tillbaka digitalt. Under 2017 har två nya fotoböcker producerats, DUO och UN|SEEN. Böckerna kommer att säljas till reducerat pris under utställningsperioden.

Under våren 2016 lanserades en ny strömningssajt för konstfilmer, Videothèque Art Stream med säte i New York. Fem av Bo G:s filmer har valts ut av deras kuratorer. Det stora utbudet av konstfilmer på sajten strömmas på allt ifrån mobilskärmar till storbildsskärmar i publika miljöer. Tjänsten finns även som en kanal på Apple TV.

På Galleri Korn kommer ett trettiotal fotografier att visas, främst i svartvitt, men även ett tiotal i färg. Motivkretsen i detta urval domineras av byggnader, både enskilt och i miljö, men även av ett antal egenartade bilder hämtade från vardagliga miljöer. För den som vill se ett urval av kortfilmer och videoverk finns möjligheten att göra detta via en surfplatta och en extern ljudenhet.

För alla som är vana att uppleva världen med ett par in-ear inpluggade, kan via en QR-kod lyssna på en specialmix av electronica och soundscapes från Bo G:s kortfilmer och videoverk, medan ni går runt i utställningen. Lyssning sker via egen mobil och in-ear.

Vernissage fredagen den 13 oktober 17-20.
Öppet lör-onsdag 10-19 (lunchstängt 13-14)

 

 

 

6-8 Oktober - Peter Nyström visar utställningen "Kärleken till livet" 
Ett samarbete med organisationen "Min stora dag"

Peter Nyström är en självlärd konstnär född i Jönköping 1969. 
Måla och teckna är något han ägnat sig åt i olika former hela sitt vuxna liv men under de senaste femton åren har han uteslutande målat i akryl. Peter säger att det passar hans temperament bäst.

Peters förhoppning är att hans tavlor ska göra betraktaren glad, och att den känslan biter sig fast. Hans konst finns representerad hos ett antal konstföreningar, privatpersoner och företag runt omkring i vårt vidsträckta land,
från Ystad till Haparanda.

Öppet: 
Fredag kl 17.00-20.00 
Lördag kl 12.00-17.00
Söndag kl 12.00-15.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-5 oktober Abbey Greenwood

New Zealand artist, Abbey Kayte, will showcase her contemporary paper artwork at Galleri Korn 3rd October - 5th October 2017. Made Visible will exhibit a variety of work, tied together by colour gradients rather than content explicitly. Female form features strongly throughout the collection, as well as animal form and some native pieces inspired by Maori, Mexican and romantic cultures. The pieces consolidate her passion for adventure, culture and emotion and convey these through works that combine textures and colours to bring these to life.

Inspired by the sentiments of the written piece “On Work” by Kahlil Gibran, the idea behind the exhibition theme is for the passion behind the work to be evoked in the audience. Emotions such as understanding, sympathy, vulnerability and strength are portrayed and connected from the artist to the audience through the exhibition title. As her first solo show ever, AK leans into her passion for exploring the world, she has adapted the exhibition title from the afore mentioned piece by Gibran as she likes the way it not only relates to her art as her life’s work but also in the sense of it “making myself and my art visible to the public and the wider world beyond New Zealand, for work is love made visible”.

The creation process for her stencil art begins with developing a concept and from this, creating a digital design with a combination of drawing and photography. Once an image idea forms, it’s edited and developed until the basic stencil image is created. The drawing is then transferred to paper and drawn in reverse on the back of the paper. Following that, the stencil is then hand-cut with a full piece of leather attached to the back of the cut stencil to fill out the image from behind. As a final touch, the piece is then framed. The combination of vision, technical design, emotion and physical work is what leads to such striking pieces.

For more info https://www.abbeykayte.com/journal. RSVP requested for opening night preview.    

opening preview evening on Tuesday the 3rd of October from 5pm- 10pm
and will then continue to be open to the public on the 4th and 5th, from 12pm - 8pm.


 

 

29-30 september - Handelsbankens fotosektion

Handelsbankens fotoklubb är en av många fritidsföreningar för anställda i Handelsbanken. Här samlas vi som har ett extra stort fotointresse för att delta i fototävlingar, besöka andras utställningar och ibland bara träffas för att prata om fotografering. När man har ett stort intresse för något så är det förstås roligt att få visa upp vad man har skapat. Därför är det med stor glädje som vi åter igen kommer att ställa ut våra foton hos Galleri Korn på Södermalm. Vi är i år 9 fotografer som hälsar Er hjärtligt välkomna på besök den 29-30 september. 

Öppettider
fredag 29/9 kl 16-20
lördag 30/9 kl 10-13

 

 

22-24 september - Caroline Andersson - PASSING BY

På Kanadas vägar i baksätet,
sittandes bredvid min son.
Nybliven mamma, precis blivit av med jobbet.
Tankarna saknar fokus.
Svårt att fånga ögonblicket.
Hur ska allting bli?
Allt passerar..

Caroline Andersson, född 1979, har tvåårig fotoutbildning från Kulturama och många års erfarenhet som fotograf på Bonnierförlagen. Caroline är idag verksam som frilansfotograf med inriktning på porträtt- och produktfoto, och arbetar även med rörlig bild och grafisk formgivning.

Förhandsvisning 22 sep kl 16-20
Vernissage 23 sep kl 12-17
Finissage 24 sep kl 12-16


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


8-11 september - Göran Backman - Eight to 9/11

Göran Backman är hobbyfotografen som gärna plåtar både digitalt och analogt. Han har dock en förkärlek till sin analoga Minolta SRT, vilka alla bilder i denna utställning är fotograferade med. Följ hans utveckling på instagram @backmango.

Jag var i New York första gången 1986 och blev så klart kär.
Som så många andra.
Kär i pulsen.
I byggnaderna.
I människorna.
I konsten.
I maten.
I gatorna.
Hösten 2016 återvände jag.
Till en stad som på många sätt var förändrad och drabbad.
Med mig hade jag min son, en liten resväska samt min analoga kamera.
En Minolta från 1968.
Jag bestämde mig för att se New York ur ett nytt perspektiv den här gången.
Ur Minoltans perspektiv.
Känslan av att tro att man tar en bra bild, med sin analoga kamera, som sen övergår i spänning och förväntan vid framkallning.
Den känslan är magisk.

Ovissheten.
Längtan.
Resultatet.

Öppettider
Fredag och Måndag kl 17-21
Lördag och söndag kl 11-17



1-3 september - Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski -
Such a Nasty Woman -I

Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski är utbildad i England på Central Saint Martins College of Arts and Design och Falmouth College of Art and Design. Hon är en konstnär som under en längre tid arbetat med att måla, teckna och modellera tjejer/kvinnor. Detta är något vi bl.a. fick se prov på i den tidigare utställningen Bortom den manliga blicken på Lidköpings konsthall. När Trump valdes till president i USA blev Lotta frustrerad med hon fick samtidigt en kick. Hennes intensiva arbete fortsatte och nu visar hon hur långt hon kommit i den här processen.

Hon vill porträttera och representera alla de kvinnor som berörs av det som händer i världen just nu. ”Vanliga kvinnor som bara borde få leva sina vanliga liv, i självständighet och trygghet, kvinnor och tjejer som vi ser överallt, vänner, systrar, mammor, döttrar. Hon på bussen, i mataffären, på biblioteket, hon som opererar dig, sjunger i ett band, har 14 väninnor, fyra barn, eller ja kort sagt alla alla kvinnor vi ser runt omkring oss. ”Det är de, vi, som påverkas av de här som händer just nu. Jag vill visa dem, oss. Och jag kommer göra det så länge jag anser att det behövs. Fyra år om det så är.”, säger Lotta.

”Kvinnans rättigheter är satta under attack. Det är en obehaglig tid där våldtäkter sänds live på facebook och det under året har skrivits nya lagar både i USA och Ryssland som drabbar många kvinnors självständighet och framförallt hälsa och välstånd. Jag blir ledsen och rädd av den här utvecklingen, även om jag ser en styrka och ett rejält motstånd hos många som inte alls vill ha det så. Vi är många som kommer göra vad vi kan för att arbeta mot den här utvecklingen och jag har kommit på mitt sätt att bidra,” säger Lotta.

På Galleri Korn får ni nu en chans att se de första mindre verken i Such a Nasty Woman –I. I november visar sedan Lotta Such a Nasty Woman- II med de större målningarna på restaurang Carousel.

Öppet 1-3 september.
Vernissage fredagen den 1 september kl 17-21.
lördag och söndag kl 12-16.




6-11 juni Micael Kallin & Erik Arnell visar Sâo Paulo at Night

Micael Kallin och Erik Arnell har sedan början av 2000-talet haft ett tiotal fotoutställningar i Sverige och Europa samt har nu två pågående parallella utställningar i São Paulo, Brasilien. De har tillsammans skapat ett flertal fotoböcker. Mellan den 6-11 juni visar de ett antal bilder från projektet Sâo Paulo at Night!

Micael Kallin är journalist och har bland annat producerat dokumentärer för SVT och TV4 samt arbetat som reporter på Dagens Eko och Dagens Nyheter. Parallellt med journalistiken har Micael arbetat med fotoprojekt och fotograferat sedan mitten av 1980-talet.

Erik Arnell är utbildad dansare i New York där han också arbetade som koreograf för dans- och musikshower, de senaste åren har han främst arbetat med olika fotoprojekt tillsammans med Micael.

Öppettider
6 juni - 11 juni
kl 12.00 - 19.00
Vernissage Tisdag 6 juni kl 12.00 - 19.00.

 

 

 2-5 juni - Micael Kallin & Erik Arnell visar "Infinity"

Micael Kallin och Erik Arnell har rest i ett femtiotal länder, med på resorna har alltid varit en professionell kamerautrustning och tidigare även mängder av filmrullar. Fotoutställningen och fotoboken "Infinity" tar oss till otillgängliga platser som Lençóis Maranhenses och Jericoacoara i Brasilien och till en av världens vackraste skärgårdar Bazaruto i Mozambique. Här finns också Rio de Janeiros och Kapstadens mäktiga bergsmassiv som ramar in städerna på ett likartat sätt, andra vackra bergsområden är Anderna, på vägen mellan Chile och Argentina. Utställningen visar också den afrikanska natursköna savannen och Nordafrikas karga kustområden med vackra städer och omgivningar som Marockanska Essaouira. 

Öppettider: 2 juni - 6 juni kl 12.00 - 19.00.
Vernissage lördag 3 juni kl 12.00 - 19.00.

 

 

 

 

19-20-21 maj - Linda Bergvall och Carina Norrgård visar fotografi

Bilder från när och fjärran, natur och stadsmiljö!
Carina Norrgård & Linda Bergvall hittade varandra på Instagram och detta är deras andra fotoutställning tillsammans på Galleri Korn. Med rötter i både Österbotten och Norrbotten så är naturen alltid närvarande i deras bilder. Inspirationen hittar de i både storstadens brus och naturens lugn.

Öppettider:
Fredag 19 maj kl 16-21
Lördag 20 maj kl 11-19
Söndag 21 maj kl 11-17

 

 

9-14 maj - Susanne Kraft och Sara Ahlström visar fotografi

Urbana miljöer, arkitektur, perspektiv och kontraster finns oftast i både Susanne och Saras foton, vilka nästan alltid är svartvita. Naturen finns också alltid med, både i och utanför staden.

De inspireras när som helst och var som helst av det som finns runt omkring dem.
Ljuset inspirerar, i kontrast till det mörka.

Instagram var en gemensam nämnare när Susanne och Sara började fota tillsammans. Stockholm är basen för båda, men de reser gärna till nya miljöer, både i Sverige och andra länder. Nu ställer de för andra gången ut tillsammans och vi möts till största delen av bilder från deras hemstad Stockholm, men också från andra delar av världen. 

Utställningen pågår 9-14 maj
Vernissage 9 maj 17-20
Finnissage 14 maj 12-14

 

 

Fotoresenörden, En bild - en resa
5-6-7 maj - Kjell Moum visar fotografi

"När en bild väcker alla våra sinnen, inte bara synen utan hörsel, smak, känsel, doft.
Då har jag fått barriärer av tid och avstånd att försvinna."

Ända sedan barndomen har fotograferingen varit en naturlig följeslagare för Kjell, både i vardagen, och på resor och vandringar över hela världen. Kameran har varit ett skarpt öga vid nya upplevelser och oförglömliga möten.
På utställningen Fotoresenörden, en bild - en resa, visar han några av sina mest omtyckta fotografier.

Kjell Moum är auktoriserad fotograf och verksam i yrket sedan många år.
Idag driver han den digitala fotostudion Mikrotema (mikrotema.se) där han restaurerar gamla bilder.

Öppettider:
Fredag kl 14.00-18.00
Lördag kl 12.00-17.00
Söndag kl 11.00-17.00


Foto: Kjell Moum

 

 

2-4 maj - Grafikskolan
Grafikskolans förstaårselever har under året utforskat de traditionella konstgrafiska tryckmetoderna. Under denna vårutställning visar de nu tillsamman upp resultaten av det gångna årets arbeten.
Välkomna på vernissage den 2a maj 17-22

Öppettider:
3e maj 11-20
4e maj 11-18

 

 

28-29-30 april - visar fotografen Maria Lindström

"Det var så jag kände då"
Maria är född 1979 och har fotograferat i varierande omfattning sedan hon var liten. På senare tid har hon återvänt till analogt fotograferande och fotograferandet har blivit ett sätt för henne att förmedla och hantera svåra känslor. "Det var så jag kände då", är en utställning där vi får följa med in i Marias inre men där vi också får möjlighet att möta oss själva. 

Obeservera att utställningen endast visas denna helg.

Vernissage fredan den 28:e kl 18.00 
Övriga öppet tider kl 11-17 


Foto: Maria Lindström

 

22-27 april - Sara Strandlund visar Dragonflies
En fotoutställning om personlig förändring, styrka och elegans.

Vad händer när man släpper ut några av Sveriges bästa konstsimmerskor i sjöar, hav och kanaler? När de som är vana vid bassängens trygga rum flyttas ut i öppet vatten. 

Under tiden 22 april - 27 april visas delar ur det pågående projektet Dragonflies på Galleri Korn. Projektet är en fortsättning på något som startade under utställningen Metamorphosis (Galleri Granen, Sundsvall 2016).

Metamorfos betyder förvandling/förändring och hela det här projektet har för mig haft betydelse då jag påbörjat en personlig förändring i mitt sätt att fotografera. Tidigare har jag fotograferat det som redan finns, jag har dokumenterat. I det här projektet har jag för första gången på allvar arrangerat och regisserat, skapat bilder som jag har i mitt inre.

Välkomna på vernissage
Lördag 22 april 2017 kl 12-17
Utställningen hänger till och med den 27 april. 
Öppettider söndag- torsdag kl 12-18


Foto: Sara Strandlund

 

 

FAROZON
19-20 april

Den 19:e april, kl. 17.00 är det vernissage på Galleri Korn. Då ställer Carl Fredrik och Igor Holtermann, far och son, ut för första gången tillsammans. Carl Fredrik ställer ut sprattelgubbar och sprattelgummor och kanske något annat. Igor presenterar några nya collage i mixed media, egenhändigt marmorerade papper och akvarell.

”Vi har funderat lite över begreppet ”inspiration” och hur vi förhåller oss till det. Carl Fredrik letar i minnet efter bilder och fogar dom samman till nya figurer, sprattelgubbar, även om alla inte kan sprattla. Igor har låtit materialen och saxens rörelser bestämma motiven – vilket ju kan vara en inspiration i sig.

Carl Fredrik Holtermann, född 1965, är författare och konstnär utbildad på Anders Beckmans Skola. Han har tidigare mest jobbat med papper i olika former, klippta ”demoner” som nålas upp som insekter i en insektssamling – eller så har han gjort stora huvuden i papiermaché av kända författare. Han har ställt ut sina verk på bl a ArkDes, Rönnells Antikvariat, Libraire taurine i Nîmes, Frankrike och L’Agneau Carnivore i Saint-Louis, Senegal.

Igor Holtermann, född 1994, är utbildad på Anders Beckmans kvällsskola och Basis. Igor har ett stort intresse för graffiti och street art, men har det senaste året intresserat sig mer och mer för hantverk och tredimensionella byggen. Han har även jobbat nära konstnärsduon Bigert & Bergström i flera projekt som assistent. Just nu frilansar han, men hoppas fortsätta sin konstnärliga utbildning till hösten.

Utställningen visas vernissagekvällen den 19:e april samt efterföljande dag, den 20:e april kl 12-17. Samtliga verk kommer även att visas på nätet. Frågor om verken etc: cfh@carlfredrikholtermann.com

 

 

 Lördag den 8 april visar Christer "fjellis" Fjellman iMAGiNE
- En fotoutställning om blickarnas berättelser

Visas EN DAG - Lördag 8 april 2017 kl 11.59-20.04.

Föreställ dig ett liv. Från födseln, via barndom och ungdomsår, familjebildning och ålderdom. Mot döden. Alla de bilder som passerar. Vad ser vi? Vad ser du? Vad ser jag?

För att utmana gängse uppfattningar om den visuella berättelsen bjuder Christer ”Fjellis” Fjellman in till fotoutställning och vernissage. Det finns en hierarki mellan konstnär, gallerist och betraktare. Men vem är det som bestämmer? Svaret är aldrig detsamma. Bilderna är aldrig självklara, förklarar Fjellis.

På eftermiddagen uppträder den legendariska luftgitarristen ”SOLO” med en musikmix av godingar från förr... och under kvällen håller Plåtslagare Frippe Lindeman ett föredrag om konstens betydelse för människan och intervjuar Fjellis om hur han arbetat med utställningen och om hans syn på fotografi och hur man kan skapa bilder som berör.

Christers förhoppning är att utställningen ska tala till betraktarens ego.
"Jag vet vad jag vill med bilderna, men den andre är alltid en motpol. Jag menar, är min fantasi bättre än din?" - säger Fjellis.

Sammanlagt visar Fjellis 19-23,5 nya verk i storlekar mellan 18x24cm och 70x100cm. Alla verk är till salu under dagen.

KONTAKT:
Christer ”fjellis” Fjellman
E-Post: christer.fjellman@fjellis.com
Mobil: 0708-126745

 

 

 

Lördag och Söndag den 1-2 april firar Galleri Korn 15 år.
Detta firades med hjälp av 40 fotografer.

Allting började när ett gäng nyutexaminerade fotografer letade efter ett mörkrum att arbeta i. Familjen Gellerstedt hittade platsen och skapade sedan det som dessa unga fotografer drömde om. Under några kreativa år i mörkrummet handlade det om att hitta kornskärpan. Det kopierades och framkallades foton och filmer i alla möjliga storlekar och former. Men bara några år senare byttes kornen mot pixlar och den mintgröna ljusslussen flyttade ut. Den digitala tekniken tog över labbandet och hantverket allt mer. Mörkrummet packades ner och fotograferna började istället visa upp sina bilder i den del av lokalen som vetter ut mot Hornsgatan. Galleri Korn föddes. Den 1 april 2017 har 15 år passerat.

Galleriet är fortfarande litet men naggande gott, vilket betyder att du här har chansen att komma riktigt nära konsten. I denna samlingsutställning är all konst på väggarna till salu och det finns en begränsad upplaga av en utställningskatalog där alla fotografer är representerade. Men utställningen är endast öppen i två dagar så det gäller att skynda fynda. Flertalet av fotograferna närvarar under dessa dagar och väntar på att få mingla med fotointresserade besökare. Om du vill förboka ditt eget exemplar av katalogen eller har andra frågor om utställningen så hör av dig.

Varmt välkomna önskar Kristina, Elisabeth och Klas-Göran

OBS: Endast öppet
Lördag 1:a april kl 13-20
Söndag 2:a april kl 11-18




25-30 mars - Mona och Stefan Gelebo visar fotografi

"KVINNA"
Allt börjar i en detalj, en flyktig rörelse i ögonvrån. Långa smala fingrar stryker en irriterande hårslinga bakom örat. Svetten i pannan. Det här är berättelsen om KVINNA. Utgångspunkten; en situation, ett möte, en gest, något flyktigt som berör sinnet. Kvinnor, unga och gamla. Med olika upplevelser, bakgrund och erfarenheter. KVINNA följer livet, den yngsta är fem år och den äldsta åttiosex år. Frågan ställdes: ”Vad är viktigt för dig i ditt liv just nu?” De svarade. KVINNA är en kärlekshandling till kvinnor. En oas, där du kan se in i bilden och vistas som i ditt eget innersta rum. Mona och Stefan Gelebo har arbetat med bildkonst, främst fotografi under flera år. Båda har varit representerade i jurybedömda samlingsutställningar, samt haft ett antal egna uppmärksammade fotoutställningar.

Öppet 25:e- 30:e mars
Lördag och Söndag kl 12-16
Måndag, Tisdag och Onsdag kl 12-19
Torsdag kl 12-16


Foto: Mona och Stefan Gelebo

24 februari - 2 mars visade Aili Markelius The Seventh Land”

Aili Markelius är en ung konstnär från Stockholm. Hon jobbar med fotografi, video, konst och musik. Fotoutställningen ”The Seventh Land” är en gestaltning av kontraster; en studie i ljust och mörkt, ont och gott, vitt och svart. Två sidor som genomsyrar vår tillvaro. Under arbetsnamnet ”Mind Study” har Ailis syfte varit att studera och återskapa känslan av den drömska, surrealistiska, vackra och skrämmande världen inom människan. I bilderna, som är en blandning av digitala- och polaroidbilder, är kontrasterna gestaltade med en frekvent användning av motiv som änglar och djävlar, knivar och speglar, men också med skuggor, solljus och färgskillnader. Fotografiernas miljöer växlar även de med ömsom instängda, kliniska miljöer - som skapar en emellanåt klaustrofobisk känsla - och dess motsats, i form av öppna och fria landskap.

Vernissage fredag den 24 februari kl 17-20
Övriga öppettider: lördag-torsdag kl 13-18


Foto: Aili Markelius

 

 

17-23 februari -  ”FYRA FOTOGRAFER 2.0”

Ibland händer det att man får blodad tand. I februari 2016 bildade de fyra fotograferna, Alf Johansson, Krister Kleréus, Göran Tonström och Per-Erik Åström gruppen FYRA FOTOGRAFER. De gjorde en utställning på Galleri Korn och blev fullständigt översköljda av både folk och beröm. -Det kändes gott i gamla tiger- och lejonhjärtan! Så uppmuntrade av framgången beslutade de sig för att ta nya tag och bjuda på en uppdatering: FYRA FOTOGRAFER 2.0. Samtliga fyra kommer i år att visa upp nya sidor av sig själva. Färg till exempel. - För man slutas ju inte att utvecklas bara för att några gråa hår slår ut. Och är det något vi fotografer är bra på, så är det ju gråskala.

Vernissage fredag den 17/2 kl 16 - 20




11-16 februari - Sven-Erik Johansson visar fotografi

”Svartvita porträtt"
Sven-Erik Johansson är född 1942 och har haft fotografi som ett brinnande intresse sedan slutet av 1950-talet. Sedan början av 90-talet har han koncentrerat sig på porträttfoto i form av svartvita bilder utförda i klassisk analog teknik med film och mörkrumsteknik. I sin andra separatutställning i Stockholm visar han såväl nytagna  som äldre icke tidigare visade porträtt. Bilderna utmärks av en renodling av människan, utan att införa särskilt mycket av miljöer och rekvisita.

Sven-Erik avser också att tala om sin fotografi med utgångspunkt i de utställda bilderna. Vernissage Lördag den 11 februari kl 12-17.

 

4-8 februari - Charlotte Hall visar fotografi
Charlotte har arbetat med, och varit fascinerad av, fotografi i drygt 30 år. Från de långa timmarna i dåtidens mörkrum till minst lika många timmar men nu framför skärmen och med Photoshop som verktyg. Med samma tanke och känsla då som nu - att visa och att berätta. Att förundras över skönheten i formerna i öknens grottor, njuta av solnedgångar på olika platser på jorden eller bara fascineras över en snöflingas precisa form. Allt detta vill Charlotte föreviga för att visa oss. Charlottes fotograferande kan delas in i tre kategorier; natur, modell och uppdragsproduktion. 

Öppettider:
Lördag och Söndag kl 12-19
Måndag till Onsdag kl 16-20


 

 

17-22 December Daniela Auerbach, Joseph Ram och Ben Auerbach.
Under några av årets sista dagar visar tre fotograferande konstnärer sina verk på Korn. Vernissage Lördagen den 17 dec kl 12.00-17.00

Daniela Auerbach är född i Stockholm 1980. Hon är utbildad vid Konstfack samt Stockholms Dramatiska Högskola. Daniela arbetar med iscensatt fotografi där berättelsen är utgångspunkten och det fiktiva alltid är central. För Daniela var mötet med fotografiet och utbildningen vid Fotoskolan i Stockholm 2003 en ingång till konstens värld. Sedan dess har hon ofta involverat stillbildsfotografi i sitt arbete som konstnär. I utställningen visas bl.a. en kollage-serie med inspiration i olika bibliska berättelser sett ur ett barns perspektiv.

I unga år fastnade Joseph för smalfilm och fortsatte sedan med video. Fotot, detta att stanna upp och betrakta, var delvis anledningen till att Joseph först övergick till det analoga fotot och sedan, med viss tvekan, till det digitala mediet. Under många år fotograferade Joseph mest familj och vänner men idag är det framför allt natur och växter. Joseph följer blomman i dess olika skeden. ”Det blir som en filmruta i taget”. Färg, form, närhet och avstånd utmärker Josephs fotograferande.

Ben, född år 1948, har som vuxen alltid varit intresserad av bilder. I hela hans arbetsliv har han också arbetat med bilder o bildteknik av olika slag. Som tekniker under flera år har Ben servat kamerasystem till flera kända fotografer. Sedan även servat och anpassat kameror till mikroskoputrustningar och medicinska instrument för bildskapande och bildbehandling. Ben har fotograferat och arrangerat bokomslag till romanförfattare såväl som faktaböcker. I utställningen visar han nu bilder av olika slag och ni kommer se att hans bildintresse är brett.


10-15 December Fredrik Wimmercranz
Fredrik Wimmercranz är en människa som rör sig genom tidscyklerna med en pensel i handen. Minnen av tomheten han upplevt i samband med djup meditation får färg och form i hans målningar. Fredriks konst är ett sökande efter något glömt. Tillsammans med betraktaren vill han återuppliva detta något som förpassats till dunkla hörn av vår tillvaro och medvetande. Det handlar om en förnimmelse av hjärtat och det språk det talar när världens brus tystnar. I den här processen är det viktigt för Fredrik att hitta spontaniteten. Det intuitiva som guidar hans hand gör honom till ett kärl för det ordlösa och formlösa. När det är färdigt rycker han sin hand från duken och en stum överenskommelse mellan målaren och hans verk träder i dagen och tavlan är ”färdig”.  Det är en resa, och som alla bra resor är det de oväntade mötena som gör upplevelsen mödan värld. Nyfikenhet på det oväntade gör Fredrik entusiastisk över sin skapelse och med det kommer en viss respektlöshet. Det handlar om ingivelser som får honom att avbryta sig när han gått på allt för välkända vägar och att dra ett tjockt lager färg över sitt arbete och att återvända till den okända landsvägen. /Olov Larsson

Öppettider:

Vernissage lördag den 10:e kl 17-22
Övriga öppettider: söndag-torsdag kl 13-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3-4 December Sebastian Dahlgren visar måleri
Efter 4 år återvänder Sebastian Dahlgren till Galleri Korn med en helt ny utställning. Temat "The rise and fall of modernism" är inspirerad av den abstrakta konst som hade sin storhetstid i New York på 50-talet. Skaparglöd möter prestationsångest i denna utställning där den forne fotografen nu arbetar i olja, akvarell, nål & tråd.


Lördag den 3:e Vernissaget kl 15-19
Söndag den 4:e öppet mellan kl 12-16

 

19-24 November, Anna Janina Pieniowska visar Måleri
Öppet mellan kl 13-19 fram till och med onsdag den 23:e


 

12-17 November, Micke Berg med Vänner
Fyra fotografer som deltagit i Micke Bergs årsworkshop ställer ut på Galleri Korn. 

Anders Reitmaier, som förra året kom med den vackra boken Hem, visar bilder från barndom, om att bli vuxen och stå bredvid och se på. En stark skildring från flera perspektiv. Karin Thoring, tidigare känd för sina Irlandsbilder, har nu tagit till sin mission att visa nakna kvinnor över sextio år. En både ömsint och nydanande skildring. Mikael Pettersson visar bilder från sin nysläppta bok Descendants. Hojåkning, mek, kamratskap. Redan en klassiker i hojkretsar. Stefan Jonsson, en gatufotoveteran, tar ett nytt grepp på gatorna i Stockholm.
Poetiskt, svartvitt med en melankolisk touch.

 

 

Foto: Anders Reitmaier, Karin Thoring, Mikael Pettersson och Stefan Jonsson.

Öppet 12:e till 17:e november
Lördag och Söndag kl 12.00-16.00
Måndag och Tisdag kl 15.00-19.00
Onsdag och Torsdag kl 12.00-19.00

28 oktober-3 November, Thomas Lange visar Åke Langes fotografier
Fotografen Åke Lange föddes i Stockholm den 19 Juli 1909 och blev mycket tidigt intresserad av konst och fotografi. Han sände i sin ungdom in egna fotografier till olika tidningar och fick också flertalet publicerade. Efter skola och student fick han i 20­årsåldern anställning hos fotograf Herman Bergne på Hamngatan i Stockholm där han snabbt avancerade till chef för Bergnes porträttateljé.

Åke Lange öppnade 1933 egen ateljé på Kungsgatan 27 i Stockholm där han blev framgångsrik som mode­ och porträttfotograf för dåtidens celebriteter inom teater, film och mode. Åke Lange var ofta anlitad som stillbildsfotograf av de stora filmbolagen samt bildtidningar. Ett mycket uppmärksammat Langefoto är på en 20­årig Ingrid Bergman från 1935 som är inköpt av Nationalmuséum. Åke Lange var uppvuxen på Södermalm i Stockholm och eftersom han aldrig tog körkort blev han en vandrare i sin stad som han förevigade genom sin kamera. Många resor gjorde honom även uppmärksammad utomlands och han var representerad på utställningar i London och Amsterdam. Åke Lange avled den 5 Februari 1975.

 

15-20 Oktober, Lena Birksten visar Måleri
Lena inspireras och fascineras av hur naturen nära vatten ofta får ett särskilt ljus och liv. I hennes bilder kan man se hur hon försöker fånga en stämning, mellan ljus och skugga, en rörelse i bilden.
Vernisage Lördag den 15:e Oktober kl 12-16.
Övriga öppettider: Sön 12-16, Mån-Tors kl 11-18.

 

8-9 oktober Johanna Bergström
Konsten har alltid legat nära till hands för Johanna Bergström. 1997 hade hon sin första utställning och nu gästar hon under två intensiva dagar galleri Korn. Johanna målar just nu främst i akryl och gör mycket beställningsuppdrag både till privatpersoner och företag, hon säljer också litografier och printa. Befinner du dig inte i Stockholm denna helg utan är i stället i närheten av First Hotell C4 i Kristianstad så kan du fram till och med 17/10 se hennes verk där. För mer info om Johanna och hennes konst besök henne på Facebook eller Instagram under namnet "Konstiga tavlor". Öppet: Lördag den 8 oktober kl 16-20 samt Söndag den 9 oktober kl 12-16

 

I månadsskiftet september/oktober visar Carina Norrgård och Linda Bergvall Fotografi
Carina Norrgård och Linda Bergvall mötte varandra via sina bilder på Instagram. Motiven hittar de i staden såväl som i naturen och deras diskussioner om ljuset och skuggorna kan pågå i timmar. De föredrar bägge två att utforska de konstnärliga formerna framför det tekniskt perfekta. Nu visar de ett urval av sina bilder på Galleri Korn mellan den 30 september och 6 oktober. Varmt välkommen att titta in på ett besök!

 

23-25 September, Handelsbankens fotosektion visar återigen Fotografi på Galleri Korn
Handelsbankens fotoklubb är en av många fritidsföreningar för anställda i Handelsbanken. Här samlas de som har ett extra stort fotointresse för att delta i fototävlingar, besöka andras utställningar och ibland bara träffas för att prata om fotografering. "När man har ett stort intresse för något så är det förstås roligt att få visa upp vad man har skapat. Därför är det med stor glädje som vi åter igen nu kommer att ställa ut våra foton hos Galleri Korn på Södermalm. Så alla Ni som är ute efter att investera i ny konst eller bara vill komma förbi och titta på fotografierna så är vi tio stycken glada fotografer som hälsar Er hjärtligt välkomna den 23e till 25e september!"

 

17-22 September, Stefan Peterson visar fotografi och utställningen
"Dansar med mig själv"

Vad är det som driver en medelålders man till att gå ut i skogen och dansa naken? -Jag är en medelålders man som älskar stan. Jag tycker inte om att dansa. Jag läser hellre böcker än tittar på TV. Min fru tycker att jag är tråkig.

Ovanstående meningar komponerade Stefan i huvudet när han var ute och sprang en helg i våras. Texten kom som en konsekvens över en fundering jag haft under en tid. De utlösande faktorn var en middag jag och min fru varit på en vecka tidigare. Efter middagen utbröt någon form av spontandans i det kombinerade kök/vardagsrummet. Någonstans bland allt skratt och prat var det någon som sa ”Åh, vad hon är härligt spontan”om en av de dansande. Tankarna fortsatte under de följande veckorna. Hur spontant och öppet är det egentligen att dansa bara för att man är full?

Det jag upplever med ökande ålder är att livet går åt två håll samtidigt. Jag är beredd att göra och uppleva saker som jag aldrig skulle gjort som ung vuxen samtidigt som andra saker bara blir jobbiga och jag går hellre hemma och skrotar. Det här är helt enkelt en mogen mans funderingar om vad livet har att erbjuda, vad som är roligt, när säger man nej och när är man beredd att testa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9-11 September, Helena Johansson 
Med lärdomar från Stockholms konstnärliga skolor har sång och musik varit det främsta för Helena Johansson. Åren 2006-2011 bodde hon i USA, där hon skrev musik. Under samma tid började hon att måla och hittade ett ny uttrycksform.

"Min konst återspeglar min personlighet och mitt sätt att se på världen. Att jag väljer att måla med starka färger är nog för att jag är en känslosam människa. Jag skrattar mycket, och gråter lika lätt.  Att måla är precis som att skriva en låt - jag har något att berätta och gör det i färg och form."

 

2-4 September, Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski -Vad är frihet?

 

17-19 Juni, Li Hultquist "Gatuplan"
City Light är en utställning av Li Hultquist med motiv skapade i akryl.

"Jag fann inspiration i ett hysteriskt New York. En ren klyscha kan tyckas, men det var för just ett år sedan jag för första gången pressade mig fram längst med gatorna på Manhattan. På bullriga, överbefolkade och anonyma gator, där armbågar delades ut samtidigt som artighetsfraserna rabblades upp av ren slentrian ”Exscuse me ma’m” ”Sorry ma’m”. Oändliga skyskrapor, tusentals fönster, ljusreflektioner, belysning, dova slag, ringsignaler, klampande fötter. Enorma parallella linjer av avenyer som sträcker sig från norr till söder och gator från öst till väst, skyskrapor i höjd och bredd. Det är ett spektakulärt rutnät. Ett organiserat kaos utan dess like. Och med ens övergick det öronbedövande bruset till melodi."

För mer info och kontakt: 
http://lihultquist.wix.com/portfolio 
li.hultquist@gmail.com

Vernissage fredag kl 17-22 
Lördag öppet kl 12-22
Söndag öppet kl 12-18

 

4-8 Juni, Zofia Michalewska visar Ikoner

Zofia Michalewska är amatörkonstnär och målar både akvarell, oljor och tempera. Hon är född i Polen 1949 och är verksam i Stockholm. Zofia hämtar gärna motiv från naturens skafferi; blommor och frukter överförs på papper eller duk i säkra färgstarka kompositioner. Bland konstverken hittar vi även många motiv från Venedig, dit Zofia åkt många år med en grupp och utvecklat sin målning under ledning av Maria Ginzburg. 

På senare år har intresset för ikonografi och sakral konst utvecklats allt starkare hos Zofia. Ikonografi är en oerhört djup konstart med en 2000årig tradition som hade sin början i Byzantium. Hon målar fortfarande naturmotiv i både olja och akvarell men alltmer av tiden läggs åt att förbereda de träpanåer som blir till grund för ikonerna. Den komplicerade tekniken har Zofia bland annat utvecklat under ledning av Efti Papadopoulou-Georlin. Zofias ikoner är målade på flera hundra år gamla träpanåer och eftersträvar att genomföras så nära den traditionella, byzantianska, tekniken som möjligt. Idag visar Zofia med jämna mellanrum upp sina verk för allmänheten att skåda på utställningar främst i Stockholmsområdet. Utställningen pågår mellan den 4-8 Juni öppet kl 13.00-19.00

28-29 Maj, "Bläckout - Each poster is a unique piece of art!"
This event will unite the creativity of a group of artists & professionals in their various fields - Graphic Designers, Graffiti Artists and Illustrators for a unique exhibition of original artworks in Black & White.

● For this first Edition, 10 artists will be presented.
● VERNISSAGE: Saturday 28th may - 18.00-22.00
● Open Sunday 29th may - 14.00-20.00
● Place: GALLERI KORN - Hornsgatan 147 Stockholm

● Free entrance

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


27 Maj, Blammo International

Friday the 27th of May we will host the first ever The Cheapo Art Show featuring Sarah Meurle and Anna Lewenhaput. Join us for great art, people, music and drinks. Doors open at 17.00 and close at 22.00.

 

23-26 Maj, Tollare Folkhögskola Fotolinjens slututställning
I dagens samhälle är vi ständigt uppkopplade, från mobiltelefoni till dator, i arbetet och i vardagen. När når vi gränsen? När blir det för mycket? Vid vilket tillfälle är det som värst? Svaren på dessa frågor vill eleverna på Tollare Folkhögskola framföra med sina bilder. "Vi är 10 blivande fotografer som nu vill visa våran egen tolkning av just uppkopplingskaos och i kombination med temat även presentera våra bästa bilder från året som gått". Tollare Folkhögskolas Allmäna kurs med inriktning foto visar sin utställning mellan 23-26 maj på Galleri Korn.

14-22 Maj, Kerstin Westeson visar Fotografi
Everything is multiple - Går det att hitta levande väsen i döda ting? Kan ett
vardagsföremål förvandlas till något annat, något märkligt, roligt eller
obehagligt? Och hur blev de så många? Det var ju bara en från början.
Kerstin Westeson är en frilansande fotograf från Stockholm som inspireras av
idén att genom fotografi låta sin fantasi väcka andras tankar. Hon gillar det som är storslaget och lite märkligt och lockas av fotografins möjlighet till både dokumentation och illusion. I arbetet med projektet Everything is multiple har hon släppt kreativiteten fri och låtit idéerna utmana kunskap och teknik.

Vernissage lördagen den 14 maj kl 14-19 
Söndag kl 12-18
Vardagar kl 16-20

7-12 Maj, Pär Eliaeson - Fotografi

Jag är fortfarande facinerad av stenstaden, dess form och innahåll. Dessa slutna kvarter och raka gator som ramar in det mänskliga liv som pulserar bakom fasaderna. Som uppväxt i förorten och starkt präglad av den moderna staden och
arkitekturen är stenstaden en exotism och en annorlundahet. Jag ser fortfarande på stenstaden som någonting märkligt och
någonting som jag ständigt får syn på på nytt. I vår tid sker (återigen) en stark polarisering mellan stenstad och förort, med ideologiska och ekonomiska bakgrunder. Som också skedde när den moderna staden byggdes i 1900-talets högvarv. De bilder och föreställningar vi bär med oss om de olika stadslandskapen sätter tonen i samtalet om staden. Men dessa bilder och föreställningar är inte statiska. De är möjliga att bearbeta och förändra."

Vernissage lördag 7 maj kl 16-20
Öppet 8 maj-12 maj kl 12-19

Pär Eliaeson är arkitekt och fotograf och redaktör för Arkitekturtidskriften KRITIK

 

23-24 April, Jens Andersson visar den 3:e och sista delen av sitt projekt.
The Kodak hill project är fotografier printade på originalritningar. Kodaks sedan länge övergivna kontor i västra Stockholm transformeras till en gigantisk och dynamisk konsthall. Byggnadens resa dokumenteras och nånstans i processen hittas originalritningarna från när huset byggdes på 60-talet. Dessa får sedan agera canvas för bilderna. The last batch är 3:e och sista delen i detta projekt.

Fotograf Jens Andersson (f 1974) har sedan 1991 fångat livet på gatan. Han har dokumenterat hemlösa, skejtscenen, mode och konst. Alltid kravlöst, enkelt och alltid i de hörn av staden man själv går vilse i. 11 verk ställs ut och dessa är till försäljning. Jens hemsida: www.thejens.com 

 

Öppet

23 april 12.00-19.00 
24 april 12.00-16.00

 

8-14 April, Yvonne Edvardsson visar fotografi
Yvonne Edvardssons intresse för fotografi väcktes redan för 10 år sedan då hon tidiga morgnar gav sig ut i naturen med sin kamera på jakt efter nya motiv. Då hennes somrar oftast spenderas i Stockholms skärgård är naturmotiv från öarna inte ovanliga i hennes samlingar. 

”Att sitta tyst ute i skogen, på en brygga eller smyga runt är för mig kvalitet på livet. Alltid är det något som överraskar med sin närvaro. Fåglar, rådjur eller ett litet kryp. Efter att det regnat finns många tillfällen att fånga kanske en vattendroppe på väg att falla eller insekter som kommer fram när solen åter bryter igenom. Solnedgångar är jag också mycket imponerad av. En morgon eller kväll är inte den andra lik.” 

Det dröjde inte länge innan Yvonne skaffade sig en mer avancerad utrustning för att på så sätt komma naturen än närmare och skickligt föreviga den på bild. Nu delar Yvonne med sig av denna naturens skönheter då hon under en vecka visar sina verk på Galleri Korn. Varmt välkommen!

Vernissage den 8/4 från kl 15-20
Övriga öppettider:
9/4-10/4 KL 12-17
11/4-12/4 kl 16-18
13/4 kl 16:0-18:30 

 

 

 










19 Februari - 2 mars visar de fyra fotograferna Alf Johansson, Krister Kleréus, Göran Tonström och Per-Erik Åström sina bilder.

Vi satt tillsammans på ett fik en eftermiddag, fyra grånade, äldre herrar. Det gick mot höst och utanför fönstren mörknade det dag för dag. Vi borde göra nåt kul, tyckte en av oss. Nånting för att mota undan höstdeppigheten. Bra idé, svarade vi andra. Men vadå? Vad är det som är kul? Att göra något tillsammans, sa den första rösten. Något vi är intresserade av alla fyra. Vad kan det vara? sa vi andra. Det var förstås ett lite spjuveraktigt svar eftersom det som förenar oss är vårt fotointresse. Att använda kameror för att berätta saker. Om oss själva och om vår värld. Vilket är vad vi gör här och nu, på Galleri Korn. Vi är fyra fotografer som har kul helt enkelt.

 

Alf Johansson
"Att fotografera på natten är en form av meditation för mig, ett sätt att fina ro och mening i tillvaron. Jag har tillbringat många nätter på stadens gator med mina hundar och mina kameror."

Krister Kleréus
"Boxningsbilder. En klassisk genre, jag visar min version. Träningslokaler för boxning ligger ofta i källarplanet, man går nedför en trappa och möts av ljudet av slag och svettlukt. Jag har tillbringat timmar tillsammans med tränande boxare,inte för att boxas utan för att fotografera"

Göran Tonström
"Jag gillar människor. Även såna som jag inte tycker nåt vidare om. Jag tittar gärna på dom i sökaren på min kamera och på bild. Jag har inga problem med att plåta i lönn. Inte heller så att folk ser vad jag sysslar med. Det viktiga är bilden."


Per-Erik Åström
"Ofta har jag tagit mina bilder under resor. Främst har jag fotograferat i befintligt ljus, bland människor som berört mig i situationer då det varit omöjligt att inte höja kameran. Mina bilder är svart/vita. Med alla tonlägen där i mellan."


 

16-21 Januari 2016, Terrie Warren visar Fotografi, "SOUVENIR"

”Det kan vara färgerna på en gammal bensinmack ute på landsbygden i USA”
Erica Christoffersson, chefsdesigner H&M.

Hon sa det och jag såg det. 
I gult, orange, mörkt rött, petrolblå, svart.
Lösa konturer, en kromad bildel, skjulet, rostiga pumpar.
Gubbe i hatt i stol.
Orangerosa landskap. 
Ockra och umbra. 

Idén om att inspireras konstnärligt av gamla bensinmackar startade under en lunch 1998, fortsatte med en biltur i Hälsingland och sedan dess har det pågått. Under åren har bilderna inte längre enbart varit till för inspiration utan utvecklats till ett konstnärligt samlingsprojekt. 
Mina älskade snapshots är tagna i farten eller under en promenad. När tvekan kommit till mig om bildernas värde och jag har funderat kring i vad projektet ska utmynna, har jag återvänt till Ericas ord och haft dem som ”en hemlig lapp i fickan”. 
Drivkraften ligger i känslan av erövring, att kärleksfullt lägga minne till minne. Bildernas värde ligger i att ha varit där, samlingens i att ha något att berätta.
Vänner har gett tips, vänt bilen, backat, väntat. Tack!
Varje bild har sin historia. Min souvenir.
Samlandet pågår

Välkommen önskar Terrie Warren

Öppettider
16 januari Vernissage  12.00 - 14.00 
17 januari 15.00 - 18.00
18 - 21 januari 18.30 - 20.00

 

17:e december 2015 Katarina Kram -Youths!
Youths är ett projekt som uppstod efter en utbytesresa till Sydafrika.

Katarina Kram är en av tolv elever från Kulturamas Gymnasium som spenderade en månad i Sydafrika för att hälsa på sin systerskola. Vistelsen på Lady Grey Arts Academy gav eleverna många lärdomar och insikter. Här fick de bland annat uppleva hur unga från olika kulturer och med olika förutsättningar kan jobba tillsammans för att skapa konst. På nära håll fick eleverna känna den inspiration och styrka som man kan erbjuda varandra.

Väl tillbaka i Sverige ville de inte släppa sina upplevelser utan bestämde sig för att dela dem, för att på något sätt ge någonting tillbaka. Tillsammans med Designern Khae i Paris har Katarina Kram nu låtit ta fram en kollektionen sweatshirts med fotokonst från resan i Syd Afrika. Den 17 december finns möjligheten att se Katarinas fotografier, kanske lägga en beställning på en sweatshirt och höra mer om projektet på plats på Korn. Varmt välkomna!

Öppet endast torsdag den 17:e mellan kl 18-21

4-6 december 2015 The Young Gallery presenterar tre unga konstnärer!
The Young Gallery UF lyfter fram unga talanger för att utmana den traditionella konstmarknaden. The Young Gallery UF bygger på ett unikt samarbete mellan unga entreprenörer och konststudenter. Vi samarbetar med tre unga lovande konstnärer. En målare, Vilhelm Nyroos, en bildkreatör som arbetar digitalt, Nora Walfridsson, samt en fotograf som arbetar med analogt fotografi, Sadie Hall. Varje enskild konstnär bidrar med tre unika verk. Vår produkt består av grafiska konsttryck på papper, så kallade digital inkjet prints, i en begränsad, signerad och numrerad upplaga.

Fredag 4 december INVIGNING Drop-in från kl 16:00
Lördag 5 december 11-18
Söndag 6 december 12-15
Mer info om the young gallery

 

 

 

 

 

 

 

 

14-19 november French Graffiti meets Swedish Gallery Edition 2;
 Zepha and Katre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

From the 14th until the 19th of November 2015, two of the most influential artists from the French graffiti scene will intervene at Galleri Korn in artistic and informative ways. Upon arrival they will start by painting the gallery’s window display. During the vernissage the audience will be able to watch the artists perform live painting in the gallery. An outdoor wall will also be collectively painted at Snösätra Hall of Fame, Rågsved. 14/11 KL 18.00-22.00 Vernissage and live painting in the gallery. (In presence of the artists) Original paintings will be shown and available for sale.
15/11 - 10.00 - WALL PAINTING, SNÖSÄTRA HALL OF FAME, RÅGSVED An outdoor wall will be collectively painted. Zepha & Katre will meet Cheat, Jeks, Kiss & Gouge. Opening hours monday 10-12 and 14-16.
For more info about the hours call 073 617 95 11

About the artists:
www.abadiafez.com/

www.katre.fr/
More info:
www.grymt.club

 

 

6-11 November 2015 Nova Lock visar illustrationer
Nova Locks "Fika-teckningar" har blivit till när småbarn har sovit middag. För det är just den tiden som har varit tillgänglig. Mellan en och annan kaffe har teckningarna helt enkelt tagit form som en slags surrealistiska dagboksanteckningar. Varmt välkomna till Galleri Korn där du kan träffa Nova och se hennes vackra teckningar på väggarna. Visas 6:e - 11:e november.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16-22 oktober
Inger Christofersson och Lena Bergstedt visar Fotografi. Österländsk filosofi och stadsliv.
I den österländska filosofin finns det element som beskriver den fysiska världen. Tillsammans symboliserar de naturens olika relationer och samverkan, om utveckling och ständig förändring. I utställningens andra del – stadsliv – visas foton från Shanghai med ambitionen att ge en något annorlunda och mer varierad bild av staden, än den vi är vana att se genom resehandböckerna. Vernissage Lördag 17 okt kl 12-16 Öppet mån-tors 19-22 okt kl 12-18

 

2-11 oktober Jean Christian Jacobsen och Gunilla Brask-Eriksson visar Måleri ”Be-RÖR-ande: Hjärtfladder och Punk” www.berorande.blogg.se  Öppet: 12-20 Lör & Sön. Vardagar 17-20

 

25-27 september Handelsbanken IF, Fotosektionen visar Fotografi
Handelsbanken har en idrotts- och fritidsförening som heter Handelsbanken IF. Verksamheten i den är uppdelad på sektioner. Fotosektionen är en av dem som nu i år funnits i tio år. Det vill vi fira med en jubileumsutställning. Vi är elva utställare som dagtid jobbar i olika yrkesroller inom Handelsbanken. Utställarna jobbar bland annat som controller, systemägare, systemansvarig, testare mm. Vid sidan om jobbet förenas vi av ett intresse att fotografera och att skapa bilder. Varmt välkomna till vår utställning! 
Vernissage 25/9 kl 16-20 Öppeet också 26/9 kl 11-18 och 27/9 kl 11-16

 

11-17 september Lena Wahlstedt  visar Fotografi, Måleri och Teckning
Öppet 12-17 eller enligt övernskommelse
ektomta@spray.se
08 531 887 81

 

4-6 september Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski.
VAD GÖR DIG GLAD? Denna fråga ställde Lotta till sina vänner och sedan målade hon deras svar. Utställningen visades på Korn under helgen 4,5,6 september och öppettiderna är 12-18. Varmt välkomna!


21-30 augusti  Beatrice Nordén
visar grafiska akvareller Cloudy Heads, Awkward Bodies

En bildserie född ur fascinationen för kroppens grafiska uttryck. Färgerna umbra och smaragdgrönt är inte främst menade att signalera etnicitet utan för att framhäva visuellt vridna kroppssiluetter och krockande mönster. Bilderna handlar om tungburna huvuden, oformliga moln till hår, röriga tankar och krångliga kroppar. 
Beatrice Nordén arbetar som grafisk formgivare och illustratör med bas i Stockholm. Hon är utbildad på Konstfack University of Art & Design, Stockholm och Tohoku University of Art & Design, Japan. Verken är “fine art prints” tryckta med gliclée-teknik. Högpigmenterad färg på syrafritt papper av konstkvalitet. En modern form av litografi med garanterat hög kvalitet och varaktighet på minst hundra år. Varje bild är tryckt i en upplaga om tio, signerade och nummererade av konstnären. www.beatricenorden.com

 

 

3-9 juli  Ceasar Samolov visar Grafiska teckningar.
En lek med skulpturala former, perspektiv och kontraster. En kontinuerlig komposition som har brutits ned till några milstolpar inom Ceasars tankeprocess, pennor och kol agerar resultatgivare. För mer info och fler bilder besök Ceasars egen sida: http://www.ceasarsamolov.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6-11 juni Malin Forsberg visar Måleri och Skulptur
Malin Forsberg has exhibited her colorful expressive artwork around the world, in cities such as New York and Nice. In all her works she portrays the human soul in different ways. The good and the bad. She is passionate about the inner man. Who we are but what we don ́t always see. For a long time Malin was bullied. For 5 years she was mentally and physically beaten by her classmates. She was manly harassed about her appearance. The cruelty went deep and left many scars. Malin turned this negative experience into something positive and her interest in the complex mind of man deepened. In this exhibition she works around questions such as, “What is beauty?” “Is there a recipe for beauty?” “Why are certain features seen as beautiful on canvas but not in real life?” Opening reception June 6, 5pm-9pm.

30 maj-4 juni Lina Sucksdorff
Naturligheter - En fotoutställning om naturen och dess väsen. Lina söker detsamma i sitt yrke som socionom som i fotografin. Svaren på frågorna om livet och det existentiella. Hon utforskar mysteriet med människorna, naturen och dess väsen. Vad är på riktigt? Vad är illusion? Kanske är verkligheten mer märklig och spännande än sagan ibland? Utställningen öppnar lördagen den 30 maj kl 16.00 och hänger till och med den 4 juni kl 19.00

 

 

23-28 maj Camilla Björk - Fotografi.
Camilla har fotograferat sedan 80-talet och precis som när hon började fotografera, är det fortfarande analogt som gäller. Hon fotograferar oftast i befintligt ljus, alltid svart/vitt och gärna med mycket korn i bilderna. Utställning summera Camillas år som fotograf, med både porträtt och miljöbilder. Öppet kl 12-19

  

 

25april - 3maj Sara Strandlunds Vattenliv
Sara Strandlund är 29 år gammal. Hon är utbildad på Kulturama i Stockholm och bildjournalistprogrammet på Mittuniversitetet i Sundsvall. Sedan 2010 arbetar hon som bildjournalist för bland annat Expressen, Kvällsposten, AFP, M-Magasin mfl, Vid sidan av detta har hon under de senaste fem åren följt en grupp konstsimmerskor från New York och New Jersey, USA. Gruppen består av unga som gamla och det som de har gemensamt är kärleken till vattensporten. Sara har tagit med sin kamera och följt med under ytan. Under en dryg vecka visar hon "Vattenliv" på Galleri Korn.
Vernissage den 25 april kl 12-18

Öppettider mån-tor kl 11-19
fred-lör-sön kl 11-17

 

Uner helgen 27-29 mars visades Denise Lissert - Holms och Katarina Strömgrens Fotoutställning: "Genom tunn luft och sagolika berg - I nuet skapas magi"
De två frilansfotograferna bestämde sig för att utmana sig både fysisk och psykiskt. Att gå utanför sina trygghetszoner för att växa inifrån. Ovetande om de skulle klara av den tuffa vandringen upp till över 5000 meters höjd, hur deras kroppar skulle reagera på den tunna luften och hur deras psyken skulle bete sig när kroppen var tömd på energi. Det är inte för intet som Sherpafolket kallar berget för Sagarmatha - ”Himlens gudinna”. Med denna fantastiska fotoutställning ville Denise och Katarina inspirera andra att själv ta steget och åka till Nepal eller kanske ut på något annat drömäventyr. Öppet fre 18-21, lör 11-21, sön 11-16

 

 

21-26 mars visar Magnus Engström ”Fäbless för Fabler”
Den gotländske stenskulptören Magnus Engström ställer ut på temat myter
och fabler. En inspirerande utställning i humorns och sagans tecken som väcker
förundran för det fantastiska och lekfullhetens kraftfält inom oss. Alla konstverk är huggna och utmejslade ur gotländsk kalksten. 21-26 mars  www.stenmannen.com

Med start under jul- och nyårs- helgerna 2014-2015 visar vi ett urval av verk från tidigare utställare i vårt skyltfönster. Samtliga verk är till salu. För mer information om dessa vänligen kontaka oss.

 

12:e - 18:e December - Ola Wikström - Kollage
Ola Wikström arbetar med en egenutvecklad kollageteknik. Med millimeterprecision så klipper han ned magazine, böcker, fotografier och vykort i 1x1cm stora rutor som han sen monterar ihop igen. I utställningen kommer han att visualisera sin stundande 40årskris och en sina innersta hemligheter.
Vernissage: lördag 13 december kl. 14.00 – 22.00
Öppettider under perioden 15 – 18 november kl. 14.00 - 19.00

5:e - 10:e December - Hannah Morrissey - Bokbindare
Ta upp pennan och skriv på papper, i en bok, din bok. Din bok kan du anförtro vad som helst. Mellan pärmarna är innehållet helt fritt – och bara ditt. Varje dag är värd dina ord, så skriv din biografi.

Hannah Morrissey är konstnär och handbokbindare.
Hennes första separatutställning tillägnar hon biografin – din biografi.
Välkommen till vernissage lördag 6:e december kl. 15.00
Utställningen visas 5-10 december
Öppet tider 14.00-20.00

 

21 - 23 November - Emma Hanquist

Emma har studerat illustration på bland annat Maryland Institute College of Art och Högskolan för Design och Konsthantverk, där hon tog sin kandidatexamen 2007. Sedan dess har hon illustrerat för ett stort antal tidningar och även arbetat med animerad film. Emma arbetar mycket med kollage och försöker kombinera olika tekniker för att på så sätt hitta intressanta bildlösningar och berättelser. Hon inspireras av clashen mellan det analoga och digitala.

ÖPPET: Lör och Sön 12-16

 

 

8:e - 20:e November - Höstutställning
Under två veckor visades svarvade träföremål, snickrade möbler, skulptur och konsthantverk i trä, kalksten, siden och ull. Nyckelord: Naturmaterial, Arbetsglädje och kreativitet, Miljö och hållbarhet, Kvaliét i motsats till kvantitet. På http://tavola.se finns bilder och mer information.   

 

Utställarna är:
Edward Arshamian
Johan Dunfalk
Paul Kovacs
Barbro Stålhammar  
Ulf Stålhammar

 

Öppettider
Vardagar:
17.00-19.30
Helger:
11.00-17.00                

  

1 - 5 November - Anna Seidevall-Byström

Anna Seidevall-Byström blandar fotografi med installation.
I utställningen undersöker hon de förväntningar som finns i begreppet barndom.

"I mitt arbete leker jag med dockor och dockskåp.
Sen fotograferar jag det
och sen fotograferar jag fotografierna. Sedan börjar jag om."

Vernissage: lördag 1/11 15.00–20.00
Öppettider: 2–5 november 14.00-19.00

 


25:e - 30:e Oktober Björn Nilsson & Mikael Kristenson visar Fotografi

 

17:e - 23:e Oktober - Fotografen Cristian Rivera Montiel från Chile stannade till på Korn en vecka och visade sina fotografier tagna på sina resor runt om i världen. Från och med den 18:e öppet 12-22

Triefer (Cristian Rivera Montiel) is a photographer from Chile who is currently travelling the world taking photographies and showing his work in different countrys. In september he had an exhibition in Germany and now it's time to have one in Stockholm, Sweden. Triefer is a freelance photographer who specializes in minimalistic and arquitectural photography.

The inaguration of the exhibition is on friday, october 17 at 19.00 There will be chilean wine and beer served and we hope to continue the party elsewhere when closing time comes. Triefer and son&son (Victor Gustafsson) will also be playing some music at the gallery. If you don't have the possibility to come on the inaguration, you are more than welcome to come and see the exhibition and meet Triefer during the whole week from 12.00 to 22.00 Welcome!

3:e - 9:e Oktober - Pauline Beinö Pauline visar "former" som bland annat gestaltas i kvinnokroppen. Målningarna är skapade med hjälp av olja, flytande tusch och kol. Öppet kl 12.00 - 19.00, Sista dagen den 9 oktober. 


20:e - 25:e September - Chris Karlsson och André Dziewanowski
Teknik i konsten: Målningar i akvarell och olja, Installationer och Collage.

Vernissage: lördag 20 september, kl. 16.00 – 20.00
Kvällsöppet: tisdag 23 september, kl. 17.00-20.00
Ordinarie öppettider resterande dagar: kl. 12:00-19.00

6:e - 11:e September - Dieter Stöpfgeshoff visar "Slussen i kvadrat"
Filmaren & fotografen Dieter Stöpfgeshoff ställer ut fotografiska verk om Slussen från perioden 2010-2014. ”Den moderna tidens första stora verk” – som arkitekten Le Corbusier 1932 kallade Slussen för – är en provocerande förfallen plats och kort före dess rivning fortfarande en pulserande knutpunkt i hjärtat av Stockholm. Ett 30-tal kvadratiska färgfoton fångar Slussens offentliga rum, dess olika miljöer, förändring, långvarigt förfall och paradoxala skönhet. Det är inte första gången vi ser några av Dieter Stöpfgeshoffs temabilder om Slussen. I höstas visade han 22 storformats-foton på Stadsmuseets gård i samproduktion av Stockholm konst och Stadsmuseet med Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall, som initiativtagare och curator.
Pressvisning: fredag 5 september, kl. 14.00
Vernissage: lördag 6 september, kl. 11.00-16.00
Kvällsvernissage: tisdag 9 september, kl. 17.00-21.00
Ordinarie öppettider resterande dagar: kl. 11.00-18.00

 

29:e Augusti - 4:e September - Erik Lundberg - Stockholmsfotografier
Med sina fotografier vill Erik dela med sig av sin upptäckarglädje i vardagen, genom att fotografera omgivningen ur de perspektiv som bäst fångar den sinnesstämning som motiven ger honom. Temat för utställningen är kontrasten mellan bostadshus, industrier och natur. Bilderna är främst tagna under promenader som Erik tagit i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden och vid Lidingöbron. Linjer och ljus har en central roll i fotografierna då Erik visar att industriområden kan vara något vackert och spännande. Trots att bilderna togs 2013-2014 har stadsbilden förändrats dramatiskt sedan dess. Nya byggnader har vuxit fram i Norra Djurgårdsstaden och tågen på Lidingöbanan har tagits ur bruk. Snart försvinner den största av gasklockorna samt stora delar av gamla gasverket och även Värtaverket är i stor förändring. För att se fler bilder ska ni gå in på:  www.eriklundberg.eu  

Öppet kl 11-19 från den 30 augusti till 4 september

 

23-28 Augusti - SAVVA ERNST GÜNTHER - DAGBOK –дневник
Savva Ernst Günthers utställning är en bilddagbok, vilken sträcker sig från 1982 då han var i Moskva för första gången. Brezjnev hade just dött, och snart var Savva Ernst Günther involverad i den av regimen förbjudna ryskortodoxa kyrkan. Savva Ernst Günther blev ikonmålare och verkade i Ryssland, Polen och Finland på 80- och 90-talet. Savva Ernst Günthers konst berörs av ikonen. I ikonmåleriet råder strikta regler och Savva Ernst Günther uppfattar att det har frigjort den kreativa skärpan. Han blandar grafiska tryck, foto och måleri. 1990 förändras allt. Konstnären blickar bakåt och framåt, men urskiljer framförallt realitetens barriärer vilket blir en drivkraft. Som att sammanställa en dagbok. 

Öppet 23-28 augusti kl 11-18
Savva är Lärare i bild, konst- och kulturhistoria
Konstfack 2002-2006
Österlenskolan Skåne 1990 
Grundis 1980

25:e Juli Stefan Riebel besökte oss för att berättar mer om deras 
tankar med "Institut fur allés mögliche" och hur det fungerar om man som konstnär vill spendera en period i Berlin för att arbeta med sitt konstnärliga projekt. Vill du veta mer om detta så vänligen kontakta oss.

 

13:e - 26:e Juni - Sonja Salomäki 
Kategoriserade stadsbor i sina egna verkligheter.
Sonja Salomäkis textilier beskriver människor i urban miljö, i sina egna verkligheter någonstans i Helsingfors där hon bott hela sitt liv. Utöver betonglandskap innehåller konstverken funderingar om växelverkan mellan människor och deras omgivning; hur individer är indelade i olika fack beroende på ålder och livssituation. Vad händer med dem som inte hittar sin egen plats i samhället, eller har förlorat den? Arkitekturen gestaltar samhället det skapats av. Det sägs också att arkitekturen är livets spegel. Den är inte bara en passiv kuliss, utan mera som en aktiv aktör man ofta inte är medveten om. Staden är en scen och dess byggnader kulisser i livets spel. Salomäkis textilverk, som beskriver bebyggelse, är gjorda av kläder, eftersom människan och arkitekturen alltid står i växelverkan, oberoende av om arkitekturen är välplanerad eller inte. Kläderna kan också ses som en människas andra hy, som ett slags skyddande lager mellan människan och dess omgivning. Med sina normbrytande och engagerande textilverk vill Sonja Salomäki bryta ner gränser mellan bild- och textilkonst. Som teknik har Sonja använt vävning, målning, sömnad och collage. Utställningen är öppen 13-26 Juni. mån-fre 15-19 lör-sön 12-17
Vernissage 13.6. kl 18-20 (Stängt på Midsommarafton)


17:e - 22:a Maj - Tollare folkhögskola - Examensutställning
Vernissage "In ISO I Trust" 17 Maj kl 16-21

Finissage  "In Words I Trust" Uppläsning 22 Maj kl 17 och 19
Övriga öppet tider Måndag - Onsdag 16-20 Söndag 11-16 
 

   

9:e - 14:e Maj EXAMENSUTSTÄLLNING Hantverksakademins möbeltapetserare.
Efter att ha gått två år som lärlingar ute på olika verkstäder, är det nu dags för Hantverksakademins tapetserarelever att visa upp sina examensarbeten för familj och allmänhet innan arbetslivet tar fart. Utställare: Adina Asplund, Gabriella Belfrage och Walther Dahllöf. Vernissage med förfriskningar och tilltugg fredagen den 9e maj

  

            

28:e april - 4:e Maj - Olle Halvars
Den 2 Maj byggde Olle klart sin ark som då gick att beskåda tillsammans med grafiska tryck på Korn till och med den 3 Maj. Därefter lämnade Olle landet och byggde upp ett nytt samhälle på hemlig ort. 

 

25:e - 27:e April - Pia Sylvén - Det flödar ur musiken
Musiken är en stor del av Pias liv och det är oftast den som får det att rycka i målarådran. Då målar hon gärna av musiker som fångats i ett ögonblick som förmedlar en speciell känsla. Blues och rockmusiker tillhör till favoritmotiven, liksom karaktärer ur muskaler. På denna utställning ligger fokus på blues/rock och The Phantom of the Opera. Pia har studerat konst och form i tre år. Krokilektionerna fångade hennes intresse för att måla av människor. Pastellpennor med blandteknik och akvareller är hennes favorit medier. Varmt välkomna den 26:e och 27:e April kl 11-16

 

11:e - 16:e April - Ulf Karbin visar Gatuliv – Fotografier från Burma
Burma har i många år varit ett stängt land. Sedan 2011 har dock de styrande militärerna beslutat att öppna landet för besökare. Även stora förändringar när det gäller press- och mötesfrihet har skett. Trots det är landet fortfarande en diktatur. Västerländska influenser lyser fortfarande med sin frånvaro, inte ett McDonalds så långt ögat når. Burma är ett av världens fattigaste länder. Gatulivet är intensivt, marknaden har inte ersatts av varuhus, trottoaren fungerar som vardagsrum.Bilderna på utställningen har fokus på detta folkliv, mångfalden av färg och form som inte blivit tillrättalagd av utbildade designers.

Ulf Karbin är representerad på Vårsalongen 2014, har gått Fotoskolan STHLM, GFU, Stockholm 2013, Stockholms universitet, Konstvetenskap 2010.  

 
4:e - 10:e April -
Olle Westholm & Helena Westholm

Olle Westholm
har under sitt liv huvudsakligen varit verksam inom film och teater på den administrativa sidan. Vid sidan om har han ägnat sig åt att spela fiolmusik, teckna och måla. Sedan ett par år tillbaka har han utvecklat måleriet i olja och acryl. För närvarande arbetar Olle som stiftelsekonsult åt kulturgrupper i Egypten och Mellanöstern. Olle menar att hans paletter på papperstallrikar ofta blir mer fantasieggande än själva målningen. Just därför har han den här gången tagit konsekvenserna av detta. Utan att lägga till eller dra ifrån har Olle bearbetet överbliven färg på paletterna till nya konstverk. Utställningen består av trettio stycken arbetade paletter i paspartou och ram samt några exempel på målningar, i olja och acryl, som de givit upphov till. I utställningen finns utöver detta även porträttfotografier från tiden som rollsättare och lite annat smått och gott.


Helena Westholm har sedan 8 år tillbaka ägnat sin fritid till att måla akvarell. I bilderna skildrar hon hur ljuset kastas tillbaka från trädgårdsmöblerna, träden och klipporna både på dagen men också i de ljusa sommarnätterna. Detta är Helenas femte utställning, men den första i Stockholm. Motiven som avspeglas i bilderna finns i bergslagen och på västkusten. Helena bor och verkar i Göteborg där hon också jobbar som arkitekt.

Vernissage Lör den 5 April kl 12.00–18.00

Övriga tider: Sön 6 April 12.00–18.00 Mån 7 april–Tors 10 april 14.00-19.00

  

 

28:e Mars - 3:e April - Kristin Henriksson
I utställningen BEYOND ställer Kristin Henriksson ut högtrycksgrafik, akvareller samt illustrationer i blandteknik. Utställningens namn hämtar Kristin från en av akvarellerna, det har också sin historia i hur hennes intresse för illustration skapades. Utställningen visar ett undersökande av ytor, nyanser, gränser och dess innehåll. Det som framträder då det inte finns en definitiv gräns. Att ytan får vara fri och att innehållet tillsammans skapar bilden, inte den skarpa konturen ensam.

 

Under några helger i vår pågår vin & choklad provningar på Galleri Korn i samarbete med våra grannar på gatan. För mer info kontakta: http://www.dittkaffeochthe.se/

 

22:a-27:e Februari - Carola Kring och Per Håkan Laurin Öppet 12-18


6:e-12:e December Maria Westholm illustrastion och träkonst
Maria Westholm, vanligtvis nyhetstecknare på Dagens Nyheter, har bytt ut tuschpennan mot en lödkolv, och utforskat de nya strukturer som uppstår. Maria har tidigare illustrerat och gjort grafik i tidningar som Svenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning. Vernissage: Fredag 6 december kl 17.00.

 

30:e November - 4:e December visar Kerstin Scott Eriksson Fotografi
Vernissage Lörd 30/11 kl 12.00-17.00.
Utställningen pågår till och med torsd 4 dec Öppet 12.00- 18.00

27-29 September Ancha Ahlbertz och Josefin Ringbom

 

Lördag 21 september Bokrelease
Vi firar utgivningen av Farzad Farzanehs och Viktor Gårdsäters debutbok 
När pappas farmor dog. Releasefest och vernissage på GALLERI KORN.

 

13 - 19 September Magdalena Taubert - 111 Fotografier
Magdalena Taubert är grafisk formgivare, AD och fotograf som arbetat i flera år som bildredaktör på olika bildbyråer och med tidningsdesign i 15 år, både kommersiellt, med bl a tidningen Fotografi och tidningen Bild, och under många år i kundtidningsbranschen. Hennes passion för bild och form har sedan barndomen varit konstant och rik. Fotograferandet har de senare åren tagit fart och resulterat i ett stort flöde av vardagliga bilder - allt ifrån betongväggar till spår i sanden på en strand.Magdalena fotograferar ständigt och ser bilder, former och synkronicitet i det mesta. Hon har svårt att koppla bort bildögat och släppa kameran eller telefonen. Den här utställningen är ett axplock av hennes rika produktion med fokus på ”det vackra i vardagen”. 111 bilder visas med hopp om att öppna dina ögon och att du ska se det vackra omkring dig, det som finns närmast dig, i just ditt liv. Vernissage Fredag den 13:e kl 17-21 Öppet kl 17-20 fram till Onsdag den 18:e

 

9-10 september
Bandet Movits ställer ut sig själva och sin nya platta “Huvudet Bland Molnen” på Galleri Korn. Den 9-10 september kan du komma och hänga med Movits! och dricka kaffe och förhandslyssna på skivan i olika lyssning-stationer mellan 12-20. På måndagkvällen bjuder vi in dig på lite förfriskningar och snacks för att fira! Tid: 17-20

 

23 - 29 Augusti Lotta Wästerlid Zmuda Trzebiatowski - Havet
Lotta har en BA i Fine Art från Falmouth College of Arts i Cornwall och även studerat vid Central Saint Martins i London. Sedan tio år tillbaka är hon verksam i Stockholm, där hon är född och uppvuxen. Hon brukar samla urklipp ur tidningar och magasin, eller fotar själv. Bilderna blir sedan utgångspunkt för det hon målar. De slutgiltiga bilderna är oftast inte alls lika de ursprungliga bilderna utan de fungerar bara som inspiration och en start…. Den här gången har hon valt tema innan och det handlar nu om Havet! ”Hennes konst känns modern. Penselföringen, färgerna, kompositionen, kontrasterna, strukturen. Som ett liv som myllrar i vår lite halkiga tillvaro. Hennes konst skänker närvaro och tröst, men får en samtidigt att fundera. Idéer är en sak, att kunna hantera dem och göra något konkret av dem som varar längre än ett tankebloss är en annan. Och där äger hon.” säger Camilla Söderquist.

16 - 22  Augusti - A SLEEP A WAKE
En scenografisk performance baserat på Jon Fosses pjäs Sömn, som mer liknar ett event eller en konstinstallation än en traditionell teateruppsättning. Inträdet är fritt och publiken kan komma och gå som de vill. Jon Fosses minimalistiska text öppnar upp för vår egen tolkning lika mycket som publikens, och därför kändes det naturligt för oss att strukturera pjäsen på det här sättet. Stycket handlar om längtan efter något som har varit och det som kommer att hända, förväntningar, hemlängtan och saknad. Saker kommer att hända. Stanna ett tag, observera vad som händer, gå och ta en kaffe och kom tillbaka. För mer info: http://www.facebook.com/pauseco

9 - 15 Augusti Pelle Klouman and Pernille Kjær - Målningar & tryck.
Opening the 9th of august at 17:00 there will be wine and lots of good company and culture all evening! See some of the work at www.pelleklouman.com and www.pernillekjaer.tumblr.com
The exhibition will be up all week 10:00-17:00 until the 15th of august.

 

5 - 11 Juli Mary Hansen - Fotografi
Rädsla, Kamp eller Flykt?

Mary Hansen heter fotografen som ligger bakom detta projekt. Hon ville veta vad folk känner rädsla för och bestämde sig för att dela ut engångskameror till ett gäng människor i olika åldrar med olika bakgrund, för att låta dem på sitt eget sätt porträttera sina rädslor. Bilderna är samlade i en katalog som finns att köpa på plats. Utställningen pågår mellan 5-11 Juli Öppet varje dag mellan 12.00-17.00

 

15 - 16 Juni Jonas Netterberg - "Återkomsten" Målningar och objekt.
Stockholmskonstnären Jonas Netterberg, utbildad på konstfack, är numera Strängnäsbo. Han arbetar huvudsakligen med måleri men har även gjort konstobjekt och installationer. Han har initierat konstprojekt på flera håll i landet och ställt ut målningar och objek både separat och på samlingsutställningar. Han har även jobbat med film och teater. Nu är han återigen tillbaka på Galleri Korn och visar sina verk i en helgutställning. Lördag och Söndag öppet kl 12-17 Varmt välkomna

 

31 Maj, 1 Juni och 2 Juni visar
fyra fotografer, tre dagar, 300 bilder.
Fotograferna är: Erik Danielsson, Mattia Marchi, Jonas Wikström och Micke Borg.
Under första helgen i juni anordnas tre vernissager, tre dagar i rad med sammanlagt 300 bilder som alla kan köpas till mycket fördelaktiga priser.

 


18:e  Maj Releas Voxnan förlag

 

11 - 16 Maj visar Tollare folkhögskola sitt slutprojekt.
"Ur Focus" Vernissage 11 Maj Öppet vardagar kl 16-20 Söndag kl 11-16

 

4-9 Maj - Robert Fröberg och Alexander Bello visar Fotografi
           

Robert Fröbergs bilder är från resor i Amerika mellan 2010-2012. Utställningen tar dig från piren på Coney Island till en baseball-plan i San Francisco. Det är fotografier av människor, landskap och arkitektur från städer som New York, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Houston, Flagstaff & Albuquerque.

   

Alexander Bellos bilder är tagna mellan 2010-2012. Från Borneos regnskog till Norges sjöar får ni se fotografier tagna ur ett annat perspektiv än det klassiska natursköna. Vatten, skog och dimma är vad som binder dessa fotografier tillsammans.    

 

20- 25 April "Mellan raderna" 
Målningar av Emma Netterberg
Vernissage lördagen den 20 april kl 13–19

Med intryck från kurbits, Nasa, Bibeln och gnostiska skrifter har Emma Netterberg arbetet utifrån boken ”Någonting annat har funnits” av Birgitta Onsell. Mellan raderna finns en annan historia om kön, gud, kvinnan och himmelriket. Öppet lördag - torsdag  kl 13-19

 

  

 

 

1–6 mars 2013 Erik Danielsson "Furever"

I två år har Erik fotograferat hundutställningar runt om i Sverige. Han har tagit bilder på hundägarna och deras     djur, dokumenterat omgivningarna och de nästan ceremoniella uppvisningarna som pågår på tävlingsområdet.

Furever kan ses som ett spel mellan melankoli och humor, vardag och drömvärld. Till utställningen på Galleri Korn visas fotografier med en ljudinstallation bestående av fältinspelningar och en hundopera, inspirerad av det brittiska goth­popbandet The Cures ­album ”Faith”, ”Wish” och ”Disintegration”.
Projektet säljs i form av en bok + CD.
Öppettider: 12–18

www.erikdanielsson.se
www.erikdanielsson.se/bildspel/

 

I slutet av februari 2013 drar vi igång en kurs på Korn 
" Från idé till färdig fotoutställning" Det finns ett par platser kvar så skicka ett mail om du vill veta mer om detta.

 

© Galleri Korn 2024