Historia

 

Allting började med ett fotolabb där ett flertal fotografer jobbade i ett analogt mörkrum. Därav namnet "korn" som syftar på de korn man letar efter när man ställer in kornskärpan i en bild och inte rockgruppen korn eller något annat korn. Nu för tiden snackas det mer om pixlar men vi gillar våra korn och behåller namnet även om vi inte längre har mörkrummet kvar här.

Vi vänder oss fortfarande främst till fotografer men det händer att vi öppnar upp för andra konstnärer och evenemang i mån av plats. Vi gör dock generellt inte några bokningar utan att först träffa fotografen/ konstnären.

Vår vision är att Korn skall vara en mötesplats och samlingspunkt där kreativa samarbeten och ideèr kan födas. Genom ideella krafter och erfarenheter vill vi stötta och göra det möjligt även för den oetablerade konstnären att få skapa och visa sina verk och projekt utan att känna den ekonomiska pressen på sig att sälja.

Vi fungerar inte som ett traditionellt galleri utan du hyr lokalen av oss och sätter i samråd med oss ihop din utställning. Sedan håller konstnären själv sin utställning öppen och vi tar inte provision på sålda verk. Detta gör också att du som besökare kan få en närmare och personlig kontakt med den som ligger bakom konsten du ser. Det här är sånt vi gillar och uppmuntrar.

 


Vi har under åren som gått haft en hel hög med fantastiska konstnärer på besök med sina utställningar. Ibland säljer de sina verk, ibland vill de bara visa vad de har suttit och knåpat i hop på sin kammare. Det är dock inte alla utställningar som är välsignade av Ernst Billgren...


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Galleri Korn 2024