Kommande utställningar

 

28 Februari - 5 Mars - Klaus Schmidt

Efter år av experimenterande med akvarell och collage har Klaus Schmid hittat sin teknik. Han arbetar med ett tuschmåleri och laserande akrylfärg på tyg. Detta har en mjukare karaktär och ger honom möjligheten att vika eller skrynkla tyget så att nya former uppstår. Det stränga rätvinkliga bildformatet ger vika åt en öppnare bildgräns. ”Främmande” material så som infärgad gel eller vissa avigsidor av tyget blir beståndsdelar av bilden. Klaus inspirationskälla är den New York-baserade konstnären Gina Ruggeris verk. 

Vernissage fredag 28 februari kl 16.00-20.00
lördag kl 12.00-16.00 
söndag kl 12.00-16.00 
måndag – torsdag kl 16.00 – 20.00 6-12 Mars Lisa Nääs - Kvinnliga Uppfinningar

I samband med veckan kring Internationella Kvinnodagen slår Lisa Nääs upp dörrarna för sin utställning på temat ”Kvinnliga Uppfinningar”.

I vanliga fall jobbar Lisa som ingenjör men har sedan barnsben ett stort fotointresse. Här kombinerar hon sitt intresse för teknik med fotografi genom att lyfta fram kvinnliga uppfinningar i sina bilder med hjälp av kvinnliga ingenjörer som modeller. Med utställningen vill hon inspirera fler tjejer/kvinnor att bli intresserade av teknik och synliggöra kvinnliga förebilder inom branschen.

Fredag 6/3 kl. 17.00-21.00 Vernissage.
Lördag 7/3 kl. 12.00-20.00
Söndag 8/3 kl. 12.00-20.00 Internationella Kvinnodagen firas med mingel och fika.
Måndag 9/3 kl. 12.00-20.00
Tisdag 10/3 kl. 12.00-20.00
Onsdag 11/3 kl. 17.00-21.00 Finissage och AW3-9 April Folke och hans vänner visar Litet och Stort, Naturen speglad i mikroformat – som det mänskliga ögat - som de stora vyerna.

I denna utställning visar fyra ganska olika personer sina bilder i en gemensam symfoni. De har helt olika ingångar till bilderna och berättelserna de vill förmedla men allihopa är de nära naturen på ett eller annat sätt.

Tommy Månsson har som miljökonsult haft världen som arbetsfält men sitter nu oftast på en ö i Stockholms skärgård. I sitt fotograferande försöker han fånga det vackra i naturen samtidigt som han vill visa hur sårbara våra ekosystem är.

Kurt Frihammar är pensionerad lärare och egenföretagare inom byggsektorn. Han är passionerad odlare och naturvän med egen örtagård i Östergötland. Med sina pedagogiska bilder vill han visa växter och insekters samspel i naturen .

Clara Jonsson går sista året på Marina läroverket/ marinbiologi. Hon har i 4-5 år varit duktig fotograf och fått pröva sitt öga på renar i Jokkmokk, bland hästar i Frankrike, på jordbruk, på Svalbard och nu senast på Kanarieöarna. På den här utställningen står hon för de stora vyerna.

Folke Strömberg är pensionerad ekonom som de senaste 10 åren velat skapa spännande bilder – helst ute i naturen - där man undrar vad som händer med människorna på bilderna. Ofta kan hans bilder påminna om stillbilder från en film eller motiven i gamla målningar, men innehållet i bilderna är hans egna iakttagelser.


Vernissage Lördagen den 4 april kl. 12.30-20.00
Söndag – Onsdag öppet kl 14.00–20.00
Sista dagen Torsdag den 9 April kl 13.00–16.00


 

 

18-23 April  IVänner visar fotografi 
Björn Hagelin, Robert Hultman, Jan Pettersson och Lennart Skoog har hållit kontakten sedan skoltiden i Täby. Alla hade foto som hobby men när arbete och familj tog över hamnade fotograferandet i bakgrunden. Kontakterna bibehölls dock och när alla pensionerats tog intresset för fotografering ny fart. Detta är deras första gemensamma utställning. Bilderna är gamla och nya i såväl färg som svart-vitt.

Varmt välkomna till vernissage under öppningshelgen, lördag & söndag kl 12.00-18.00. Måndag och Tisdag håller galleriet öppet kl 11.00-19.00 och på Onsdagen kl 11.00-18.00.

 

24-26 April David Aler "Eld och sten - ny och gammal kultur i Afrika"
Den heta Bushfirefestivalen i Eswatini och den isolerade, gamla stenstaden på Ilha de Mozambique - två miljöer som illustrerar spannet mellan det koloniala inflytandet och den moderna populärkulturen i Afrika. Dessutom två miljöer rätt opåverkade av turistströmmar utifrån. Genom David Alers bilder får vi möta människorna, miljöerna och livet på dessa färgstarka och fantastiska platser.

 

2-6 Maj "Tyckombild" 

Fotogruppen Tyckombild är tillbaka på Galleri Korn. Fjolårets utställning gav mersmak och nu vill gruppen åter visa sina foton för en bredare publik. Tyckombild bildades för sex år sedan och består idag av åtta personer, alla seniorer med ett brinnande intresse för bilder och fotografi.

Vernissage lördag 2 maj kl 11.
Öppet lördag-onsdag 11-17

8-10 Maj visas Kornet kollektivets fjärde utställning

Kornet kollektiv består av en samling passionerade dokumentärfotografer. Gruppen startades med syftet att skapa ett sammanhang där fotografer tillsammans kan dela, inspirera och utvecklas. De visade i juni 2019 sin första gemensamma utställning på Korn. Nästa hade de i september och en i december 2019. Nu är de tillbaka igen och engagemanget och antalet fotografer bara växer.  


22-24 Maj Är fotografen Micke Sandström tillbaka på Korn efter tio år.
Mer info kommer inom kort. www.mickesandstrom.com och www.rockfotografi.com 

© Galleri Korn 2020
Design by  Edward Caissie.