Kommande utställningar

17-23 juni Kraftblommor – foto på kanvas av Francisco och Cecilia de Lacerda 

Francisco de Lacerda skriver: Jag var 13–14 år gammal vid min första kontakt med fotografi. Min bästa kompis hade fått fotoutrustning och under ett par sommarlov fotograferade och framkallade vi de svartvita 35mm filmerna i hans fotolabb, men det var först 2013 som jag började att fotografera på egen hand. Jag blev medlem i Svenska Fotografers Förbund och försöker utveckla mina fotografiska färdigheter genom kurser, seminarier och direkt interaktion med professionella fotografer. I augusti 2021 gick jag i pension efter många år i akademiska livet och kan nu som professor emeritus vid Stockholms universitet, ge betydligt större utrymme åt professionell fotografering, med huvudfokus på porträtt och naturbilder. Jag tycker om att fånga stämningar, ansiktsuttryck, ögonblick och detaljer i den vardagliga miljön. En del av mina porträttbilder har använts i tidningar, böcker, avhandlingar, affischer, hemsidor och sociala media. Bilder ute i naturen tar jag gärna tillsammans med min fru som hjälper mig att hitta det vackra och att kritiskt hårdgranska resultatet.

Jag har haft många uppskattade digitala fotoutställningar i samband med kurser och evenemang men ”Kraftblommor” på Galleri Korn, tillsammans med min fru, är min första icke-digitala fotokonstutställning. Jag hoppas att färgen och naturmotiven blir lika inspirerande för besökarna, precis som de har varit för oss.

Cecilia de Lacerda skriver: Maken och jag har länge talat om att vi vill göra en gemensam fotoutställning med fokus på naturen och förmedla det vi upplever när vi kommer nära allt som växer och frodas. Vi vill förmedla en känsla av förundran, glädje och kanske tröst med dessa fotografier som vi njutit av att ta, titta på och välja ut. Vår övertygelse är att stora foton med mycket färg skänker glädje. I min roll som psykolog och psykoterapeut är skapande verksamhet en viktig del i mitt liv för balans och glädje. Jag har haft flera utställningar, har hållit i en workshop och arbetar mycket med textilier.

© Galleri Korn 2022
Design by  Edward Caissie.