Kommande utställningar

 

12-18 februari Vendela Linder & Salome Kappelin ”Tillbaka in i kusinernas värld”

Salome Kappelin och Vendela Linder är kusiner. De har länge fungerat som varandras kreativa bollplank och trots att de gått olika vägar har deras arbeten kommit närmare och närmare varandra. Hösten 2020 hade de sin första gemensamma utställning ”In i kusinernas värld”, nu kommer del två ”Tillbaka in i kusinernas värld”. 

Vendela Linder, eller Wendla som är hennes kreativa alter ego, arbetar med konstverk och illustrationer som andas både rörelse, starka färger och enkelhet. Hon gillar att gestalta det som är både dråpligt, vackert och knasigt. Hennes konst blir till i gränslandet mellan hennes fantasifoster, drömmar, funderingar och samtida skeenden. 

Vendela är en nyexaminerad modevetare och frilansande illustratör. Hon är en drömmare och en analytiker som vill arbeta i gränslandet mellan konst och teori, drömmar och vardag. Hennes kreativa inspiration finner hon genom studier, naturen, filosofi och religion. 

Salome är en mångsysslande kreatör, vars fokus legat främst på att skapa kreationer att utsmycka och omgiva kroppen. Mitt i en brusande värld, brinner hon för att skapa kapslar för eftertanke och fantasi. Att med hjälp av nästan glömda tekniker blicka bakåt för att på nya sätt ge dessa tekniker relevans och därmed skapa rum för en ljusare framtid inom mode och design. Den kreativa processen för Salome tar ofta sin fysiska början i ett skissblock. Under hösten 2019, ledde dessa skisser till en serie affischer, som sedan bara blev fler och fler. Här ställs några utav dem nu över 100 verken ut. 

www.wendla.se
www.salomekappelindesign.com

Öppettider: 
Vardagar: kl 14-20
Lör-Sön: kl 11-17

© Galleri Korn 2021
Design by  Edward Caissie.