Kommande utställningar

3-7 oktober TyckOmBild

Fotogruppen TyckOmBild är tillbaka på Galleri Korn. Fjolårets utställning gav mersmak och nu vill gruppen åter visa sina bilder för en större publik. Utställningen  kan ses både inne i galleriet och i mindre format i fönstret ut mot gatan.

TyckOmBild skapades för sex år sedan och består idag av åtta personer, alla seniorer med ett brinnande intresse för bilder och fotografi.

Öppet 3-7 oktober
Lördag-söndag kl 13-17 (Vernissage lördag)
Måndag- onsdag kl 12-19


23 oktober – 25 oktober Korn kollektivet 
visar sin fjärde utställning.
Kornet kollektiv består av en samling passionerade dokumentärfotografer. Gruppen startades med syftet att skapa ett sammanhang där fotografer tillsammans kan dela, inspirera och utvecklas. De visade i juni 2019 sin första gemensamma utställning på Korn. Nästa hade de i september och en i december 2019. Nu är de tillbaka igen och engagemanget och antalet fotografer bara växer.  

 

30 oktober – 1 november Från The Hives till Don Giovanni 2002-2020.
Fotograf Micke Sandström har varit verksam inom konsertfoto och teaterfoto i 18 år. Att fota konserter blev kärlek redan vid första ögonkastet. Då var det The Hives som stod framför kameran på Gröna Lund 2002. Sedan dess har över 300 olika artister fotograferats. Detta tog honom sedan vidare till att fota bl.a för skivomslag, böcker och de senaste nio åren också på Sveriges största teater och operascener. För 10 år sedan hade han sin första utställning ”Med trumhinnorna som insats”. Även den på Galleri Korn. Sedan dess har Micke Sandström hunnit medverkat på 10 olika utställningar. Nu är det dags igen. Den 22-24 maj så ställer han ut fotografier tagna både framför och bakom konsert/teaterscener under de senaste 18 åren. På utställningen kommer ni att få se bilder på bl.a legender som Iggy Pop, The Hives, Erykah Badu och Thåström, samt även teater, musikal och operabilder från bl.a Uppsala stadsteater, Norrlandsoperan och Helsingborgs stadsteater. Utställningen pågår under tre dagar. Under vernissagen kommer även ett fotografi att auktioneras ut till förmån för Hjärt-Lungfonden. För mer info: www.mickesandstrom.com

 

6-12 november - Rakukeramik
Visar Birgitta Fagerlund & Lillemor Moqvist spännande rakukeramik. 27 november – 3 december "Fyra vänner"
Björn Hagelin, Robert Hultman, Jan Pettersson och Lennart Skoog har hållit kontakten sedan skoltiden i Täby. Alla hade foto som hobby men när arbete och familj tog över hamnade fotograferandet i bakgrunden. Kontakterna bibehölls dock och när alla pensionerats tog intresset för fotografering ny fart. Detta är deras första gemensamma utställning. Bilderna är gamla och nya i såväl färg som svart-vitt. Varmt välkomna till vernissage under öppningshelgen, lördag & söndag kl 12.00-18.00. Måndag och Tisdag håller galleriet öppet kl 11.00-19.00 och på Onsdagen kl 11.00-18.00.

 

4 december – 10 december Lars Gustafsson 

 

11 december – 13 december David Aler 

© Galleri Korn 2020
Design by  Edward Caissie.