Kommande utställningar

Kära konstälskare!

Det är en riktgt tråkig, tuff och trist situation vi befinner oss i dessa coronatider. Men i dagsläget har vi fortfarande galleriet öppet så långt som möjligt och helt beroende av våra konstnärers egna beslut. Vi kommer visa utställningar under våren men det är dock lite mer sporadiskt än vanligt. Lokalen rymmer inte några stora folkmassor och därtill är den väl ventilerad och dörren står öppen under öppettiderna.

Vi har valt att flytta april månads samtliga utställningar till senare i höst pga den oro för smitta som finns i samhället just nu. Vi vill, precis som alla andra, uppmana er att inte gå ut och träffa folk om ni känner er skruttiga på något sätt. På Galleri Korn finns det möjlighet för gäster att tvätta sina händer med tvål och vatten om man så önskar.

Har ni tänkt gå på någon av våra vernissager så fundera på om ni istället ska göra ett besök under veckan då det kanske är lite mindre folk i lokalen. Konstnärerna finns på plats under hela perioden och chansen att faktiskt få lite tid att prata med dem om deras konst är större under veckodagarna. 
8-10 Maj visas Kornet kollektivets fjärde utställning
Kornet kollektiv består av en samling passionerade dokumentärfotografer. Gruppen startades med syftet att skapa ett sammanhang där fotografer tillsammans kan dela, inspirera och utvecklas. De visade i juni 2019 sin första gemensamma utställning på Korn. Nästa hade de i september och en i december 2019. Nu är de tillbaka igen och engagemanget och antalet fotografer bara växer.  15-21 Maj  Emil Möller "Skate Or Die”
Fotografen och regissören Emil Möllers utställning "Skate Or Die” är en samling skateboardfotografier från tiden då han bodde i Los Angeles. Emil lärde känna de olika skejtarna i Venice Beach skatepark som på dagtid omringas av turister som filmar allt med sina smartphones och applåderar åkarnas höga trick. Emil berättar: 
"Dessa skejtare är Venice Beach superstars. Men när mörkret faller och turisterna gått hem till sina fina hotell, insåg jag att många av ungdomarna inte hade någonstans att ta vägen. Plötsligt ställdes allt i ny dager. De var stjärnor på dagen, men bortglömda och hemlösa på natten. Jag började prata mer med några av dem och fattade hur viktig skateboarding är i deras liv. Det slitna uttrycket "Skate Or Die” fick ny mening och är sanning för många utslagna och hemlösa ungdomar. Brädan, tillhörigheten och motivationen att utveckla trick behåller deras fokus i positiva banor. När dom står på brädan och lyckas med det där tricket dom tränat på i veckor är deras liv helt underbart, om bara för ett ögonblick.” 
Emil har lyckats fånga just dessa fantastiska ögonblick med sin kamera och bilderna finns att se på utställningen "Skate Or Die” på Galleri Korn mellan den 15-21 Maj. 22-24 Maj Från The Hives till Don Giovanni 2002-2020
Fotograf Micke Sandström har varit verksam inom konsertfoto och teaterfoto i 18 år. Att fota konserter blev kärlek redan vid första ögonkastet. Då var det The Hives som stod framför kameran på Gröna Lund 2002. Sedan dess har över 300 olika artister fotograferats. Detta tog honom sedan vidare till att fota bl.a för skivomslag, böcker och de senaste nio åren också på Sveriges största teater och operascener. För 10 år sedan hade han sin första utställning ”Med trumhinnorna som insats”. Även den på Galleri Korn. Sedan dess har Micke Sandström hunnit medverkat på 10 olika utställningar. Nu är det dags igen. Den 22-24 maj så ställer han ut fotografier tagna både framför och bakom konsert/teaterscener under de senaste 18 åren. På utställningen kommer ni att få se bilder på bl.a legender som Iggy Pop, The Hives, Erykah Badu och Thåström, samt även teater, musikal och operabilder från bl.a Uppsala stadsteater, Norrlandsoperan och Helsingborgs stadsteater. Utställningen pågår under tre dagar. Under vernissagen kommer även ett fotografi att auktioneras ut till förmån för Hjärt-Lungfonden. För mer info: www.mickesandstrom.com

Öppettider

22/5 Fredag 17-21 (vernissage)
23/5 Lördag 12-18
24/5 Söndag 12-18

 

6-11 Juni visar Trion Anders Josefsson ,Cecilia Haupt och Iron utställningen "The Consert" Här möter fotografi färg och konstnärernas olika energier. 
Vernissage Lördag den 6 juni kl 12-20 
Vardagar öppet kl 15-19

© Galleri Korn 2020
Design by  Edward Caissie.