Kommande utställningar

2017

Här är ett smakprov på några av de konstnärer som kommer att visa sina verk hos oss i höst. Observera att programmet fortfarande håller på att sättas och att uppdateringar görs kontinuerligt.

 

1-3 september - Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski - Such a Nasty Woman -I

Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski är konstnär utbildad i England på Central Saint Martins College of Arts and Design och Falmouth College of Art and Design. Hon har under en längre tid arbetat med att måla, teckna, rita och modellera tjejer. Detta är något vi bl.a. fick se prov på i den tidigare utställningen Bortom den manliga blicken på Lidköpings konsthall. När Trump valdes till president i USA så fortsatte Lotta sitt intensiva arbete och nu visar hon hur långt hon kommit i processen.

”Kvinnans rättigheter är satta under attack. Det är en obehaglig tid där våldtäkter sänds live på facebook och det under året har skrivits nya lagar både i USA och Ryssland som drabbar många kvinnors självständighet och framförallt hälsa och välstånd. Jag blir ledsen och rädd av den här utvecklingen, även om jag ser en styrka och ett rejält motstånd hos många som inte alls vill ha det så. Vi är många som kommer göra vad vi kan för att arbeta mot den här utvecklingen och jag har kommit på mitt sätt att bidra,” säger Lotta.

 Lotta har valt att porträttera och representera alla de kvinnor som berörs av det som händer i världen just nu. ”Vanliga kvinnor som bara borde få leva sina vanliga liv, i självständighet och trygghet, kvinnor och tjejer som vi ser överallt, vänner, systrar, mammor, döttrar. Hon på bussen, i mataffären, på biblioteket, hon som opererar dig, sjunger i ett band, har 14 väninnor, fyra barn, eller ja kort sagt alla alla kvinnor vi ser runt omkring oss. ”Det är de, vi, som påverkas av de här som händer just nu. Jag vill visa dem, oss. Och jag kommer göra det så länge jag anser att det behövs. Fyra år om det så är.”, säger Lotta.

En första chans att få se Such a Nasty Woman –I. med de mindre verk hon hittills skapat, kommer nu på Galleri Korn den 1-3 september. Vernissage fredagen den 1 september kl 17-21. Även öppet kl 12-16 lördag och söndag.

I november kommer sedan del två av denna utställning att visas på restaurang Carousel, Such a Nasty Woman- II, då är det de större målningarna som presenteras.8-11 september - Göran Backman

22-24 september - Caroline Andersson

30 september - Handelsbankens fotosektion

2-5 oktober Abbey Greenwood

6-8 oktober - Peter Nyström

13-19 oktober - Bo G Svensson

24-26 oktober - Viktoria Möller

27-29 oktober - Jörgen Rönn

10-12 november - Tomas Lange

 

 

© Galleri Korn 2012
Design by  Edward Caissie.