Kommande utställningar

9-11 juni  Anna Lundgren och Johanna Liljestrand Rönn visar Strofer ur mörkret

Om utställningen:
Att skapa bilder i mörkrummet kan vara utmanande och samtidigt en underbar stund av kreativitet. Bildskapandet blir en levande, dynamisk process där teknik, val av papper och framkallningssätt alla smälter samman för att skapa en slutgiltig bild.

I den poetiska fotoutställningen Strofer ur mörkret visar fotograferna, Anna Lundgren och Johanna Liljestrand Rönn, fotografier framställda genom metoder som inte alltid (i stort sett aldrig faktiskt…) följer skolboken. Båda experimenterar i mörkret för att få till olika effekter som kan förstärka element i bilden och skapar på så sätt drömska och poetiska stämningar.

Om Johanna Liljestrand Rönn:
Johanna Liljestrand Rönn är en prisbelönt fotograf som tidigare ställt ut både i Sverige och internationellt. Hennes fotografi kretsar ofta kring en känsla av lugn och intimitet. Inspirationen kommer oftast i ensamhet och fotograferandet blir en form av meditation och närvaro. Johanna fotograferar både analogt och digitalt och mörkrumsarbete är ofta en del av skapandeprocessen.

Om Anna Lundgren:
Fotokonstnären Anna Lundgren har ställt ut ett trettiotal gånger i Sverige och utomlands. Poesi, melankoli, dröm och verklighet är ständigt närvarande i hennes bilder. Sedan 2019 arbetar Anna uteslutande med mörkrumskonst, till största del analogt men också i kombination med det digitala.

 

15-19 juni Neiman - Tirén

I mitten av juni bjuder mor och dotter; Eva-Lena Neiman och Annika Tirén på en färgsprakande utställning med teckningar och målningar. Dessa två konstnärssjälar skapar med hela hjärtat och låter konsten växa fram inifrån där känslan helt får styra. Resultaten är naturligtvis helt olika, trots att de bägge använder skapandet som en slags meditation. ”Vi skapar för att bearbeta sorgen efter vår son/bror som lämnade oss alldeles för tidigt och för att hitta lugn i tillvaron". Vi hoppas med detta väcka nyfikenhet och inspirera andra att också våga skapa och hitta sina egna konstuttryck.” 

Smygvisning / förvisning den 14 juni med ”måla och skåla”
Vernissage: 15 juni kl 16-20
Öppettider övriga dagar kl 12-18

© Galleri Korn 2023