Kommande utställningar

25-31 Januari visar Johan Tappert fotoutställningen Everyday Coincidences

Johan Tappert letar efter de flyktiga och autentiska situationerna, som för en kort sekund, gör en vanlig händelse till något speciellt och unikt. Humor, en lekfull fantasi och visuella paradoxer är ofta närvarande i hans arbete. Han vill uppmärksamma livets absurditet, surrealistiska motsättningar, ett ögonblick av förlöjligande, melankoli, ironi, en komisk situation som distraherar oss från vår existentiella oro. Fokus ligger framförallt på att fånga autentiska situationer där människan samverkar med miljö på extraordinära sätt. Johan letar avsiktligt efter mänskliga element i publika miljöer som kan skapa en friktion mellan fotografiet och sanningen, där bilden kan skapa en egen berättelse, ”en fotografisk lögn” med en touch av absurd realism.

Vernissage Fredag den 25/1  kl 16.00 - 22.00
Lördag 26/1 och Söndag 27/1 kl 12.00 - 16.00
Måndag 28/1 till Torsdag 31/1 kl 12.00-18.00

På onsdag den 30/1 har vi dessutom extra kvällsöppet fram till kl 20.00



16-20 februari ”Tyckombild”


Fotogruppen Tyckombild bildades för fem år sedan. Drivkraften var ett brinnande intresse för bilder och fotografi. Gruppen består i dag av åtta personer, alla seniorer med olika bakgrunder, som träffas en gång i månaden för att diskutera varandras bilder och utveckla den svåra konsten att ge och ta bildkritik. Nu vill de visa upp sig för en större publik i en gemensam utställning.


Vernissage 16 & 17 februari
Utställningen pågår t.o.m. 20 februari
Öppet alla dagar kl 11.00-19.00





5-11 April  Felix Rehnberg - Homage to our mother

Naturen är himmel och helvete, det vackraste och det mest skrämmande som finns, den är allt och inget. Naturen är mäktiga, kluriga och vackra motiv att fotografera.

Felix har alltid tänkt i bilder, ritat hela sitt liv och filmat halva. Under resor har han fotograferat motiv med naturen som största komponent. "Det är lätt att känna naturens storhet men svårare att fånga den på bild. Åtminstone så jag själv blir nöjd." säger Felix.

Bilderna i utställningen är från tillfällen där han själv förundrats och känt blodet rusa i kroppen. Tillfällen då vördnaden för vår planet varit påtaglig och en nästan skrämmande känsla av den egna futtigheten infunnit sig. Att fotografierna är svartvita var en självklarhet från start. Det ger en helt annan känsla menar Felix. Tiden blir mindre närvarande och mystiken laddas än mer.


Fredag 5/4 Vernissage kl 18:00 - 21:00
Lördag - Söndag 6/4 - 7/4 kl 12:00 - 18:00
Måndag - Torsdag 8/4-11/4  kl 10:00 - 18:00





26-28 April – Matti Merilaid ”Rivet och förvrängt”

Under åren har Matti Merilaid provat fotografiets många olika uttryckssätt men för ungefär tio år sedan fastnade han för street fotografi. 

Matti menar att det är långt mellan de riktigt bra gatufototillfällena och därför håller han ögonen öppna för alla urbana motiv som kommer i hans väg; såsom street art, urbant abstrakt och affischer påverkade av väder och vind.

Detta är Matti Merilaids första utställning och i den visar han en liten del av sin stora samling. Den här gången är det fotografierna av de rivna affischerna från Stockholm, Berlin och New York City som får stå i fokus. 

”Jag tycker det är fascinerande hur uttrycksfulla de blir efter att väder och vind slitit och rivit sönder dem och skapat nånting helt nytt. Ibland kan det liknas vid ett omvänt kollage, och någon slags samtida konst är det ju.”

Vernissage fredag 26 april kl 16.00 – 20.00
Lördag – söndag 27-28 april kl 12.00 – 18.00



© Galleri Korn 2019
Design by  Edward Caissie.