Kommande utställningar

2017

Här är ett smakprov på några av de konstnärer som visar sina verk hos oss i höst. Observera att programmet fortfarande håller på att sättas och att uppdateringar görs kontinuerligt.

 


24-26 oktober - Viktoria Möller


Viktoria Möller är född och uppvuxen i Sundsvall och bor i dag i sin lägenhet i Stockholm, vilken med tiden också utformats till hennes ateljé. Viktoria har alltid haft nära till sin kreativitet, men lyfte penseln för första gången i Januari 2017. Sedan dess har hon målat en stor samling akryltavlor. Nu visar hon sin första utställning i Stockholm. Hon öppnar sitt hjärta och låter er ta del de känslor och tankar som kommit till henne när hon mött sig själv framför sitt staffli. Själv beskriver hon sitt målande som ett verktyg i en inre resa och att målandet varit något hon främst delat med sig själv, fram tills idag. 

27-29 oktober - Jörgen Rönn "Mitt Land" - En bildvärld från appen EyeEm. 

Detta är en utställning med bilder från appen EyeEm. Jörgen började använda EyeEm för snart två år sedan och gillade att han snabbt kunna dela med sig av bilder han tagit och lika snabb få respons på dem. Dessutom kunna han genom appen ta del av och bli inspirerad av andras bilder. Genom EyeEm blev han en del av ett community med fokus på fotografi och bilder.

"När jag i år passerade över 1000 bilder på appen tänkte jag dels att nu får det vara nog och dels att jag ville göra något annat av bilderna, att presentera dem på ett annat sätt. Jag bestämde mig för att ha en utställning med de bästa bilderna för att se hur de fungerar när de lyfts ur det flöde som de annars utgör i en app. Och kanske också ge dem nytt liv och ljus. En bild i en app sprids fort men den faller också snabbt i glömska. Titeln Mitt land fick jag från en av mina vänner på EyeEm (det har liksom blivit vänner) som kommenterade en av mina bilder med vilken fin form mitt land har."

Detta är Jörgen Rönns tredje publika utställning. En utställning som också reflekterar hans fascination för ögonblicksbilder, det plötsligt sedda, en snapshot. Alla bilder på utställningen är mobilbilder. De allra flesta är tagna i stundens ingivelse och fångade i flykten. Jörgen säger att det är lite av hans sätt att se på världen. Samtidigt ger utställningen oss också en möjlighet att fundera på vad det innebär att använda en app och vara aktiv i ett community. Hur påverkar det hur vi ser på bilder? Vad är det för bilder vi lägger upp? Vad får oss att gilla vissa bilder och andra inte?

Jörgen önskar er varmt välkomna till hans bilder och utställningen "Mitt land"

Öppettider:
Vernissage 27/10 kl 16-20
Öppet 28-29/10 kl 11-16
30 oktober - 5 November Sayuri Hayashi och Maki Okamoto.

Minnen
ljud + objekt

Samma ljud, samma objekt kan framkalla olika minnen. Alla är olika, alla har olika bakgrund, alla känner vi olika saker trots att vi tittar på samma sak. Det är dina känslor, dina tankar som speglas i våra verk, och det är dom som är mest värdefulla. Du är välkommen till vår utställning. Speglar i ljudlandskap. ”Minnen” är ett samarbete mellan ljudkonstnären Sayuri Hayashi och objektkonstnären Maki Okamoto. mer om Sayuri: sayurihayashi.com mer om Maki: makiokamoto.com

Med stöd från Stockholms stad. 

31 Oktober - 5 November
Vernissage 31 Oktober 16:00 - 20:00

__________________ 

The memory
sound + objects

The same sound, the same object can evoke different memories. Every parson is different, we all have different background, all feel different things even though we see the same thing. It is your feelings, your thoughts that are reflected in our work, that is the most precious. You are welcome to our exhibition. Mirrors in soundscape. 'The memory' is a collaborative project between the sound artist Sayuri Hayashi and the object artist Maki Okamoto. more about Sayuri: sayurihayashi.com more about Maki: makiokamoto.com  

Supported by Stockholm stad.

31 October - 5 November
Vernissage 31 October 16:00 - 20:00

 ___________________
https://www.instagram.com/minnen_sound_objects/


https://www.facebook.com/events/603124760076666

11-12 November - Tomas Lange - Ängeln i Assisi och Djävulen i Lucca, samt betraktelser däremellan.

Ängeln i Assisi. Italien. San Rufino Katedralen. Maj 2015. Klockan har just passerat nio på morgonen. Väl framme vid katedralen ser jag kvinnan utklädd till Ängel. Hon sitter på en pall och sorterar handskrivna kort med små enstaka raders budskap som hon snart ska börja sälja till turister. Hon har valt att sätta sig i skuggan. När jag passerar faller linjen mellan skugga och solsken precis där hon sitter. Jag går ett tiotal meter bort för att inte störa henne. När jag börjar fotografera har hon blicken ner mot sina kort, hon lägger inte märke till mig. Efter en stund då linjen mellan sol och skugga ligger perfekt gör jag några exponeringar till. Då lägger hon märke till mig och tittar plötsligt rätt in i kameran. Hon ser inte ut att vara irriterad. Snarare undrande, avvaktande. Jag kände direkt att motivet och inramningen var perfekt i svartvitt. Bilden av Ängeln med sina handskrivna kärleksbudskap. Ängeln med sina vingar. Ängeln som sökte sig bort från ljuset. Ängeln som tog plats i skuggan - Ängeln i Assisi.

Djävulen i Lucca. Italien. Maj 2015. Jag vandrar genom Luccas trånga gränder och kommer fram till ett litet torg där en äldre kvinna monterar ner sitt blomsterstånd. Hon får hjälp av en yngre man med att lasta upp sina saker på en lastbil. Hon sätter sig i sin trehjuliga moped. Det är någonting med kvinnan som fångar mitt intresse. Hon ser härdad ut och samtalet mellan henne och mannen låter lätt irriterat. Jag börjar fotografera henne när hon börja rulla iväg. Hon visar sig måttligt road av det och viftar i protest med sina armar i styrhytten. Det triggar mig ytterligare så jag fortsätter fotograferandet varpå hennes tålamod uppenbarligen är slut; plötsligt ändras hennes blick och hon stirrar stint på mig och räcker upp sin vänstra hand i ett djävulstecken. Tillhör hon någon gammal Italiensk djävulssekt; har hon förbannat mig nu? Hursom, att möta både en Ängel och en Djävul på en och samma dag i Italien hör inte till vanligheterna.

Öppet 11-12 november kl 12.00-18.00.17-19 November Stefan Peterson visar utställningen "Är här"

Han slutade att hoppa och började ta ansvar. Det fanns inte plats för hopp.

Han ville vara en skitunge. En sån där smutsig med långt oborstat hår. Med en attityd som bara ett barn kan ha. Hans högsta önskan.

Han mötte henne i korridoren. Från den sekunden hade han bestämt sig. Hans största bedrift någonsin. Allt annat kunde vara ogjort. Han försökte förklara.

- Jag vill vara kompgitarristen i bandet. Inte synas för mycket. Men jag är mycket intressantare än sångaren. För jag har skrivit låtarna. Hon tyckte synd om honom.

Skuggan, den måste han hålla hemlig, lite som en låtsaskompis. De ser ju honom som vuxen. Hon sa - möt mig vid gränsen till döden. Han fattade aldrig vad hon menade. Han behövde tydliga instruktioner för att förstå. Karaktärsdragen som vuxenlivet hade slipat bort. Han saknade dem.


Utställningen är en pendang till "Dansar med mig själv" som ställdes ut på Galleri Korn 2016

Den Stockholmsbaserade fotografen Stefan Peterson (http://www.stefanpeterson.se) har under de senaste åren bland annat ägnat sig åt sitt projekt långtidsprojekt Details of Stockholm (https://www.facebook.com/detailsofstockholm/). En del av projektet utmynnade som en del av en grupputställning på Wadström Tönnheim Gallery (http://wadstromtonnheim.se) under maj 2016. I september 2017 ställda han ut sitt projektet Dansar med mig själv på Galleri Korn. Stefan är autodidakt, undantaget fotostudier på highschool i USA samt tjänst som fartygsfotograf på HMS Carlskrona under sin militärtjänstgöring.

 
24-26 November - Rickard Darlington och Sebastian Dahlgren

Rickard Darlington f. -81, är långdistanspilot med hela världen som arbetsplats. Han började tidigt att fotografera det han ser från cockpit – fantastiska vyer av karga landskap, bergsmassiv, norrsken och städer – men också de platser han besöker. För några år sedan startade han kontot Wherethehellami på Instagram där han publicerar många av sina bilder, i dag har kontot över 12 000 följare. Rickard själv tycker att hans foton passar bäst i bakgrunden, gärna på en plats med högt tempo. För att erbjuda betraktaren en stund av återhämtning, ett lugn och en påminnelse om hur vacker vår del av universum är.

 

Sebastian Dahlgren f. -81 har en bakgrund som fotograf sedan 2003. När hans konstnär till mormor (och mentor) gick bort för några år sedan ville Sebastian hedra minnet av henne och själv börja måla. Så kameran byttes mot färger och penslar. Motiven byttes från avbildande till abstraktioner. I denna utställning tillsammans med fotografen Rickard Darlington har Sebastian målat i akvarell, gouache och blyerts.© Galleri Korn 2012
Design by  Edward Caissie.