Kommande utställningar


14-18 september James Davis 
American born James Davis studied fashion photography at the Fashion Institute of Technology and the School of Visual Arts in New York City. He worked as a fashion and lifestyle photographer in NYC before moving to Malmö, Sweden in 2004. His main interest focus now is mix media art, a mixture of photos, photo manipulations, photo collages with his own photos and acrylic paints that was inspired by the famous German photomontage artist Hannah Höch of the Dada era.


This is a premiere of the New York photographer James Davis, selected work featuring manipulated photos of Andy Warhol, Marvin Gaye, black & white New York City photos, photo collages with quotes from legendary people, and other works of art.

Enjoy unique photography, snacks, wine, and mingle with art lovers.

Opening day Saturday, September 14th time 17-21. 
Also open Sun Sept 15th – through Sept 19th time 17-21.


**************

20-24 september Per Engström - Stockholm After Dark
Per Engström ger ut boken 'Stockholm after dark' den 20 september 2019. Boken skildrar Stockholm under dygnets mörka timmar. Mellan den 20-24 september hålls också en utställning med bilder från boken hos oss på Galleri Korn. 

Ordet fotografi betyder att skriva med ljus, men lika viktigt för den resulterande bilden är hur mörkret hanteras. Fotografierna i boken är tagna under nätter, stormväder eller i skuggorna. Utgångspunkten är att ljuset är ett undantag som gör att mönster och motiv framträder i kontrast mot det mörka. Stockholm, som de flesta städer, har ett överflöd av ljus. Men som alla som varit ute i Stockholm en vinternatt vet, så finns det även gott om mörker. Men mörkret kan vara minst lika fantasieggande och vackert som allt det ljusa.

Per Engström är en Stockholmsbaserad fotograf som främst inriktar sig på urbana miljöer, natur-, musik- och resefoto. Hans konsertfoton publiceras regelbundet på www.gaffa.se. Han är aktiv på instagram (www.instagram.com/instaper) och hans portfolio finns på www.per-engstrom.se.


Vernissage fredag 20/9 kl 16-19
öppettider lördag & söndag kl 11-17
öppettider måndag 23/9 kl 16-19
Finissage tisdag 24/9 kl 16-19

Ytterligare information finns på facebook: https://www.facebook.com/events/2474057022640304
**************


 28 september - 3 oktober visar Eva Ekblom & Staffan Nilsson fotografi.


För Eva Ekblom började fotograferandet tidigt, från att laborera i egna mörkrummet i köket, fundera över framkallningstider och fixvätskor, handkolorera svartvita bilder, till att under många år jobba på bildbyrå. När man dagligen tittar på tusentals bilder, bränns bild och komposition in på näthinnan och blir självklara. Eva använder hellre den enkla och lättillgängliga kameran eller mobilen med små och få val, än den stora, dyra och avancerade utrustningen. Det som gör själva bilden kommer sen. Redigering, beskärning, tona ner, dra upp, ta fram, förhöja. Det kreativa efterarbetet som nu endast är en app bort. Lika mycket ett hantverk, lika kreativt. En vacker vy eller en upplevelse återspeglas inte så lätt i en bild. Den känslan man upplevde när man stod där och tittade ut över det dimmiga landskapet i gryningen, får man inte alltid med sig ända in i bilden. Eva letar fram den känslan och lägger till det dimmiga, kalla och fuktiga som upplevdes då. Att kunna höja upp och framhäva det som var där och då. Många bilder är ju ögonblicksbilder, vänta någon sekund för länge och stunden och bilden är förbi. Eva och Staffan är kusiner och bär båda med sig ett gemensamt arv med förkärlek till naturen och att se skönheten i naturen. På Instagram finns hennes bilder att tjuvkika på @ekblomma

Staffan Nilsson menar att den nya tidens fotande har fött mycket kreativ lust och känsla, både i den egna stundens editering av bilden och i mötet med en stor publik. – Jag har fått ny lust att fota när kameran alltid är med – trots att fotoutrustningen är kvar hemma, säger Staffan Nilsson Mobilkamerans bildkvalité blir ju inte fullgod, men tillräckligt bra på belysta skärmar. Förr visade man sina diabilder hemma i vardagsrummet för familj och kompisar – nu finns en stor publik där ute. Att ta steget till att visa bilder på pränt på ett galleri är spännande och pirrigt: Är bilderna värda att visas? Håller mobilbilderna för print och gallerivisning? Utställningen tillsammans med Eva Ekblom på Galleri Korn blir både ett steg tillbaka till en mer begränsad publik och ett prov på de egna bildernas förmåga att locka och fånga betraktaren – utan bakgrundsbelysning. - Jag älskar såväl bildens attraktion och kommunikativa kraft som ordet, och inte minst kombinationen, säger Staffan som på Instagram har som signum att lägga in en liten text i bilden. Bilderna i Instagramflödet följer de ytor han mest rör sig på: Stockholm och gårdslivet på Mälarön. Fotandet tränar ögat och man ser fler och fler bilder. - Det är härligt att vara en bildseende människa! Om att nu visa bilderna på ett galleri: – Många säger att de blir glada av att se mina bilder. Det känns lite tryggt att ha med sig det in i denna utställning. Följ med in i Staffans bildvärd på Instagram @staffan_nilsson

Öppet vernissage Fredag 27/9 kl 16.00-20.00
Öppettider Lördag - Söndag kl 11.00-16.00
Måndag - Torsdag kl 16.00-19.00

***************


4-10 oktober  Galleri Majkens 

 

************


18-20 oktober David Aler - Faces of Nepal

2018 besökte David Aler Nepal. Under sin resa fick han uppleva både miljonstaden Kathmandu, lantbruksdistriktet Dang i väster och bergsbyar i Annapurnaregionen. Mötena, bilderna och intrycken från resan har han nu samlat i utställningen ”Faces of Nepal” som visas på Galleri Korn i oktober.  

David Aler är en i stort sett självlärd deltidsfotograf från Stockholm. Han är främst fokuserad på subjektivt dokumenterande fotografi. Han har tidigare haft ett flertal separatutställningar, senast visade han den uppskattade ”Slussen R.I.P”. Titta in på Davids webb för mer info och bilder. davidaler.com

 

**************


1-7 november Matilda Zeits

Matilda Zeits, f 1980, är utbildad på bl a Nyckelviksskolan och Konstfack. Hon
arbetar parallellt som bildpedagog och med sin egen konstnärliga produktion,
främst måleri på papper eller glas men också keramik.


Matilda har utvecklat ett eget bildspråk med tydliga grafiska inslag, där bildens
form är starkt koncentrerad, ofta i svart-vitt, med begränsade inslag i färg. I
bilderna undersöker och prövar Matilda omvärlden genom att forma ytor,
strukturer och kroppar i en tydligt grafisk, renodlad teknik, ofta med starkt
repetitiva inslag. Inspirationen från såväl cell- och molekylstruktur som
astronomiska strukturer är tydlig.


I denna utställning har Matilda utgått  från den lilla delen - punkten, cirkeln
eller strecket, och upprepat sig fram till former. Genom den konsekventa
upprepningen av grundformen eller tecknen, strecket, punkten eller cirkeln,
skapas en svävande helhet, där tecknens upprepning också bidrar till ett
meditativt uttryck, understruket av formen och den begränsade färgskalan.

****************


9-10 november Tomas Lange - ”Lägg Din hand på min bark - och jag ska göra Dig Hel” 

Betraktelser i bild och text om skog och mark.
Vernissage lördag kl 12-18
Öppet även söndag kl 12-16

 

****************

15-21 november Läs och Res 

****************

29 november - 1 december Carina Norrgård & Lisa Rondahl Pedersen

Fotograf Carina Norrgård och Silversmed Lisa Rondahl Pedersen presenterar gemensamma utställningen Flower Power. Carina och Lisa träffades genom silversmidet och har tidigare haft gemensamma utställningar. ”Blommor betyder mer än skönhet. De symboliserar också kärlek, hopp, förgänglighet, liv och död.”

Utställningen pågår helgen 30 nov – 1 dec


Lördag öppet kl 12 – 20
Söndag öppet kl 12 - 18

 

***************

© Galleri Korn 2019
Design by  Edward Caissie.