Kommande utställningar

5-11 April  - Felix Rehnberg  "Homage to our mother"


Naturen är himmel och helvete, det vackraste och det mest skrämmande som finns, den är allt och inget. Naturen är mäktiga, kluriga och vackra motiv att fotografera.

Felix har alltid tänkt i bilder, ritat hela sitt liv och filmat halva. Under resor har han fotograferat motiv med naturen som största komponent. "Det är lätt att känna naturens storhet men svårare att fånga den på bild. Åtminstone så jag själv blir nöjd." säger Felix.

Bilderna i utställningen är från tillfällen där han själv förundrats och känt blodet rusa i kroppen. Tillfällen då vördnaden för vår planet varit påtaglig och en nästan skrämmande känsla av den egna futtigheten infunnit sig. Att fotografierna är svartvita var en självklarhet från start. Det ger en helt annan känsla menar Felix. Tiden blir mindre närvarande och mystiken laddas än mer.


Fredag 5/4 Vernissage kl 18:00 - 21:00
Lördag 6/4 kl 12.00-20.00
Söndag
7/4 kl 12:00 - 18:00
Måndag 8/4 - Torsdag 11/4  kl 13:00 - 18:00

26-28 April – Matti Merilaid ”Rivet och förvrängt”

Under åren har Matti Merilaid provat fotografiets många olika uttryckssätt men för ungefär tio år sedan fastnade han för street fotografi. 

Matti menar att det är långt mellan de riktigt bra gatufototillfällena och därför håller han ögonen öppna för alla urbana motiv som kommer i hans väg; såsom street art, urbant abstrakt och affischer påverkade av väder och vind.

Detta är Matti Merilaids första utställning och i den visar han en liten del av sin stora samling. Den här gången är det fotografierna av de rivna affischerna från Stockholm, Berlin och New York City som får stå i fokus. 

”Jag tycker det är fascinerande hur uttrycksfulla de blir efter att väder och vind slitit och rivit sönder dem och skapat nånting helt nytt. Ibland kan det liknas vid ett omvänt kollage, och någon slags samtida konst är det ju.”

Vernissage fredag 26 april kl 16.00 – 20.00
Lördag – söndag 27-28 april kl 12.00 – 18.00

3-12 maj - Jean Christian24-26 maj - Maria Tanaka "Big Time Sensuality"

Vad är sensualism? Vad är skillnaden mellan sensuella och erotiska bilder? Var går gränsen och vad eller vem avgör det? I den här utställningen vill Maria Tanaka visa vad som för henne representerar sensualism. Hon menar att en sensuell bild är en bild i vila, en bild som förmedlar trygghet och närhet, lugn och tillit. En erotisk bild är mer ”aktiv”, har en annan spänning och upplevs därför inte som lugn på samma sätt, den kanske t.o.m provocerar betraktaren. En sensuell bild ska däremot aldrig kännas provocerande. Sensualism kan definieras på flera sätt:

  1. Inom kunskapsteorin är sensualism en radikal form av empirism, som uppfattar att all kunskap härrör från sinnesförnimmelser och perception
  2. Inom estetiken syftar sensualism på det att ett konstnärligt verk kan skapa sinnlig respons
  3. Inom etiken är sensualism en synonym för hedonism, som hävdar att den sinnliga njutningen är det högsta värdet.

Hur din egen definition av sensualism än är, så hoppas vi att du ska uppleva sinnlighet och att du ska njuta av Marias sensuella bilder i den här utställningen. Ta in utan att analysera, låten sinnena sköta resten och bara flyta med… Som den isländska artisten Björk sjunger i låten Big Time Sensuality från 1993: ”I can sense it, Something important is about to happen, It’s coming up”….

Så vem är fotografen Maria Tanaka?
Fotografi har alltid varit Marias passion. Hon tog sina första foton som ung flicka och köpte sin första analoga systemkamera som tonåring, inspirerad av sin far som var en entusiastisk och duktig amatörfotograf. För några år sedan förändrades det som var en fritidsaktivitet till en mer avancerad hobby- /deltidssyssla. Maria håller inte fast vid enbart en eller några få fotografiska stilar, utan gillar att experimentera i flera olika genrer. Hon har genomgått flertal kurser och utbildningar bl a på Fotografiska Academy och har haft utställningar bl a på SQ Bar & Restaurant, (Elite Hotel Marina Towers) och Alviks Medborgarhus. Detta är hennes andra utställning på Galleri Korn.

Vernissage fredag 24 maj kl 18-21
Öppet lördag och söndag kl 12-18© Galleri Korn 2019
Design by  Edward Caissie.