Kommande utställningar


27 oktober - 1 november - Kerstin Westeson 
"The tide that left and never came back”

Kerstin Westeson låter ofta föremål axla rollen som karaktärer i sina bilder. De används som en symbol för henne själv, men hon väljer dem också för att de ska kunna representera och väcka igenkänning hos betraktaren. I ”The tide that left and never came back” får en enkel origami-båt spela den anonyma huvudrollen.

Öppettider:
Vernissage lördag 27/10 kl 14-22
Söndag kl 12-19
Mån-Tor kl 15-20

 

 

10 - 15 november - Folke Strömberg visar utställningen "Vad du ser, Vad du upplever"

Folke Strömberg anser att motiv och komposition är det mest väsentliga för en bild. Tekniken kommer i andra hand. Han drar sig dock inte för att sätta ihop bilder i ett montage. Det finns flera exempel på det i utställningen. En bra bild ska sätta igång fantasin, menar han. "Först ser man bara en bild. Sedan börjar man fylla ut med saker som inte finns där. Bilderna berättar något och man börjar undra." I Folkes bilder kan man ofta ana att något har hänt, kommer att hända eller att vi är mitt uppe i det. Det finns en rörelse. 

En av Folkes förebilder är fotografen K.W Gullers, verksam främst på 40, 50 och 60-talet. Ett fotografi av honom visar en ung flicka i en sommarklänning som går på en sådan där gammal grusväg med en grässträng i mitten. Hon är fotograferad bakifrån. Bilden utstrålar harmoni. Den triggar Folkes tankar om barndommens sommar. "Man kan nästan känna doften av blommor och det är ju en sådan känsla man är ute efter att fånga när man fotograferar". 

En del av bilderna i utställningen är visade tidigare men det finns också rykande färska motiv från året som gått. Många av Folkes bilder skapas under resor, men långt ifrån alla. Han tar gärna lite vardagliga och varmt mänskliga bilder med glimten i ögat. I utställningen visas bland annat "Se upp för passerande barnvagn" där han fotograferat samma motiv med en kort tids mellanrum.

Idag är Folke 76 år. Han har arbetat med ekonomi hela sitt yrkesverksamma liv och har bland annat spenderat 5-6 år i Afrika. Han har länge fotograferat med enkla kameror och delat ut bilder till vänner och bekanta. När flera av vännerna sa att bilderna var bra bestämde han sig tillslut för att börja jobba mot en utställning. På senare tid har han nu börjat sälja några av sina verk. 

Öppettider:
Vernissage Lördag 10 november kl. 11.00-19.00 
Söndag 11 november till onsdag 14 november mellan kl. 14.00–19.30
Torsdag 15 november kl. 12.00-15.00 

 

17 - 18 november - Tomas Lange 

Tomas Lange ställer nu ut för andra gången på Galleri Korn. Denna gång under temat ”Små Betraktelser av Stora Ting”. Det blir studier i svartvitt med text därtill.

Öppettider
Vernissage lördag 17 november kl 12.00-18.00
Öppet även söndag 18 november kl 12.00-18.00

 

23 - 26 november - Annika Thofelt - ”Träden, molnen, marken där jag går"

Annika Thofelt är en av Härkekonstnärerna som har sin ateljé på Härke Konstcentrum på Frösön i Jämtland. Hon berättar själv att ”Naturen finns i mina verk. Alla intryck från vandringar i skog och på fjäll vill jag spegla i min konst. Jag arbetar med oljemåleri, skulpturer i stengods och grafik och det är verk från dessa tre tekniker som jag kommer att visa i min utställning på Galleri Korn".

Öppettider
Fredag 23 november kl. 12-19
Lördag 24 november kl. 12-17
Söndag 25 november kl. 12-17

  

 

© Galleri Korn 2018
Design by  Edward Caissie.