Kommande utställningar

 

27-29 April visar Viktoria Möller utställningen Kaleidoscope 

Genom en konstant rörelse bildar kalejdoskopet nya uttryck och mönster, motiven blir alltid unika och föränderliga. I våra individuella kalejdoskop upplever vi ett vardagligt men känslomässigt spektra av gråskala och multifärg, ljus och mörker.

Genom Viktoria Möllers abstrakta akrylkonst, foto och rörlig bild tar hennes utställning betraktaren till att se hennes individuella mönster som hon mött i sitt kalejdoskop. Hon har tagit det som för henne varit uttrycksfullt och vackert till sin största influens till hennes målningar.
4-6 Maj visar Kerstin Scott-Eriksson Kambodja och Vietnam i bilder”

Att fotografera har varit ett stort intresse som följt Kerstin genom olika tidsperioder ända sedan ungdomen. Även om utbildningar, arbetsplatser och boplatser varierat så har kameran alltid följt med henne på resan. Hon har ägnat sitt yrkesliv åt arbete inom vården och hennes fascination för möten människor i mellan är något hon undersökt både i yrket så väl som under sina resor till fjärran länder. Efter en lång längtan till Sydostasien blev den stora resan äntligen av i vintras. Den gick genom Kambodja och Vietnam och kom att bli en resa som påverkade Kerstin både konstnärligt och politiskt. Det var naturligtvis många starka intryck vid mötet med andra kulturer men det Kerstin främst reagerade på och fångade i bilder var människors olika levnadsvillkor. Denna resa har gett många fantastiska minnen och bilder men också fått Kerstin att uppskatta det som finns hemma i hennes eget Sverige. 

Vernissage Lördag 5 maj kl 12-19
Söndag 6 maj öppet kl 12-18


 18-24 Maj Metamorfoser // Förvandling <i dialog med myter>

Fotografi, textil och skulptur möts i utställningen Metamorforser / Förvandling. Fem olika konstnärskap binds samman genom att de undersöker, gestaltar eller diskutera ett ämne utifrån en antik mytologisk berättelse. Konstnärerna belyser hur antik litteratur och konst kan användas i en modern kontext för att skapa förståelse för eller öppna upp för samtal kring problem och fenomen i vårt samhälle idag. Verken i denna utställning refererar till, tar spjärn emot eller samtalar med konsthistorien och det antika kulturarv som präglat den västerländska konstens utveckling fram till modern tid.

Titeln för utställningen, Metamorfoser, kommer ifrån den romerske poeten Ovidius mest kända verk som består av 250 samlade myter. Metamorfoser betyder förvandling på grekiska vilket också utgör en essentiell del inom konsten. Hur olika material förvandlas till verk, hur en diskussion förvandlas till en visuell representation, hur abstrakta frågor förvandlas till konkreta objekt eller tvärtom.

Medverkande konstnärer:

Adéle Askelöf (fotografi)
Maja Fredin (skulptur/installation)
Alma Melike Soukkan Uhr (fotografi)
Anna Sollevi (installation, textil möter digitalt)
Maja Bergström-Svahn (skulpturalt i textila material)Maria Tanaka 25-31 MajLena Birksten

 

 

 

© Galleri Korn 2018
Design by  Edward Caissie.