Kommande utställningar

24-26 mars - Farsan och Jag

Far och son, Anders och Rasmus Bergh, är två bildskapare från olika generationer. Med sina olika uttryck och erfarenheter genomförde de under sommaren 2022 sin första gemensamma utställning. Det gav mersmak och under våren visar de nu sin andra utställning på Galleri Korn. 

"Vi hoppas kunna erbjuda våra besökare en rolig mix av foton, teckningar och målningar. Vi tillhör två olika generationer och använder oss av helt olika tekniker men vi gillar vad den andra gör och inspireras av varandra." 

I den här utställningen visar de dokumentärt- såväl som minimalistiskt fotografi, akvareller, serier och annat. "Vi tycker båda två att det är roligt att skapa bilder och se det vardagliga i ett nytt ljus. Att leta efter och hitta olika vinklar och uttryck."

"Något av det fina och roliga med att göra bilder är att aldrig bli klar eller känna sig helt färdig. En bild kan alltid förändras och utvecklas. Ett sätt att sen ta sig framåt är att ställa ut och visa andra det man gjort och få lite respons."

Varmt välkomna!  

Öppet:
Fredag: 11-18
Lördag: 12-18
Söndag: 11-16

 

 

22-27 april 2023 Ingeborg Belfrage Grönlund
Undersökande av ljus och mörker, färger och former

Ingeborg har målat och skapat sedan tidiga år, något hon uppmuntrats till redan i barndomshemmet. Idag arbetar hon som hantverkspedagog och cirkelledare där hon inspirerar och leder andra inom olika former av hantverk, skapande och dans. Vid sidan av detta designar hon också smycken som sedan visas både på marknader och online.

Ingeborg har hittills främst ställt ut måleri, men i denna utställning blir det premiärvisning av hennes fotokonst. Hon visar i utställningen ett undersökande av ljus och mörker, färger och former. Denna gång med hjälp av kameran istället för penseln.

"Jag inspireras av möten mellan natur och tillverkade strukturer och försöker ofta fånga dessa möten i mina bilder. I mig finns en inbyggd nyfikenhet för detaljer så som skimmer, kontraster, skuggor, färger och mönster som slumpartat kan uppstå lite varsomhelst." 

I utställningen visas både monokroma samt färgrika fotografier, varav några på akvarellpapper.

Öppettider:
Vernissage lördag 22/4 kl 11-16
Öppet även söndag kl 11-18
samt måndag-torsdag kl 13-19

© Galleri Korn 2023