Kommande utställningar

17-21 maj Mediagymnasiet visar utställningen Adfectus

En fotoutställning skapad av MediaGymnasiets fototreor. Under tre år har vi jobbat mot den här utställningen. Utställningen består av 11 fotografers verk där vi jobbat med att gestalta känslotillstånd och stämningar under samlingsnamnet Adfectus. Alla fotografer har fått förhålla sig fritt utifrån utställningens övergripande tema och arbetat med sitt eget bildspråk för att skapa sina verk.

Vernissage Fredag 17/5 kl 15:00 -18:00

Övriga öppettider:
Lör. 18/5 - Sön. 19/5 Tid: 12:00 - 17:00
Mån. 20/5 - Tis. 21/5 Tid:16:00 - 19:00
24-26 maj - Maria Tanaka "Big Time Sensuality"

Vad är sensualism? Vad är skillnaden mellan sensuella och erotiska bilder? Var går gränsen och vad eller vem avgör det? I den här utställningen vill Maria Tanaka visa vad som för henne representerar sensualism. Hon menar att en sensuell bild är en bild i vila, en bild som förmedlar trygghet och närhet, lugn och tillit. En erotisk bild är mer ”aktiv”, har en annan spänning och upplevs därför inte som lugn på samma sätt, den kanske t.o.m provocerar betraktaren. En sensuell bild ska däremot aldrig kännas provocerande. Sensualism kan definieras på flera sätt:

  1. Inom kunskapsteorin är sensualism en radikal form av empirism, som uppfattar att all kunskap härrör från sinnesförnimmelser och perception
  2. Inom estetiken syftar sensualism på det att ett konstnärligt verk kan skapa sinnlig respons
  3. Inom etiken är sensualism en synonym för hedonism, som hävdar att den sinnliga njutningen är det högsta värdet.

Hur din egen definition av sensualism än är, så hoppas vi att du ska uppleva sinnlighet och att du ska njuta av Marias sensuella bilder i den här utställningen. Ta in utan att analysera, låten sinnena sköta resten och bara flyta med… Som den isländska artisten Björk sjunger i låten Big Time Sensuality från 1993: ”I can sense it, Something important is about to happen, It’s coming up”….

Så vem är fotografen Maria Tanaka?
Fotografi har alltid varit Marias passion. Hon tog sina första foton som ung flicka och köpte sin första analoga systemkamera som tonåring, inspirerad av sin far som var en entusiastisk och duktig amatörfotograf. För några år sedan förändrades det som var en fritidsaktivitet till en mer avancerad hobby- /deltidssyssla. Maria håller inte fast vid enbart en eller några få fotografiska stilar, utan gillar att experimentera i flera olika genrer. Hon har genomgått flertal kurser och utbildningar bl a på Fotografiska Academy och har haft utställningar bl a på SQ Bar & Restaurant, (Elite Hotel Marina Towers) och Alviks Medborgarhus. Detta är hennes andra utställning på Galleri Korn.

Vernissage fredag 24 maj kl 18-21
Öppet lördag och söndag kl 12-18
1 - 6 juni Nils Lagergren ”Passport to Paperworld”

Konstnären Nils Lagergren är tillbaka på Galleri Korn, den här gången med en utställning baserad på papperscollage med lätt fabeltema. I ”Passport to Paperworld” bjuds besökaren med på en resa runtom en värld där romantiska rävar hänger på Rivieran, mullvadar spionerar i Östberlin och välskräddade krokodiler njuter av livet i Miami.

Vernissage lördagen 1a juni 12-17.

Övriga öppettider:
Söndag 2:a juni (12-17)
Måndag 3:e juni (18-20)
Tisdag 4:e juni (18-20)
Onsdag 5:e juni (18-20)
Torsdag 6:e juni (12-16)

Nils Lagergren (f 1965) har varit verksam som konstnär i 10 år och har bl.a. haft utställningar på Galleri Korn, Det Lilla Galleriet och Tobbo Galleri.

Instagram: @nilslagergrenart

 

 

© Galleri Korn 2019
Design by  Edward Caissie.