Just nu

13-19 oktober - Bo G Svensson

Bo G Svensson (f. 1959) arbetar med video, fotografi och electronica. Han har sedan länge sin dagliga gärning inom den offentliga kulturmiljövården. Som byggnadsantikvarie arbetar han med att vårda och bevara en del av det byggda kulturarvet; slott, kyrkor, herrgårdar, torp och gårdar.

Sedan tonåren har han fotograferat och även arbetat med smalfilm. Både foto och video sker sedan lång tid tillbaka digitalt. Under 2017 har två nya fotoböcker producerats, DUO och UN|SEEN. Böckerna kommer att säljas till reducerat pris under utställningsperioden.

Under våren 2016 lanserades en ny strömningssajt för konstfilmer, Videothèque Art Stream med säte i New York. Fem av Bo G:s filmer har valts ut av deras kuratorer. Det stora utbudet av konstfilmer på sajten strömmas på allt ifrån mobilskärmar till storbildsskärmar i publika miljöer. Tjänsten finns även som en kanal på Apple TV.

På Galleri Korn kommer ett trettiotal fotografier att visas, främst i svartvitt, men även ett tiotal i färg. Motivkretsen i detta urval domineras av byggnader, både enskilt och i miljö, men även av ett antal egenartade bilder hämtade från vardagliga miljöer. För den som vill se ett urval av kortfilmer och videoverk finns möjligheten att göra detta via en surfplatta och en extern ljudenhet.

För alla som är vana att uppleva världen med ett par in-ear inpluggade, kan via en QR-kod lyssna på en specialmix av electronica och soundscapes från Bo G:s kortfilmer och videoverk, medan ni går runt i utställningen. Lyssning sker via egen mobil och in-ear.

Vernissage fredagen den 13 oktober 17-20.
Öppet lör-onsdag 10-19 (lunchstängt 13-14)

 

 

© Galleri Korn 2012
Design by  Edward Caissie.