Just nu

8-12 augusti visar de två fantastiska fotograferna ”Micke och Musse” upp sin drömvärld av bilder på Galleri Korn. Detta är en utställning att bli både inspirerad och förförd av.

Musse - eller Jennie Sandborg Billman som är hennes officiella namn, är född 1968. Hon är självlärd fotograf och ”bildpåhittare”. Musse tillbringar mycket av sin fotograferande tid på marken med makroobjektiv eller mellanringar för att sedan klura vid datorn för att hitta vägar att tolka vad hon sett. Detta är hennes första utställning i vilken hon vill visa upp en liten, stor värld, som vi ofta skyndar förbi, trampar ner eller bara missar. Hon vill bjuda in till skönheten i det blygsamt oförmärkta likaväl som det uppenbart vackra. Till yrket är Musse violinist i Kungliga Hovkapellet på Operan i Stockholm där hon har arbetat sedan 1989.

Närmast Mickes hjärta ligger konstfoto i kombination med akvarell. Till en början, vid själva fotograferingen, planerar Micke sina bilder väldigt noga och utgår alltid från en skiss i blyerts. Men i den andra fasen, framför datorn och akvarellfärgerna, blir bilden bara till i ett magiskt gyllene ögonblick. Micke beskriver själv, hur två toner blir till en, när bilden är klar. Motiven har ofta varit änglar, demoner och en och annan hund. Men till den här utställningen, är det insekter och fåglar, med ett stänk av melankolisk humor, som gäller.

Micke Sjömilla har jobbat med bild och form sedan 1987. Han har tagit guld och silver samt fått ett antal hedersutnämningar i tävlingen AFFE-Sveriges bästa scenaffisch. 2014 blev han nominerad till Svenska Designpriset. Vidare har Micke illustrerat barnboken Modigt med Vilma och Loppan (författare: Anneli Khayati) som av The International board on books for Young People – IBBY – blev utvald som det svenska bidraget till Outstanding Books. Förutom denna bok har han illustrerat 10 stycken barnböcker samt varit grafisk formgivare och illustratör på Riksteatern och Cullbergbaletten i 12 år. Micke är utbildad fotograf på GFU och blev av tidningen Bröllopsmagasinet utvald som en av Sveriges bästa bröllopsfotografer. Han har ställt ut i: Stockholm, Göteborg, Sigtuna, Ekerö, Munkfors, Lindesberg, Sunne, Falun, Sala och Uppsala.

 

Öppet 8:e till 12:e augusti kl 14.00-20.00

 

© Galleri Korn 2020
Design by  Edward Caissie.