Just nu

23 - 29 september - Bevarade ögonblick av Lasse Persson 
Lasse Persson har i sina gatubilder förevigat ögonblick på vanliga människor i deras vardag. Utställningen kallar han ”Bevarade ögonblick”. Vissa bilder är nutida och i färg, andra bilder är i svart-vitt, bland annat från resor i Europa under 1960-talet. Det är ögonblicksbilder som är humoristiska och absurda, som bara existerar för någon sekund och sedan är borta för alltid. 
Lasse började fotografera vid 10 års ålder. När det blev tal om yrkesval var det aldrig någon tvekan, det var fotograf han skulle bli. Men först blev det utbildning på 2-årig fotografskola i hemstaden Malmö. Direkt efter skolan vid 19 års ålder fick han anställning som pressfotograf på en bildbyrå där det blev uppdrag för både dagstidningar, kvällstidningar och veckotidningar. Efter 4 år på bildbyrån slutade han sin anställning och började frilansa vilket han under många år kombinerade med längre och mer omfattande resor i Europa och USA. Under ett par år bodde han även i Los Angeles varifrån han arbetade som frilansfotograf för svenska tidningar. Sedan i slutet av 1970- talet har han varit bosatt och verksam i Stockholm.
Parallellt med sitt yrke som fotograf har han sin egen fotografi. Gatufotografi och pressfotografi har mycket gemensamt då båda handlar om konsten att se, att observera och ha ett intresse för människor för att kunna berätta en historia i en enda bild.
Öppettider:
Vernissage fredag 23/9 kl 17-21
Lördag 24/9 - onsdag 28/9 öppet kl 11-19  
Torsdag 29/9 öppet kl 11-15

© Galleri Korn 2022