Just nu

17-21 September Lars L Gustafsson - Fönstervyer. 

Fönster är diskreta eller storslagna. Vi möts, attraheras och umgås vid fönster. Innanför rutorna finns den lilla världen och utanför det okända stora äventyret. 

Litteraturvetaren Lena Kåreland fångar fönstrets och rutornas dynamik i artikeln ”Ett fönster drar till sig blickarna, eggar vår nyfikenhet och väcker vår längtan. Det har allt som behövs för att skapa en intrig och en berättelse” (Svenska Dagbladet 190914). 

Fönster är gräns mellan nuet och framtiden som i romanen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” av Jonas Jonasson (2009). 

I Theodor Kallifatides´ nakna berättelse ”Ett nytt land utanför mitt fönster” från 2001 börjar framtiden strax utanför. 

Henri Matisse´s (1869-1954) fönstermotiv andas ljus och optimism: ”Fönster har alltid intresserat mig, ty de är en passage mellan utsidan och insidan.” 

Lars L Gustafsson är numera pensionerad deltidsarbetande läkare och forskare, men under de senaste 15 åren har fotografi spelat en stor roll i hans liv. Han fascineras av kamerans möjlighet att fånga ögonblicket. Både i de små detaljerna och den större helheten. Fönster, glasrutans speglingar, vatten och skuggor väcker hans fantasi och ger honom en öppning mot det okända och framtiden. Han älskar att vid sitt köksfönster följa gatans och granngårdens liv och naturens skiftningar dygnet runt, året runt. ”Fönstervyer” är Lars andra fotoutställning. 

Varmt välkomna!

Öppet:
Vernissage Fredag kl 15-19
Lördag-Tisdag kl 11-17 


 
 

 

© Galleri Korn 2021
Design by  Edward Caissie.