Just nu

 

23 mars till 4 april visas utställningen RAKU av Lillemor Moqvist & Birgitta Fagerlund.

Under hela utställningen kommer konstnärerna finnas på plats i galleriet. samtidigt visas verken paralellt här på hemsidan och på instagram: raku_lera_bild. Galleriet på Hornsgatan 147 är öppet men pga nuvarande restriktioner släpper vi bara i 2 personer i lokalen samtidigt. Det går naturligtvis bra att kontakta oss i förväg. Se kontaktuppgifter nedan.

Lillemor Moqvist
Jag arbetar med skapande verksamhet i såväl textil som lera. Jag växtfärgar ull och ullgarn som jag stickar och väver av. Ibland kombinerar jag också textil, lera, betong och andra material. Att arbeta med lera är det som just nu fascinerar mig mest. Att skapa i jord och vatten och låta luft och eld göra föremålet beständigt. De fyra elementen är ständigt närvarande. Inspirationen hittar jag i min inre fantasi, i min omgivning och i världen. Jag arbetar i olika tekniker. För närvarande är det rakubränning som upptar min mesta tid. Att bränna raku är att utsätta sig själv och sina föremål för vädrets makter. Det kan störtregna, det kan vara 10-15 grader kallt, det kan vara ett ymnigt snöfall och det kan vara storm. Inrökt blir man. Man hostar och gråter, men ingenting hindrar när man ska bränna raku! Jag har utbildning i keramiskt formspråk och rakubränning från olika folkhögskolor. Jag har deltagit i flera utställningar både i Stockholm och i dess närområde. 

lillemormoqvist@hotmail.com
www.utanlike.nu 
@lera_raku_bild 
070-4048779

 

Birgitta Fagerlund
Jag har arbetat med skapande verksamhet och främst keramik under flertalet år. Min ambition är att ständigt utvecklas och lära nytt. Har genom åren medverkat i olika konstnärliga sammanhang och gått en mängd kurser inom hantverket. Det senaste åren är det keramik och raku som fascinerar mig. Leran ger rika möjligheter att utforska stabilitet, elasticitet och sensibilitet. I mitt formspråk vill jag eftersträva obalans, fokusera det som skaver och gestalta kraften i det sårbara med alster befriande från teknisk finess. I skapandeprocessen är de fyra elementen – jord, luft, eld, vatten – väsentliga delar som avgör hur det färdiga resultatet åskådliggörs. Rakutekniken tillför ytterligare en dimension som i dess oförutsägbarhet är tilltalande. I mötet sker det oväntade där de fyra elementens samspel är slumpmässigt avgörande hur godset tar form. Det är en fascinerande process fylld av förundran och känsloyttringar.

birgfag8@gmail.com
Instagram: @lera_raku_bild
072-3339192

 

Öppet på plats i Galleriet på Hornsgatan 147

Tisdag 23/3 - Fredag 26/3 kl 13.00-15.00
Lördag 27/3 - Söndag 28/3 kl 13.00-17.00
Fredag 2/4 - Söndag 4/4 kl 13.00-17.00 

 

 

© Galleri Korn 2021
Design by  Edward Caissie.