Just nu

19-25 augusti Tirilleia { In between a memory and a dream }

Tirilleia har studerat konst och hantverk i Oslo och är utbildad vid konstakademin i Reykjavik. I Sverige är hon kanske mest förknippad med de konstnärliga bilder och samarbeten hon gjort med den norsk/svenska artisten Ane Brun.

Tirilleias val av motiv kan beskrivas med att hon inte fotograferar det hon ser utan snarare det hon hör och känner.

Då hon var blyg som ung blev musik och fotografi tidigt ett sätt för henne att uttrycka sig. Hon älskar musik och kan memorera allt i en låt hon gillar.

Hennes vinylskivsamling är omfattande och hon botaniserar gärna däri för att sedan använda kraften i musiken till att förbättra sin egen fotografering. – Tirilleia menar att musiken ger henne de meditativa andetag hon behöver och till ljuden och tonerna som ekar in i huvudet komponerar hon ofta sina bilder. Alla hennes verk har därför titlar från låttexter.

Tirilleia tar sina bilder med slutna ögon och ett varmt, pulserande öppet hjärta. Hon speglar sina känslor i och genom naturen så väl som i andra människor och hennes fotografier blir som emotionella landskap som växer fram inom henne uttrycks genom kameran.

Hjärtat slår också extra för det analoga. Hon har så länge hon kan minnas fotograferat och hon har en stark kärlek till sina gamla Leica kameror. De allra flesta bilderna tar hon numera med Kodakfilm med sin kamera från 1953. Filmen framkallar hon alltid själv, vare sig det är färg eller svart vitt.

Sedan mitten av 90-talet har hon ägnat sig åt mörkrumsarbete, vilket vi får se prov på i denna makalöst vackra utställning.

Under utställningen finns Tirilleias signerade fotoprintar till försäljning i begränsad upplaga, så väl som Ane Bruns signerade skivor med Tirilleias motiv.


Varmt välkomna till Galleri Korn på en magisk utställning som känns i hela kroppen.

Vernissage Måndag 19 augusti 17.00-20.00
Tisdag-Fredag kl 17.00-20.00
Lördag-Söndag 11.00-17.00

© Galleri Korn 2019
Design by  Edward Caissie.