Flingor

En kall vinterkväll i november 2009 påbörjade Kristina Gellerstedt projektet med flingorna, som då hade arbetsnamnet "A summer fling". De första resultaten visades sedan i en samlingsutställning på Galleri Aguéli vid Mariatorget i Stockholm i januari 2010. En av bilderna väckte mycket uppmärksamhet och så småningom började den fungera som Galleri Korns logotyp.

Under våren tillkom fler flingor och i Juli 2010 visades en större utställning med flingor på Galleri Korn. Intresset växte och flera av dem hittade nya hem runt om i staden. Under hösten/vintern 2010 gjordes en affisch i sammarbete med "Put it on your wall"

Det började också dyka upp beställningar från människor som önskade få bli fotograferade och därmed bli en egen flinga. Våren 2014 ställde Kristina ut bilderna i Berlin och passade då på att använda det lilla galleriet som studio. Ett antal tyska modeller anmälde sig och projektet fortsatte frammåt.

Under åren har de visats på ett antal mindre utställningar och titt som tätt dyker det upp nya fans som köper ett exemplar eller två. Bilderna sälj i tre olika storlekar och alla har de en upplaga om 50. Priserna ligger på:

1.000kr + moms för en 15x15
2.000kr + moms för en 25x25 
3.000kr + moms för en 50x50

Affisch mått ca 40x60 kostar 150kr + porto.

Är du intresserad av att köpa en eller flera flingor? Naturligtvis går det att ordna en mängdrabatt. Kanske vill du ha en affisch med tolv samlade flingor på? Använd kontaktformuläret vid sidans slut så får du svar på dina frågor och kan göra beställningar. Du kan också klicka på bilderna för att se dem något större.

Kristina är fortfarande på jakt efter nya modeller. Hon menar själv att det saknas en större variation i både ålder och färger på flingorna och säger att fortsättning följer.

I mars/april 2017 visas 9 flingor på samlingsutställningen Fria Fotografers Filial på Kulturhuset i Stockholm

 


(Lämna tom)
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Galleri Korn 2019
Design by  Edward Caissie.